+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Error 25002 W Alcohol 120%

agawoP
    Gość

Domyślnie Error 25002 W Alcohol 120%

Przy instalacji trialowej wersji Alcohola 120% (v, 1.9.5.3105) wyskakuje mi następujący komunikat: "Error25002. Some driver has invalid name or conflicts with other file or service in system. Please choose other driver names or make sure you have rebooted after removal of software using same names". Następnie trzeba kliknąć OK i pojawia się następny komunikat: "Installation ended prematurely because of an error".
    Wyjaśniam, że Alcohola raz deinstalowałem i prawdopodobnie podczas odinstalowywania coś sobie namieszałem. Tylko co? O co właściwie chodzi? Dalej już nie drążę zagadnienia bo jak zacznę to mogę tak namieszać, że jedynym wyjściem będzie komenda: "format c:"
    Pozdro i czekam na ratunek

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Na poczatek sprobuj podczas instalacji zmienic domyslne nazwy sterownikow, w ktoryms oknie instalatora trzeba wejsc w zaawansowane i tam zmienic.
    Jesli to nie poskutkuje to bedziesz musial wyczyscic rejestr i usunac stare stery recznie.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

proponuje posprzątać w rejestrach tu podaję link gdzie możesz zciągnąć
    easy cleaner , http://www.programosy.pl/progsy/uzy.html
    wyczyść rejestry i posprzątaj dysk z rzeczy niepotrzebnych
    pozdro

agawoP
    Gość

Domyślnie

Sprzątałem RegCleaner'em restartowałem pceta i błąd jest w dlaszym ciągu. Żeby wyczyścić rejestr ręcznie to trzeba wiedzieć z czego. Nie jestem w tym biegły i niechcę namieszać bardziej niż namieszałem do tej pory. Po powrocie z roboty poprawię jeszcze, jak radzi asterix EasyCleanerem i dam Wam znać jakie są efekty.
    3-majcie się cieplusio.

Szeregowy Dziadek zero jak zero Avatar Dziadek

Domyślnie

Chyba po odinstalowaniu w system32/drivers zostały stare sterowniki alcohola. Zacznij instalację, zapamiętaj nazwy, recznie wywal z katalogu. Potem czyszczenie rejestru z wpisów alcohola i powinno pomóc.
    Czasem coś wypalę...

agawoP
    Gość

Domyślnie

Otóż problem okazuje się bardziej skomplikowany. Sterowniki o nazwach vax347b.sys i vax347s.sys z katalogu system32/drivers przeniosłem do innego katalogu i zmieniłem im jeszcze nazwy, potraktowałem wszystko EasyCleaner'em i error 25002 zgłasza się w dalszym ciągu. HELP ME PLEASE!

Szeregowy Dziadek zero jak zero Avatar Dziadek

Domyślnie

Starannie, wpis po wpisie, z pomocą regedita usuń z rejestru wszystko co ma w nazwie alcohol.... jak nie pomoże, to ja nie wiem...
    Czasem coś wypalę...

agawoP
    Gość

Domyślnie

Otóż Dziadku jak radziłeś tak zrobiłem. Efekt jak można było się domyśleć... Error25002.
    Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to walcie jak w dym spróbuję wszystkiego...
    Pozdro i dzięki za dotychczasową pomoc.

Domyślnie

Czy zmieniles podczas instalki domyslne nazwy sterownikow, bo jakos nic nie piszesz o tym?
    Czy w menagerze urzadzen nie masz czasami wirtualnych napedow z poprzedniej instalki?
    Pozdrawiam/ Grzeniu

agawoP
    Gość

Domyślnie

Grzeniu, tak jak radził Dziadek w rejestrze ręcznie wprowadziłem totalną prohibicję. Nic co miało w związek z alcoholem nie miało prawa się ostać. Ale jeszcze spróbuję zmienić domyślne nazwy sterów, jak radzisz, bo tego nie robiłem. Twój poprzedni post opacznie zrozumiałem - myślałem, że jak usunę ręcznie stare stery i wyczyszczę rejestr to wystarczy. Już przystępuję do dzieła. Zdróweczka dla wszystkich. CDN.

agawoP
    Gość

Domyślnie

Grzeniu jesteś BOGIEM - POSZŁOOOOOOOOOOOOOOOO.
    Jeszcze raz dzięki dla wszystkich za cierpliwość dla laika i pomoc.
    Jak będzie okazja macie u mnie browarek.

Domyślnie

Ciesze sie ze zadzialalo.....czasami nie jest tak lekko wywalic stare smieci po alcoholu i wirtualnych napedach.
    A piwko zawsze chetnie
    Pozdrawiam/ Grzeniu

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)