Witam Wszystkich!
Zamierzam kupić nagrywarkę DVD. Musi być dość cicha, żeby nie przeszkadzała podczas odtwarzania filmów. Czy BenQ 1640 to dobry pomysł?
![]()
Witam Wszystkich!
Zamierzam kupić nagrywarkę DVD. Musi być dość cicha, żeby nie przeszkadzała podczas odtwarzania filmów. Czy BenQ 1640 to dobry pomysł?
![]()
Wg mnie rozwiązaniem problemu jest chwilowe zwolnienie obrotów nagrywarki np. programem Nero DriveSpeed dajmy na to do x4. Filmik leci a sprzętu nie słychać. Moja palarka to wspomniana przez ciebie 1640![]()
Pozdrawiam
Iwo
Iwo ma rację. Można zmniejszyć prędkość odczytu, a zyskujemy ciszę.
Ja dodam jeszcze coś od siebie. Nie sugeruj się tylko głośnością napędu, lepiej żeby nagrywał i odczytywał poprawnie płyty. Na naszym portalu zostały opublikowane testy nagrywarek DVD, więc warto je przeczytać. Również na forum w dziale SONDA jest dużo pisane o wyborze nagrywarki.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Polecam też nagrywarki nec-a (benq też jest OK). Można wgrać do nich firmware, które ma ograniczenie prędkości odtwarzania filmów co powoduje, że jest cicha. Jedeny minus, to że jednocześnie wgrywanie filmów na dysk też jest wolniejsze.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)