Mam klopot z DMA juz na 2 nagrywarkach, mianowicie jak mam ta opcje wlaczona czesto nagrywanie plyty konczy cie restem, a gdy ta opcja jest wylaczona moge nagrywac tylko z predkoscia 2x gdyz na wyszej sie nie oplaca
Mam klopot z DMA juz na 2 nagrywarkach, mianowicie jak mam ta opcje wlaczona czesto nagrywanie plyty konczy cie restem, a gdy ta opcja jest wylaczona moge nagrywac tylko z predkoscia 2x gdyz na wyszej sie nie oplaca
Wejdz tu:
http://cdrlab.pl/article_wstep_1613.html
i tu:
http://cdrlab.pl/article_wstep_1612.html
Jak wykonasz co tam opisano to daj znać, czy pomogło.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
nie pomoglo komp zresetowal sie na 80% a oto parametry mojego zlomu proc Athlon 2000 xp plyta msi kt4 <ms-6712> ram 768 o taktowaniu 333 mzh
nagrywarki nec nd 3540 i liteone<stary>
1) Co oznacza "często"?
2) Czy za każdym razem, czy może tylko gdy jakieś konkretne warunki są spełnione?
3) Czy masz stabilny zasilacz? Jaki?
4) Czy sprawdziłeś kości pamięci? Uruchom test memtest (poszukaj na forum) na kilka godzin.
5) Czy korzystasz z konkretnych płyt, CD czy DVD?
6) Jakie masz w tej chwili sterowniki do VIA?
7) Czy reinstalacja systemu coś zmieniła?
Czy np. test 3DMark 2005, działający w pętli przez minimum 30 minut nie powoduje resetu ?
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
czesto oznacza tyle co losowo zakezy id szczescia,zasilacz raczej jest stabilny płyty psuja sie jak wlaczam dma na nagrywarce i dysku twardm sterowniki to 5,00. co do reistalacj to z tym klopotem borykam sie od 2 lat wiec nic nie zmienia. Testy wykonam jak sciagne 3d marka<kilka godzin to ja bede szukal memtesta>
Ostatnio edytowane przez Xatrax ; 15.Dec.2005 o 19:54
Osobiście stawiam na zasilacza. Mozliwe że moc podawana na +12 jest zbyt mała do zapisu z wyższymi prędkościami. Kup nowy zasilacz, tylko dobrej klasy nie jakiś colorshit czy codegen i umów się ze sprzedawcą że jeżeli to nie zasilacz jest powodem kłopotów to go oddasz w ciągu kilku dni...
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
Też obstawiałbym zaiłkę. U brata ostatnio wymieniłem 4 letniego Megabajta (o zgrozo), który jakimś cudem tyle przeżył. Ostatnio jednak brat miał zwiechy systemu, potem musiał kilkanascie razy wciskac power, zeby sie komp włączył. Po wymianie - spoko trąbka, kłopoty się skończyły (odpukać w niemalowane)
Pozdrawiam
Iwo
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)