mój pierwszy test verbatim dvd+rw , trochę chodzona i tu oczekuję komentarzy na temat testu , nie wiem co oznaczają PIE i PIF dlatego proszę o fachową podpowiedź , zastanawia mnie jeszcze jedno , płyta jest x4 a testowana x8 , co wy na to
pozdro
mój pierwszy test verbatim dvd+rw , trochę chodzona i tu oczekuję komentarzy na temat testu , nie wiem co oznaczają PIE i PIF dlatego proszę o fachową podpowiedź , zastanawia mnie jeszcze jedno , płyta jest x4 a testowana x8 , co wy na to
pozdro
Napisał asterix
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1398
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=2803
Nośnika +RW MKM A02 nie ma zapisanego w biosie.
Napęd nagrywa domyślną strategią a nie optymalną dla danego nośnika.
Takich płytek nie nagrywamy.
![]()
Ostatnio edytowane przez slawekj ; 08.Jan.2006 o 19:29
ekstra odpowiedź ale dalej nic z tego nie rozumiem , wytłumacz mi jak pięciolatkowi jak powinno wyglądać prawidłowe PIE i PIF , co znaczą te wykresy, czy PIF lub PIE powinno być wysokie czy niskie , co one oznaczają ?
proszę o młotkologię chociaż w skrucie
pozdro![]()
jeszcze jeden test na płytce Dysan dvd+rw x4 , proszę o opinię i wytłumaczenie
pozdro
Wystarczy przeczytaćtest jakielkolwiek nagrywarki na cdrlab. Tam są wystarczające wiadomości..
Najlepiej jakby nie było żadnych błędów na nośniku, ale niestety tak nie jest.
Im mniejsze wartości "słupków" tym lepiej. I najważniejsze jest to, aby nie było PIF, ale na dzień dzisiejszy tego nie da się uniknąć.
Lepszym nośnikiem okazał się Dysan. Sam zobacz Asterix, że wartości są mniejsze.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
rozumiem i dzięki za konkretną odpowiedźNapisał SEBAW
pozdro![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)