Miałem caly czas problem zwypaleniem z malymi bledami pi i pif jakijkolwiek plyty na mojej nagrywarce liteon - wkoncu znalazlem plyty Verbatim które okazaly sie idealne bledy pi w granicach 0-15 a pif max 1 i co jest najlepsze okazalo sie ze nie wszytkie plyty Verbatim takie sa chociaz tak naprawde wyglad zewnetrzny tych plyt jest identyczny otóz kazda plyta ma swoja manufakture np Ritek 03 i to wlasnie te plyty sa najlepsze a verbatim tloczy swoje plyty zarówno w riteku jak i np mitsubishii na tych drógich wskaznik bledu jest ok 500 dla pi! dlatego tez tak naprawde mozna kupic plyte za 80gr byle by miala manufakture ritek 03 a bedzie dzialala tak samo jak verbatim za 1.70zl A tak przy okazji moze ktos mi jeszcze podpowie jakie plyty sa tloczone przez ritek. Chodzi mi przedewszytkim o dvd+r ale i dvd-r moga byc. Oto program który pozwala sprawdzic manufakture plyt DVD Identifier ale w kprobe tez mozna to zobaczyc. Prosze o pomoc jezeli ktos cos wie. Dzieki wszystkim i moze ten post sie komus przyda jezeli sie zastanawial dlaczego jego nagrywarka robi takie duze bledy a zadna aktualizacja firmwaru nic nie zmienia!

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem