Jak do tej pory byłem całkiem zadowolny z mojego BenQ 1640 z BSOB. Jednak niedawno miałem słownik nagrany na płycie CD-R Verbatim 650 MB (już ma trochę latczasy kiedy królowały nagrywarki 4x
Płyta była jeszcze w dobrym stanie - trochę rys i na krawędziach od strony etykiety zaczęła odchodzić trochę farba - jednak nieprzeszkadzało to w niczym, gdyż płyta niebyła nagrana do końca. Jednak BenQ mnie zaskoczył -nieodczytał wogóle płyty - no dobra, jeden poślizg można podarować. Na szczęscie miałem drugą kopię programu też na płycie CD-R 650 MB marki BASF (dziś: EMTEC). Stan płyty praktycznie idealny. Jednak BenQ też odmówił kolejny raz odczytu tej płyty. Tu już się wkurzyłem.
Dodam tylko, że obydwie płyty czytają się bez problemu na moim starym LiteOn 5224S oraz w innych napędach. Niestety niemam możliwości, sprawdzenia innych płyt 650 MB, jednak wygląda mi to na błąd w firmware (próbowałem też na starszych wersjach - to samo). Wogóle napęd zachowuje się jakby niebyło wogóle płytyMignie jedynie parę razy dioda i tyle.
Co prawda w sumie dziś to żaden problem, jednak trochę kłuje w oczy..

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem