+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: kompletna kopia DVD

Szeregowy tomentosaperu ma szanse

Domyślnie kompletna kopia DVD

Witam.
    Chcę zrobić dokładne kopie zapasowe swoich filmów na DVD ale kompletne bez żadnej kompresji. Żaden film przy takich założeniach nie mieści się na jednej płytce DVD-R. Te dłuższe potrzebują trzech. Próbowałem DVDSHRINKA -wszystko pięknie w REAUTHOR podzieliłem film na pół ale zgubił napisy polskie oraz mozliwość przeskakiwania scen oraz wyboru ścieżek audio oraz właśnie napisów. Następnie wypróbowałem DVD DECRYPTER oraz IFOEDIT. Podzieliłem film w IFOEDIT - otrzymałem dwa foldery Disc1 i Disc2 z plikami VOB, IFO, BUP. Po przeciagnięciu ich w opcji wypal DVD-video NERO 6.5 suite krzyczy, że jest niezgodność z plikami DVD - wypaliłem mimo to. WMP nie otwiera żadnych plików, tak samo All Player. Proszę o cenne rady co robię źle lub czym zrobić i jak.
    Pozdrawiam

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Polecam http://www.mrbass.org/dvdfab/
    odczytujesz, dzielisz, nagrywasz - prosta sprawa.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Dzieki bardzo.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Podzieliłem DVDFABEM film DVD. Na drugiej części brak jest menu startowego i nie można ustawić żadnych napisów.
    Pozdrawiam wszystkich życzliwych i chętnych udzielić pomocy

Domyślnie

Tylu to czyta i nikt nie potrafi pomóc ?

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

jeśli zależy ci na dobrej kopii filmów to proponuje zakup dvd-dl , odczyt oryginału za pomocą dvd fab decrypter , wypal w nero a do oglądania filmu proponuje power dvd , powodzonka
    pozdro

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    jeśli zależy ci na dobrej kopii filmów to proponuje zakup dvd-dl , odczyt oryginału za pomocą dvd fab decrypter , wypal w nero a do oglądania filmu proponuje power dvd , powodzonka
    pozdro
    Dziekuję
    Czy dvd dl potrafi dzielić film na dwie lub więcej płytek z zachowaniem menu stratowego na każdej z nich ?

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Cytat Napisał tomentosaperu
    Dziekuję
    Czy dvd dl potrafi dzielić film na dwie lub więcej płytek z zachowaniem menu stratowego na każdej z nich ?
    DVD-DL to płyty DVD o pojemności 8,5GB, czyli nie musisz dzielić filmu na dwie części.

Co do DVDFAB'a to na mnie niestety nie możesz liczyć bo sam nie bawię się w takie zabiegi. Mam kilka płyt "potraktowanych" DVDFAB'em ale niestety żadna z nich nie zawiera napisów. NIedługo zajmę się rozpracowaniem DVDFAB'a więc powinienem nabyć troszke wiedzy na ten temat. Nie omieszkam zbadać sprawy napisów. (przykro mi że nie moge pomóc)

Domyślnie

Zacząłem od DVD SHRINKA - i zastosowałem się do Twoich rad. Niestety program ten chyba nie kopiuje w opcji REAUTHOR nic poza filmem głównym. Nagrywałeś i dzieliłeś Potop i nie było potrzeby urachamiania napisów. Jasne, że najprostrzym ale nie konieczne ekonomicznym rozwiazaniem byłoby kupić płytkę dvd dl za 25 zł. Także bedę dalej drążył temat i podzielę się wynikami. Na razie wygląda na to, że nikomu z czytajacych aktualnie nie udało się podzielić film na dwie lub wiecej płytek DVD R z zachowaniem na kazdej z nich menu startowego, wyboru scen itd. Wnioskuję, iż trzeba zbudować na kazdej z tych płytek nowe menu opisujace strukturę kazdej z nich.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

można i tak jak piszesz ale szkoda czasu i poświęcenia dla takiej roboty , płytki dvd-dl są już tańsze , koszt poniżej 20 zeta http://www.arcomp.com.pl/index.php?p...ort_order=name , oczywiście zależy od firmy ale verbatim za 19.50 to nie dużo , myślę że warto przeliczyć , czas pracy przy przerabianiu na dwie płytki to jakieś 2 godz. w zależności od stawki na godz. to i tak wyjdzie koszt jednej dvd-dl więc szkoda czasu , proponuje chwycić za portfel i do sklepu
    pozdro

Szeregowy mare_k ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał tomentosaperu
    Witam.
    Chcę zrobić dokładne kopie zapasowe swoich filmów na DVD ale kompletne bez żadnej kompresji. Żaden film przy takich założeniach nie mieści się na jednej płytce DVD-R. Te dłuższe potrzebują trzech. Próbowałem DVDSHRINKA -wszystko pięknie w REAUTHOR podzieliłem film na pół ale zgubił napisy polskie oraz mozliwość przeskakiwania scen oraz wyboru ścieżek audio oraz właśnie napisów. Następnie wypróbowałem DVD DECRYPTER oraz IFOEDIT. Podzieliłem film w IFOEDIT - otrzymałem dwa foldery Disc1 i Disc2 z plikami VOB, IFO, BUP. Po przeciagnięciu ich w opcji wypal DVD-video NERO 6.5 suite krzyczy, że jest niezgodność z plikami DVD - wypaliłem mimo to. WMP nie otwiera żadnych plików, tak samo All Player. Proszę o cenne rady co robię źle lub czym zrobić i jak.
    Pozdrawiam

Na tej stronce: http://www.nrg.to/robs/ znajdziesz dokładny opis jak to zrobić za pomocą clone dvd 2, tak aby menu było na obu płytach

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)