Czy ktoś miał do czynienia z oboma technologiami?
Interesuje mnie, w którą z nich zainwestować?
Jak wygląda ich porównanie?
Zalety i wady poszczególnych -z punktu widzenia zwykłego śmiertelnika.
Będę dźwięczny za sensowne odpowiedzi![]()
Czy ktoś miał do czynienia z oboma technologiami?
Interesuje mnie, w którą z nich zainwestować?
Jak wygląda ich porównanie?
Zalety i wady poszczególnych -z punktu widzenia zwykłego śmiertelnika.
Będę dźwięczny za sensowne odpowiedzi![]()
Z tego co sięorientuje to różnią sie te technologie ilościąodcieni a ostatnio nawet jest możliwośćw jednej z nich < byc moze FL> użycie kilku podstawowych kolorów. Gdzies to wyczytałem ale nie pamietam źródła. Pozdro![]()
Co prawda nieposiadam niestety nagrywarki z label flash.. to jednak zdecycowanie polecam tą technologię, gdyż posiada więcej odcieni szarości (256, LS tylko. Nadruk nieściera się jak w przypadku LS, oraz największa innowacja: można robić nadruki po obu stronach! Więc wybór jest oczywisty! Narazie niestety odstrasza cena nośników LF (firmy Fujitsu - 5 zeta), ale zapewne się to zmieni gdy wzrośnie popyt.
Dzięki za podpowiedzi![]()
Z tego co mi wiadomo, to ceny spadają jak wzrasta podaż, a w przypadku popytu jest akurat odwrotnie...Napisał anabolo
. Gdzie znalazłeś cenę 5 zł, bo ja najtaniej widziałem te płytki po 5,99.
chrisso
Ja posiadam nagryware Nec 3551 z LabelFlash i jestem z tego zadowolony. Mój kumpel ma LightScribe i po miesiącu nadruk mu się zaczął ścierać.
A gdzie kupujesz płytki i w jakiej cenie... Może lepiej poprawić wydruk w LS (bo można przecież zapisać go na tej samej płytce wielokrotnie) albo nawet nagrać jeszcze raz - jak nam ktoś zetrze tak, że będzie nieczytelny. Chodzi o to, że taka operacja w LS jest na razie ponad 2 razy tańsza w porównaniu z FL. Może ceny płytek spadną, ale minimum roczek minie...![]()
![]()
Napisał mchazory
coś kręcisz...ja mam płytke BENQa LS (są lepsze płytki LS, Verby, TDK itd. ) , i efekt [zdjecie]jest taki sam jaki był na początku, a płyta ma 8 miechów
więc przestań jakieś mity tworzyć tam gdzie ich nie ma. Po miesiącu powiadasz
to musiał wystawiać codziennie na balkonie tą płytke ,na działanie Słońca a może to jescze te promieniowanie z Czarnobyla ją tak "wygryzło"
daj spokój...
![]()
Ostatnio edytowane przez marcus777 ; 29.Apr.2006 o 09:20
Nie gdzieś, a w Proline - obecna cena 5,50. To i tak drogo, a tymczasem nadszedł LS v. 1.2 i sytuacja się trochę zmieniła.. No cóż - business is business :pNapisał chrisso
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)