+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: LightScribe czy LabelFlash?

ciekawski tomar ma szanse

Arrow LightScribe czy LabelFlash?

Czy ktoś miał do czynienia z oboma technologiami?
    Interesuje mnie, w którą z nich zainwestować?
    Jak wygląda ich porównanie?
    Zalety i wady poszczególnych -z punktu widzenia zwykłego śmiertelnika.
    Będę dźwięczny za sensowne odpowiedzi

Szeregowy KrzysiekCDRLAB ma szanse

Domyślnie ogólnikowo

Z tego co sięorientuje to różnią sie te technologie ilościąodcieni a ostatnio nawet jest możliwośćw jednej z nich < byc moze FL> użycie kilku podstawowych kolorów. Gdzies to wyczytałem ale nie pamietam źródła. Pozdro

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Co prawda nieposiadam niestety nagrywarki z label flash.. to jednak zdecycowanie polecam tą technologię, gdyż posiada więcej odcieni szarości (256, LS tylko . Nadruk nieściera się jak w przypadku LS, oraz największa innowacja: można robić nadruki po obu stronach! Więc wybór jest oczywisty! Narazie niestety odstrasza cena nośników LF (firmy Fujitsu - 5 zeta), ale zapewne się to zmieni gdy wzrośnie popyt.

ciekawski tomar ma szanse

Domyślnie

Dzięki za podpowiedzi

Szeregowy chrisso ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Co prawda nieposiadam niestety nagrywarki z label flash.. to jednak zdecycowanie polecam tą technologię, gdyż posiada więcej odcieni szarości (256, LS tylko . Nadruk nieściera się jak w przypadku LS, oraz największa innowacja: można robić nadruki po obu stronach! Więc wybór jest oczywisty! Narazie niestety odstrasza cena nośników LF (firmy Fujitsu - 5 zeta), ale zapewne się to zmieni gdy wzrośnie popyt.
    Z tego co mi wiadomo, to ceny spadają jak wzrasta podaż, a w przypadku popytu jest akurat odwrotnie.... Gdzie znalazłeś cenę 5 zł, bo ja najtaniej widziałem te płytki po 5,99.

chrisso

Kapral mchazory ma szanse

Domyślnie

Ja posiadam nagryware Nec 3551 z LabelFlash i jestem z tego zadowolony. Mój kumpel ma LightScribe i po miesiącu nadruk mu się zaczął ścierać.

Szeregowy chrisso ma szanse

Domyślnie LF - płytki

A gdzie kupujesz płytki i w jakiej cenie... Może lepiej poprawić wydruk w LS (bo można przecież zapisać go na tej samej płytce wielokrotnie) albo nawet nagrać jeszcze raz - jak nam ktoś zetrze tak, że będzie nieczytelny. Chodzi o to, że taka operacja w LS jest na razie ponad 2 razy tańsza w porównaniu z FL. Może ceny płytek spadną, ale minimum roczek minie...

kapitan Kloss :] marcus777 ma szanse Avatar marcus777

Domyślnie

Cytat Napisał mchazory
    Ja posiadam nagryware Nec 3551 z LabelFlash i jestem z tego zadowolony. Mój kumpel ma LightScribe i po miesiącu nadruk mu się zaczął ścierać.

coś kręcisz... ja mam płytke BENQa LS (są lepsze płytki LS, Verby, TDK itd. ) , i efekt [zdjecie]jest taki sam jaki był na początku, a płyta ma 8 miechów więc przestań jakieś mity tworzyć tam gdzie ich nie ma. Po miesiącu powiadasz to musiał wystawiać codziennie na balkonie tą płytke ,na działanie Słońca a może to jescze te promieniowanie z Czarnobyla ją tak "wygryzło" daj spokój...
    Ostatnio edytowane przez marcus777 ; 29.Apr.2006 o 09:20

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał chrisso
    Z tego co mi wiadomo, to ceny spadają jak wzrasta podaż, a w przypadku popytu jest akurat odwrotnie.... Gdzie znalazłeś cenę 5 zł, bo ja najtaniej widziałem te płytki po 5,99.

chrisso
    Nie gdzieś, a w Proline - obecna cena 5,50. To i tak drogo, a tymczasem nadszedł LS v. 1.2 i sytuacja się trochę zmieniła.. No cóż - business is business :p

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)