+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: NEC 4550A i nagrywanie DVD-RAM

Szeregowy pablop ma szanse

Domyślnie NEC 4550A i nagrywanie DVD-RAM

Jesto to moj pierwszy post na tym forum, wiec witam wszystkich. Od trzech dni jestem szczesliwym posiadaczem NEC`a 4550A. Dzisiaj kupilem plytke DVD-RAM zeby potestowac mozliwosci tego sposobu zapisu - ktore notabene wydaja sie ciekawe i przydatne. Niestety mam z tym klopot. Otoz albo cos nie jest tak, albo mi brakuje jakiegos softu, albo ja cs nie tak robie. Otoz proboje nagrac cos na plytke - metoda przciagniecia, pliczek sie nadrywa. Po czy naped wysuwa plytke. Niestety po ponownym zaladowaniu plytki nie ma tam zadnych plikow - prosze o porade ew. wskazowki jak nalezy obslugiwac ten rodzaj zapisu.

Dzieki

PP

Szeregowy dekoder ma szanse

Domyślnie

Jakim softem nagywasaz
    Jaka kompilacja
    Moze spobuj nagrac na inna plytke

Domyślnie

poczatkowo nie instalowalem nic specjanego (oprocz nero 7). Myslalem ze XP obsluguje standardowo ten sposob zapisu. Potem szperalem po forach i natknalem sie na link do sterow Panasonica. mam teraz opcje pod prawym klawisze do formatowania plyty, ale jak zapodam to cos tam poszumi plytka i wyskakuje blada formatowania (niezaleznie od rodzaju UDF czy fat32). Plytke mam TDK DVD-RAM 4,7GB bez cartridza. Moze potrzebne sa jakies sterowniki badz program do obslugi tego standardu. Acha mam caly czas wlaczone InCD - wylaczenie go tez nic nie daje.

Domyślnie

Problem sie rozwiazal. Zrobilem update firmware`u do 1.07 i wszystko dziala ok. Funkcjonuje jak duuuza dyskietka. Troche wolno ale dla mnie fukcja w sam raz. Plytki na szczescie tanieja i mozna kupic ca troche ponad 10 zl. Pozdr. PP

Starszy szeregowy czrs1056 ma szanse

Wink Też chce kupić

Cytat Napisał pablop
    Problem sie rozwiazal. Zrobilem update firmware`u do 1.07 i wszystko dziala ok. Funkcjonuje jak duuuza dyskietka. Troche wolno ale dla mnie fukcja w sam raz. Plytki na szczescie tanieja i mozna kupic ca troche ponad 10 zl. Pozdr. PP
    Chcę kupić coś takiego jak ty.Tylko jak to się sprawuje z odczytem płyt DVD i CD u ciebie czy czyta wszystko czy masz jakieś problemy z odczytem.Ja mam Pioneer 106D ale mnie wnerwia bo nie wszystkie płyty DVD czyta.Tłoczone czyta a te co sam wypali na "+" nie czyta choć LG czyta.Na minusach "-" jedne czyta a drugie nie, jestem sfrustrowany.I chce kupić coś nowego.Ale znów nie chcę się zawieść.Lub ewentualnie dokupić DVD-ROM co będzie wszystko czytał ale czy taki istnieje

Domyślnie

Chmm cos mi sie nie chce posts zalaczyc. Problem nagrywania DVD-RAM zniknal po wgraniu nowego firmware`u 1.07. Tak dla informacji gdyby ktos takze sie borykal z tym probleme. Pozdr. PP

Domyślnie

Cytat Napisał czrs1056
    Chcę kupić coś takiego jak ty.Tylko jak to się sprawuje z odczytem płyt DVD i CD u ciebie czy czyta wszystko czy masz jakieś problemy z odczytem.Ja mam Pioneer 106D ale mnie wnerwia bo nie wszystkie płyty DVD czyta.Tłoczone czyta a te co sam wypali na "+" nie czyta choć LG czyta.Na minusach "-" jedne czyta a drugie nie, jestem sfrustrowany.I chce kupić coś nowego.Ale znów nie chcę się zawieść.Lub ewentualnie dokupić DVD-ROM co będzie wszystko czytał ale czy taki istnieje
    Najlepiej to przegladnij forum. Mozna sie sporo rzeczy dowiedzec-malo co prawda opinii obiektywnych, ale wszystko z "zycia wziete". Jeszcze malo doswiadczenia mam z tym napedem (al coz nie jest to nadrywarka CD ktora wypali CDR ew. CDRW). Wiekszosc opinii na necie objezdza ten naped za wolny start (i tu sie zgodze potrzeba min 5 s zeby rozpoznal plytke, ale da sie to przezyc). Niektorzy psiocza na kiepska korekcje bledow - tego nie moge potwierdzic nie zdazylo mi sie zeby czegos nie przeczytal. Ogolnie jako czytnik raczej klasy standard-zadna rewelacja. Co do nagrywania to z wyjatkiem poczatkowych problemow z DVD-RAM to jest ok. 100% nagranych plyt. Na razie testowany tylko na pojedynczej warstwie - DL sa jeszcze troche drogawe. Nagrywam CD-ROM, CD_RW, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD-RAM. Wszystko jest czytane zarowno we wszelakich napedach komputerowych i stacjonarnych. Nie robilem zadnych testow jakosci zapisu - zostawiam to zapalencom i znawcom. Dla mnie ma bezblednie nagrywac i tak jest - moze wrotce potestuje plytki DL (podobno tutaj ten NEC jest jednym z lepszych). Ja jestem z niego zadowolony, to czy warto kupic czy nie pozostawiam Tobie. Acha jesli moge cos doradzic to sproboj zmienic zasilacz na lepszy (pozycz moze od kumpla). Ja mialem problemy ze swoja stara nadrywarka CD i dyskiem po dolozeniu karty Nvidii 6600 GT - okazalo sie ze pobor pradu przez wszystkie bebechy byl powyzej wydajnosci zalilacza ktory byl rzekomo "350W". Po zmianie na 350W ale "wagi ciezkiej" wszystko wrocilo do normy.

Starszy szeregowy czrs1056 ma szanse

Domyślnie Zasilacz

Zasilacz mam be quiet! BQT P5-420W-S1.3 420 Watt, ATX/E-ATX, 2 Lüfter, S-ATA-Anschlüsse, Silent, schwarz

Symbolfoto Leistung in (Watt): 420
    Standard: ATX/E-ATX
    Stromleitungen: 6x 5.25" + 2x 3.5" + 4x S-ATA + 1x 24pol Mainboard + 1x ATX
    Anschluss: 20/24POL
    DC Output +3.3VDC (A): 30
    DC Output +5VDC (A): 37
    DC Output -5V (A): 0.8
    DC Output +5Vsb (A): 2.5
    Przy tak drogim sprzęcie nie mogę se pozwolić na kiepski zasilacz: Atlon 3400+ Clawhammer płyta ASUS K8N-E Deluxe (754),Grafa PowerColor Radeon9800 pro ViVo z TV All IN WONER.Komp chłodzony wodą dla większego spokoju.Napięcia trzyma ok bo ma spory zapas.Zasilacz ma 3 lata gw. Już zamówiłem Pioneer 110 cena dzisiaj jest tak śmieszna to nie 3 lata temu.Chciałem Plextor kupić ale to nie robi Plextor, to dalem sobie spokój.Okazało się jak pale na dobrej jakości płytkach wszystko jest ok.A jak dostałem płytki palone na samsungu to nie czyta.I na CDRLab wyczytałem to ze z Samsungiem sątakie problemy.A więc dalej zostaje przy Pioneer 20 zł droższy.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)