Witam wszystkich forumowiczow i nie tylko :) Zostalem dzis szczesliwym posiadaczem lub nie :D wyzej wspomnianej nagrywarki. I mam malutki problemik choc sam jeszcze nie sprawdzilem wszystkich rozwiazan. Postaram sie opisac moj test najkrocej jak sie da ale zeby bylo wiadomo o co chodzi. Zdaje sobie rowniez sprawe ze uzyte nosniki nie sa rekomendowane przez dowiadczonych wypalaczy. Plytki sprawdzane przez Nero Infotool.
1.Nagrywarka GSA-4167B OEM Firmware DL11 (na naklejce October 2005r)
a) DVD+R Esperanza x4 (plytka rozpoznana prawidlowo, wypalenie z pliku obrazu gry zajmujacego 2,90GB przez program alcohol 120% ; wypalenia zakonczone sukcesem) Plytka jest widoczna i odczytywana przez nagrywarke jak i przez odtwarzacz podany w temacie
b) DVD-R Mediastore x4 (plytka rozpoznana prawidlowo, wypalanie roznych plikow jak doc jpg mpeg itd przez Nero 6.xxxx ; plytka zapelniona po brzegi, wypalenie oraz weryfikacja zakonczone sukcesem) Plytka jest widoczna i odczytywana przez nagrywarke, NIE jest widoczna przez odtwarzacz, nie ma nawet proby inicjacji plytki tak jakby w ogole jej tam nie bylo.
c) DVD-R ActiveJet x4 rezultat taki sam jak w punkcie B
Po tym wyniku zwatpilem w moj nowy nabytek....szybka decyzja...update firmware do wersji DL12...Update zakonczone sukcesem. Nagrywarka posiada teraz wersje DL12
Ponowilem test z punktu b) oczywiscie na czystej plytce :) i niestety wynik jest taki sam.
Wobec powyzszego nasuwa mi sie kilka pytan:
-jaka jest szansa ze inni posiadacze wypalarek lub odtwarzaczy odczyta te minusowe plytki?
-czy kupujac TDK,Verbatim lub inne markowe minusy bedą widoczne przez moj odtwarzacz?
-czy mam sie nastawic na kupno wylacznie plusow?
-czy serwis LG cos z tym zrobi?
-czy czekac na DL13?
Dziekuje za wszelkie komentarze i odpowiedzi

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem