Od pewnego czasu nagrywarka "nie widzi" pustych płyt DVD czy CD. Odtwarza tylko oryginalne kupione płyty, ze skopiowanymi to różnie bywa (jak ma kaprys). Mam ją od ponad roku. Oddałem do sklepu cały zestaw komputerowy aby zobaczyli co tam się dzieje i u nich wszsytko działa bez zarzutu. Sam widziałem. Ale po przywiezeniu do domu znowu zaczęła wariować. Wgrałem nowszy firmware (ten co się świeci nagrywarka kolorowymi diodami) ale to nic nie pomogło. Zmiana programu do nagrywania tez nic nie pomogła. Nero woła cały czas o pusty nośnik. W sklepie nie chcą wysłać do serwisu nagrywarki bo że u nich działa więc jest wszystko OK. Ale tak nie jest bo u mnie nie chce działać prawidłowo.
Używam płyty tylko TDK i VERBATIM-y.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem
A poza tym jak się okaże że jest dobra to mu policza ok 100 zł za sprawdzenie. Więc mówię że ma mi wydać kartę gwarancyjną bo mi nie dali jej jak kupiłem zestaw i sam wyślę na własne ryzyko. To stwierdził że on LiteOna nie ma gwarancji tylko się po prostu wysyła. Już nie wiem co dalej zrobić. Czekam teraz na efekty tego oddania sprzętu do naprawy. Odebrać mam w sobotę. Ciekawe czy naprawią. Czy znowu będzie u nich działać a u mnie w domu nie...