+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 28

Temat: Instrukcja do BenQ DW1655 ?

Szeregowy Myszkin ma szanse

Domyślnie Instrukcja do BenQ DW1655 ?

Kupiłem nagrywarę w sklepie ale jakoś dziwnie bo w samej folii. W środku tylko płytka z nero express i karta gwarancyjna Benq. Na przednim panelu brak nadruku z logiem Benq. Myślałem, że pod tą kartą gwarancyjną znajdę jakąś instrukcję. Czy to normalne, że nie dostałem instrukcji i mam jutro lecieć się domagać? Z tym musze poczekac do jutra Pytanko: czy można ściągnąć z netu intrukcję w pdf do BenQ DW1655 ?

Ice
    Gość

Domyślnie

Pewnie ze zgodnie z prawem polskim taka instrukcje powinienes miec... ale to Polska Z drugiej strony kompletnie nie wiem do czego Ci instrukcja?! Jezeli nie masz pojecia jak zamontowac naped to zostaw to serwisowi...
    ps. na rynku komputerowym to normalka ze brak jest instrukcji w jezyku polskim dlatego predzej czy pozniej sie do tego przyzwyczaisz
    Pozdro

memphis
    Gość

Domyślnie

Wersja OEM nie zawiera nic procz napedu, plytki z nero i gwarancji .. domagac sie nie mozesz niczego ... loga BENQu tez slusznie na panelu czolowym nie ma

kapitan Kloss :] marcus777 ma szanse Avatar marcus777

Domyślnie

masz po prostu wersje OEM, nic się nie stało . Tylko taniej zapłaciłeś od wersji BOX, która posiada w pudełku :

Karta gwarancyjna (serwis tzw. zewnętrzny)
    Krótką instrukcja instalacji
    Płyta z oprogramowaniem:
    Nero Express v.6.3.1.26
    Nero Vision Express v.2.1.2.21
    Nero ShowTime v.1.5.0.44
    InCD v.4.3.6.1
    BenQ QVideo 2 v5.2.3.23
    QSuite v.1.0
    Instrukcje użytkownika w różnych językach w formacie PDF.

Jak masz dostęp do neta to możesz sobie pościągać nowsze wersje programów od tych "staruszków" Nie masz co się martwić

Najpierw ściągnij Firmware ( BCDB) ,rozpakuj go i zainstaluj:

ftp://213.61.96.30/dvd-rw/firmware/dw1655/bcdb.zip

a stąd pobierz oprogramowanie hosta LightScribe i zainstaluj ( bez niego nie będziesz mógł wypalać obrazków na specjalnych nośnikach LS) :

http://dl1.nero.com/LS_HSI.EXE

a stąd pobierz najnowszy QSuite v2.1 :

http://support.benq.com/files/Storag...v2.1 Setup.zip

jak będziesz miał jakieś pytania to wal śmiało tu ci inni pomogą

nowy:) ralph03 ma szanse Avatar ralph03

Domyślnie

Hosta LS nie potrzebuje. Do nagrywarki dolaczaja nero 6.6.0.14 z obsluga LS
    "Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Domyślnie

Cytat Napisał ralph03
    Hosta LS nie potrzebuje. Do nagrywarki dolaczaja nero 6.6.0.14 z obsluga LS
    dołaczją w OEMie ten program ? ciekawe a ty Ralph gdzie kupowałeś swojego Benq DW 1655 ? masz też wersje OEM ?! . Ja zamówiłem dziś w komputroniku (BenQ DVD+/-RW DW1655 bulk + soft ).
    Ostatnio edytowane przez marcus777 ; 07.Feb.2006 o 22:49

Ice
    Gość

Domyślnie

jezeli chodz o wersej oem i intrukcje to tak naprawde i w oem powinna ona sie znajdywac ... u mnie w firmie do kazdej rzeczy sprzedawanej taka instrukcje drukujemy (opracowalismy wspolnie instrukcje uniwersalne) i my i klient jest zadowolony

Szeregowy Myszkin ma szanse

Domyślnie

Dzięx za rady Jak na razie nagrywara spisuje się znakomicie i nie napotkałem żadnych problemów. Jutro przetestuję ten bajer Lightscribe

Thumbs up

Cytat Napisał Ice
    jezeli chodz o wersej oem i intrukcje to tak naprawde i w oem powinna ona sie znajdywac ... u mnie w firmie do kazdej rzeczy sprzedawanej taka instrukcje drukujemy (opracowalismy wspolnie instrukcje uniwersalne) i my i klient jest zadowolony

nic, jak tylko pogratulować !

Ice
    Gość

Domyślnie

nie ma co gratulowac... firma otrzymala certyfikat iso i jest to jedna z rzeczy ktora musi byc (polskie instrukcje montazu)

memphis
    Gość

Domyślnie

@marcus777

fakytcznie na plycie z nero dolaczonej chocby do mojego BenQ jest napisane ze host do LS jest dolaczony Wiec mysle ze do wszystkich nagrywarek dolaczaja wlasnie takie plytki.

Szeregowy smedawa ma szanse Avatar smedawa

Domyślnie

Witam.
    Pytanie nowicjusza - jak się wgrywa Firmware?
    Dzisiaj będę właścicielem BenQ DW1655. Będę sedecznie wdzięczny za pomoc.

Domyślnie

Cytat Napisał marcus777
    dołaczją w OEMie ten program ? ciekawe a ty Ralph gdzie kupowałeś swojego Benq DW 1655 ? masz też wersje OEM ?! . Ja zamówiłem dziś w komputroniku (BenQ DVD+/-RW DW1655 bulk + soft ).
    Ja kupowalem w esc.pl
    Komputronik jest za drogi dla mnie

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Domyślnie

Cytat Napisał smedawa
    Witam.
    Pytanie nowicjusza - jak się wgrywa Firmware?
    Dzisiaj będę właścicielem BenQ DW1655. Będę sedecznie wdzięczny za pomoc.
    Zaraz Ci napisze, bo wlasnie sie zabieram za zmiane

Update:
    Wylaczasz wysztkie zbedne programy. Antywirusy, progamiki p2p, oczyszczacze pamieci i cache'u. Wszystko co sie da. Tak na wszelki. Wyciagasz plyte z napedu o ile masz jakas w srodku (ja nie wyciagale ale na wszeli wypadek wyciagnij

Rozpakowujesz pliczek BCDB.zip
    Odpalasz BCDB.EXE
    Wyskakuje "Warning" Dajesz OK
    Wybierasz naped BenQ i naciskasz Upgrade, pozniej znowu naciskasz OK i cierpliwie czekasz az pasek stanu dojdzie do konca. W miedzy czasie mozesz odmowic modlitwe, zeby panowie z energetyki nie wylaczyli pradu
    Dostaniesz informacje, ze upgrade zakonczony i pytanko czy chcesz zrobic reboot (restart). Dajesz OK i po ponownym uruchomieniu komputera wszystko powinno byc jak ta lala.

U mnie sie zawiesil na restarcie, wydaje mi sie ze bylo to zwiazane z upgradem benka. Na codzien nie wiesza mi sie windows

Krotka wersja obrzakowa

Ostatnio edytowane przez ralph03 ; 08.Feb.2006 o 09:59

Domyślnie

Cytat Napisał ralph03
    Ja kupowalem w esc.pl

w esc.pl to wychodzi = 225 zł (cena+kurer za pobraniem) a w komputroniku 235 zł ee to tylko 10 zł różnicy nie jest tak źle No ale 7 plytek DVD masz w kieszeni

memphis
    Gość

Domyślnie

A ja byłem na nożkach i dałem 206 zł i 20 zł za 5 płytek LS ) Straszna drozyzna, ale za to efekt jaki

Szeregowy smedawa ma szanse Avatar smedawa

Domyślnie

Cytat Napisał ralph03
    Zaraz Ci napisze, bo wlasnie sie zabieram za zmiane

Update:
    Wylaczasz wysztkie zbedne programy. Antywirusy, progamiki p2p, oczyszczacze pamieci i cache'u. Wszystko co sie da. Tak na wszelki. Wyciagasz plyte z napedu o ile masz jakas w srodku (ja nie wyciagale ale na wszeli wypadek wyciagnij

Rozpakowujesz pliczek BCDB.zip
    Odpalasz BCDB.EXE
    Wyskakuje "Warning" Dajesz OK
    Wybierasz naped BenQ i naciskasz Upgrade, pozniej znowu naciskasz OK i cierpliwie czekasz az pasek stanu dojdzie do konca. W miedzy czasie mozesz odmowic modlitwe, zeby panowie z energetyki nie wylaczyli pradu
    Dostaniesz informacje, ze upgrade zakonczony i pytanko czy chcesz zrobic reboot (restart). Dajesz OK i po ponownym uruchomieniu komputera wszystko powinno byc jak ta lala.

U mnie sie zawiesil na restarcie, wydaje mi sie ze bylo to zwiazane z upgradem benka. Na codzien nie wiesza mi sie windows

Krotka wersja obrzakowa

Proste jak strzelanie z procy.
    Sedecznie dziękuje.

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał memphis
    Wersja OEM nie zawiera nic procz napedu, plytki z nero i gwarancji .. domagac sie nie mozesz niczego ... loga BENQu tez slusznie na panelu czolowym nie ma

kazda wersja nagrywarki MUSI miec instrukcje w polskiej wersji jezykowej

i nie tylko nagrywarki ale kazdego sprzetu elektornicznego

o tym stanowi zarowno prawo polskie jak i unijne

tak wiec zaden sprzedawca nie robi Łaski dolaczajac instrukcje polska ale wypelnia ustawowy obowiazek

- Ustawa o ochronie praw konsumenta
    Ostatnio edytowane przez dune2 ; 08.Feb.2006 o 11:41

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał ralph03
    Ja kupowalem w esc.pl
    no prosze jednak kupiles DW 1655 i to w esc czyli tam gdzie ja chcialem ale raczej Benq skreslam bo to zbyt niepewna nagrywarka

no chyba ze mi powiesz jak nagrywa na plytach z dolnej polki jak Hawk, Vakoss itp

jesli bedziesz taki mily to bede wdzieczny

wlasnie widzialem ze w innym temacie zrobiles test dla Vakossa

kurcze jak widze ile chrzanienai jest z ta nagrywarka z doborem plyt to zniechecam sie coraz bardziej

juz chyba wiem czemu wiele firm ich nie sprzedaje bo bym polowa uzytkownikow przychodzilo z pretensjami ze ona zle nagrywa
    Ostatnio edytowane przez dune2 ; 08.Feb.2006 o 10:42

Szeregowy Boxster ma szanse

Domyślnie

Mam problem z tym palnikiem. Kupiłem wersję OEM, władowałem do komputera, odpaliła się winda, oczywiście wykryty został nowy sprzęt (proawidłowa detekcja jako DW1655), ale za chwile chce jakieś sterowniki (!), których oczywiście nie posiadam... (w komplecie tylko CD z Nero). Robię dalej, szuka, szuka, nic nie znajduje... niby jest ok, napęd jest widziany czyta cd/dvd, ale już po restarcie napędu brak. Wchodzę w "menadżera urządzeń", a tam przy Benq 1655 ma żółty wykrzyknik.
    O co chodzi z tymi palikami z moim poprzednim Nec ND-2510 nie miałem takich numerów.

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Cytat Napisał dune2
    no prosze jednak kupiles DW 1655 i to w esc czyli tam gdzie ja chcialem ale raczej Benq skreslam bo to zbyt niepewna nagrywarka

no chyba ze mi powiesz jak nagrywa na plytach z dolnej polki jak Hawk, Vakoss itp

jesli bedziesz taki mily to bede wdzieczny

wlasnie widzialem ze w innym temacie zrobiles test dla Vakossa

kurcze jak widze ile chrzanienai jest z ta nagrywarka z doborem plyt to zniechecam sie coraz bardziej

juz chyba wiem czemu wiele firm ich nie sprzedaje bo bym polowa uzytkownikow przychodzilo z pretensjami ze ona zle nagrywa
    To jaką nagrywarkę byś polecił Coś mi się wydaje, że nie ma takiej co oferuje wszystko jednocześnie. Każda ma swoje plusy i minusy.

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Cytat Napisał Boxster
    Mam problem z tym palnikiem. Kupiłem wersję OEM, władowałem do komputera, odpaliła się winda, oczywiście wykryty został nowy sprzęt (proawidłowa detekcja jako DW1655), ale za chwile chce jakieś sterowniki (!), których oczywiście nie posiadam... (w komplecie tylko CD z Nero). Robię dalej, szuka, szuka, nic nie znajduje... niby jest ok, napęd jest widziany czyta cd/dvd, ale już po restarcie napędu brak. Wchodzę w "menadżera urządzeń", a tam przy Benq 1655 ma żółty wykrzyknik.
    O co chodzi z tymi palikami z moim poprzednim Nec ND-2510 nie miałem takich numerów.
    A jaki masz panocku system operacyjny? Najlepiej wywal z menedżera urządzeń owy napęd i restartuj komputer.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

wedge
    Gość

Domyślnie

Do mojego Benq 1655 nie dołączono płyty z Nero...
    posiadam w tej chwili Nero w wersji OEM 6.6.1.4 Co mam zrobić żeby pojawiła mi się opcja tworzenia etykiety lightscribe

wedge
    Gość

Domyślnie

Hmm a może ta opcja uaktywnia sie dopiero wtedy gdy płyta lightscribe jest w napędzie (nie moge tego sprawdzić bo napęd jest świeży i jeszcze nie zaopatrzyłem się w stosowne płytki)

czy ktoś może mi odp.?

Domyślnie

Musisz miec odpowiedni serial/cd-key i zainstalowanego hosta LS. To drugie do sciagniecia na stronie Nero. To pierwsze... "szukajcie a znajdziecie"

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)