Witam, to moj pierwszy temat na tym forum, na tej stronie dowiedzialem sie wielu ciekawych rzeczy i mam nadzieje ze jeszcze się dowiem![]()
Posiadam od 2 dni nagrywarke BenQ DW1650, wcześniej miałem jedną z najnowszych nagrywarek CD-RW LiteOna, spodziewałem się po wymianie lepszych rezultatów z czytaniem i nagrywaniem płyt CD. Jednak mam problem, dokładnie go opisze.
Posiadam najnowszego alcohola, mam oryginalną płytkę dość starej gry bo z 2002 roku - nfs hot pursuit 2. Gra ta jest zabezpieczona SafeDisc 2. Płyta nie posiada jakichkolwiek rys bo zamówiłem ją 0,5 roku temu w sklepie internetowym. Na poprzedniej nagrywarce CD-RW bez problemu, szybko (około 8-10minut) zrobiłem w alcoholu jej obraz. Jednak na aktualnym BenQ trwa to bardzo długo, dałem największą prędkość a samo omijanie błędnych sektorów trwa 40 minut (gdzieś co 15 sekund wyskakuje informacja o ominięciu następnego sektora) i to pewnie nie koniec bo zdenerwowałem się i anulowałem operację.
Dodam że posiadam najnowszy bios - BCDC.
Oczywiście cała operacja w alcoholu się odbywa przy profilu SafeDisc 2.
Zaczynam żałować, że nie zostawiłem sobie nagrywarki CD-RW. Mam nadzieję, że mnie uspokoicie.
Pozdrawiam.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem