Witam.
Zrobiłem modyfikację FW nagrywarki Pioneer zgodnie z opisem ze strony ale zrozumiałem, że komp powinien teraz ją wykrywać jako A10XL a jest nadal 110. Wszystko przebiegło pomyślnie i teraz jest opcja DVD-RAM ale czy ma być nadal 110![]()
Witam.
Zrobiłem modyfikację FW nagrywarki Pioneer zgodnie z opisem ze strony ale zrozumiałem, że komp powinien teraz ją wykrywać jako A10XL a jest nadal 110. Wszystko przebiegło pomyślnie i teraz jest opcja DVD-RAM ale czy ma być nadal 110![]()
Pozdrawiam Bartifeeli.
Tak bedzie wyswietlac dvr110
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
W takim razie nie ma jakiegoś dodatkowego Tricku zeby byla A10XL...?
Pozdrawiam Bartifeeli.
Nie bedzie wyswietlal A10xl, bedzie wyswietlal 110 bo tak jest zapisane w biosie. Aby zobaczyc czy poprawnie przerobilo ci sie na a10xl sciagnij Quiet Drive Utility i zobacz czy bedzie dzialac.
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
QDU działa i wiem, wiem w biosie jest 110 ale czy mozna to jakos zminic? FW nagrywarki działa bez zarzutu ale myslalem, ze bedzie ja widział jako 10XL. W sumie to niezbyt istotne bo jest juz przerobiona i DVD-RAM mi sie przydaale jakby jeszcze widział A10XLA...
Pozdrawiam Bartifeeli.
Nie da rady, chyba, że ktoś umie grzebać się w firmware. A w czym Ci potrzebne wyświetlanie, że masz A10XL, a nie 110?
Chciałem qmplowi niedowiarkowi udowodnić, że mam XLaale jak sie nie da to nic, ważne że DVD-RAM obsluguje.
Pozdrawiam Bartifeeli.
To wytłumacz mu, że teraz Twój napęd ma trochę więcej funkcji niż przed wgraniem firmware od A10XL. Według mnie sam wpis w menedżerze urządzeń niewiele udowadnia, gdyż zmienić opis nagrywarki wcale nie jest ciężko.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)