+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 42

Temat: DW1650 i pojedynczy pierscien

Szeregowy Krynek ma szanse

Domyślnie DW1650 i pojedynczy pierscien

Witam wszystkich Forumowiczow
    Zanabylem niedawno w/w nagrywarke i niestety mimo wielu pozytywnych opinii od razu ZONK. Nigdy wczesniej nie zwracalem (bo nie musialem ) uwagi na jakosc nosnikow (mam jakiegos LiteOn'a CDR/W i pali na wszystkim) , wiec polecialem do pobliskiego supermarketu i zakupilem najtansze badziewie :
    Vakoss DVD+R 4,7 Gb x8
    No i sie zaczelo ...
    pierwszych 6 plyt do kosza ...
    napierw po kilku procentach jakis blad , pozniej po nagraniu calej , pozniej na samym pocztku ... az tu nagle ... juz juz prawie
    ...wygladalo ze bedzie swietnie , ale pan serwisant co akurat naprawial telewizor zatescil swoje naprawy i bach koreczki w calym domu .
    Kolejna plyta i kolejna niepewnosc 8x nie ma mowy od razu wywala blad
    4 x zaczyna i wypalil choc trwalo to 35 min skonczyla . Nawet widac co nagralem ... ale jedynie na nagrywarkach zrodlowej i LG (jakas zewnetrzna) , na urzadzeniach typu combo lub odtwarzaczach DVD nie widac kompilacji.
    Dopatrzylem sie po przeczytaniu kilku postow ze tzw. pierscien na samym poczatku plyty oddzielajacy reszte kompilacji skutecznie powoduje brak mozliwosci odczytu takiej plyty.
    I po tych nieco dlugich opisach pytanie.
    Panowie czy ta nagrywarka :
    1 Tak sie zachowuje normalnie czy jest to wina plytek (bede testowal na lepsiejszych ) bo moze SERWIS cos pomoze lub wymiana na inna nagrywarke
    2 Jesli plytki to jakie Sony , Emtec , Verbatim ... jakies tansze ?

Pierwsza rzecza jaka zrobilem po uruchomieniu kompa z Benkiem to upgrade flasha na nowy.
    Ktorys z kolegow opisywal problem pierscieni a ktorys plytek Vakossa - ze daja rade , u mnie nie i dlatego nie wiem czy serwis czy testy
    Poradzcie Prosze
    Pozdrawiam
    Krynek

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Domyślnie

do tych płyt VAKOSS trzeba dokupić kufle i będzie komplet.

Verbatim, Sony...

nagrywarka ma DMA on? ASPI zainstalowane?...
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

Domyślnie

Cytat Napisał hannibal lecter
    nagrywarka ma DMA on? ASPI zainstalowane?...
    DMA tak - rozumiem w systemie a
    ASPI - gdzie co jak (chyba jeszcze za malo poczytalem )...

Krynek

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Cytat Napisał Krynek
    ...Zanabylem niedawno w/w nagrywarke i niestety mimo wielu pozytywnych opinii od razu ZONK.
    Tak, tak najlepiej zwalać winę na polecających daną nagrywarkę. Chyba Benq 1650 został przereklamowany i teraz praktycznie każdy pisze, że pomimo pozytywnych komentarzy.... ile razy trzeba pisać, że nie ma nagrywarek idealnych Przed zakupem trzeba było przeczytać dokładnie test i miałbyś odpowiedź. 1650 jest dosyć wybredny jeżeli chodzi o płyty, ale jeżeli już podasz mu dobry nośnik, to wypali go bardzo dobrze. Na słabszych wypala gorzej, ale czy jest to wada Czasami ekonomicznie wychodzi lepiej kupno trochę droższego nośnika, lecz pewnego, który w najbliższej przyszłości nas nie zawiedzie, w przeciwieństwie do badziewa za 70 groszy lub mniej. Tak więc, bez nerwów wszystko jest ok, po prostu dużo zależy od płyty.

Domyślnie

Dziekuje za tak liczne komentarze , poprostu nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac
    OK do rzeczy
    ASPI najaktualniesze jest i bylo , tryb DMA2
    Qbench pokazal ze na plytach Vakoss spokojnie radzi sobie z nagrywaniem x8
    zas...
    Wczoraj sprobowalem raz jeszcze kilka filmow by zapelnic plyte i
    1 godzina nagrywania + test po zapisie , juz nie czekalem .
    predkosc to 1,3x spadajaca ponizej 1x przy sprawdzaniu , wyglada ze z taka rowniez zapisywal.
    Oczywiscie podczas nagrywania ustawiona predkosc x8 , podczas samego wypalania naped ani razu nie nabral predkosci tylko charakterystycznie "tykal"
    I jeszcze jedno to jest wersja OEM bez napisu , moze to jakas lewa nagrywarka.

Pozdrawiam
    Krynek

Domyślnie

To już zaczyna być nudne. Spróbuj nagrać jakąs lepszą płytę i wtedy pogadamy. Wsadziłeś do nagrywarki jakiś szajs i wymagasz nie wiadomo czego.

kapitan Kloss :] marcus777 ma szanse Avatar marcus777

Domyślnie

Cytat Napisał Krynek
    Dziekuje za tak liczne komentarze , poprostu nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac
    OK do rzeczy
    ASPI najaktualniesze jest i bylo , tryb DMA2
    Qbench pokazal ze na plytach Vakoss spokojnie radzi sobie z nagrywaniem x8
    zas...
    Wczoraj sprobowalem raz jeszcze kilka filmow by zapelnic plyte i
    1 godzina nagrywania + test po zapisie , juz nie czekalem .
    predkosc to 1,3x spadajaca ponizej 1x przy sprawdzaniu , wyglada ze z taka rowniez zapisywal.
    Oczywiscie podczas nagrywania ustawiona predkosc x8 , podczas samego wypalania naped ani razu nie nabral predkosci tylko charakterystycznie "tykal"
    I jeszcze jedno to jest wersja OEM bez napisu , moze to jakas lewa nagrywarka.

Pozdrawiam
    Krynek

czy to oby jest BENQ DW 1650 Ojejku same problemy czy to nie czasem jakiś Samsung zgadzam sie z kolegą Punisherem,wsadziłeś pewnie jakiś szmelc

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał punisher
    Tak, tak najlepiej zwalać winę na polecających daną nagrywarkę. Chyba Benq 1650 został przereklamowany i teraz praktycznie każdy pisze, że pomimo pozytywnych komentarzy.... ile razy trzeba pisać, że nie ma nagrywarek idealnych Przed zakupem trzeba było przeczytać dokładnie test i miałbyś odpowiedź. 1650 jest dosyć wybredny jeżeli chodzi o płyty, ale jeżeli już podasz mu dobry nośnik, to wypali go bardzo dobrze. Na słabszych wypala gorzej, ale czy jest to wada Czasami ekonomicznie wychodzi lepiej kupno trochę droższego nośnika, lecz pewnego, który w najbliższej przyszłości nas nie zawiedzie, w przeciwieństwie do badziewa za 70 groszy lub mniej. Tak więc, bez nerwów wszystko jest ok, po prostu dużo zależy od płyty.
    problemy benq z nagrywaniem na wielu plytach czyni ta nagrywarke slaba a nie idealna

dyskwalifikuja ja podstawowe rzeczy a mianowicie kapryszenie z nagrywaniem

to tak jakby auto jezdzilo swietnie przy odpowiednich parametrach drogi a na nieco gorszej nie potrafilo przejechac

dla mnie kompletna dyskwalifikacja

rozumiem ze moze nagrywac slabiej na slabych plytach ale ona poprostu niszczy wiele niezlych plyt bo skoro inne nagrywarki wypalaja na tych plytach tak ze mozna odczytac dane to znaczy ze sa poprawne

rozmawialem o tym z wieloma znajomy mi i z kilkoma sklepami i to powierdzaja

i prosze skonczcie ze spiskowa teoria dziejow jakoby sprzedawcy nie lubili akurat Benq

bo jak sprzedawca ma Benq i inne firmy to po to zeby sprzedac wiec by zachwalal zamiast delikatnie odradzac

iprosze tez dosc bajerowania bo zaczne myslec ze niektorym placa za reklamowanie Benq

teraz juz wiem czemu malo sklepow ma Benq bo podobnie jak z ich nosnikami nigdy niewiadomo czy i jak beda dzialac
    Ostatnio edytowane przez dune2 ; 22.Feb.2006 o 09:57

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał punisher
    To już zaczyna być nudne. Spróbuj nagrać jakąs lepszą płytę i wtedy pogadamy. Wsadziłeś do nagrywarki jakiś szajs i wymagasz nie wiadomo czego.
    na tym szajsie nagrywa wiekszosc nagrywarek DVD

latke szajs przypisz napedowi Benq

Domyślnie

Cytat Napisał dune2
    na tym szajsie nagrywa wiekszosc nagrywarek DVD

latke szajs przypisz napedowi Benq

nawet napędy NEC ,Pioneer nagrywając na tych shitach a robiąc później ocene jakości płytki to widać potem istne Himalaje... Benq również nagrywa na tańszych nośnikach, wystarczy pochodzić troche po różnych forach i zoabczyć posty a w nich screeny jak ładnie Benq radzi sobie z tymi szmelcami. Tylko po co kupować szmelc skoro nie ma się pewneści,że po jakichś 7 miechach odczyta dane z takiej szajcowatej płyty Mój znajomy tak miał <ma Pioneera> nagrał na płytce, chyba Omega albo jakies inne tanie gówno jakieś mp3, to ma teraz problem z odczytem. Raz odczyta a raz dusi i dusi i lipa.... A kolega tak niech nie psioczy bo Benq to dobra nagrywarka. Radziłbym się zaopatrzeć w końcu w jakąś nagrywarke DVD a nie marudzić co jakiś czas ! Powinni przyznać ci tytuł "CDRlab Maruda 2006"

p.s. nawet Plextorek ma czasem też problemy z takimi shitami, i wypala też do bani te plyty shitowe .Jak widzisz nie ma idealnych wypalarek. Może najlepszym rozwiązaniem jest kupować płyty po prostu PEWNIEJSZE ?!
    Ostatnio edytowane przez marcus777 ; 22.Feb.2006 o 10:16

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał marcus777
    nawet napędy NEC ,Pioneer nagrywając na tych shitach a robiąc później ocene jakości płytki to widać potem istne Himalaje... Benq również nagrywa na tańszych nośnikach, wystarczy pochodzić troche po różnych forach i zoabczyć posty a w nich screeny jak ładnie Benq radzi sobie z tymi szmelcami. Tylko po co kupować szmelc skoro nie ma się pewneści,że po jakichś 7 miechach odczyta dane z takiej szajcowatej płyty Mój znajomy tak miał <ma Pioneera> nagrał na płytce, chyba Omega albo jakies inne tanie gówno jakieś mp3, to ma teraz problem z odczytem. Raz odczyta a raz dusi i dusi i lipa.... A kolega tak niech nie psioczy bo Benq to dobra nagrywarka. Radziłbym się zaopatrzeć w końcu w jakąś nagrywarke DVD a nie marudzić co jakiś czas ! Powinni przyznać ci tytuł "CDRlab Maruda 2006"

p.s. nawet Plextorek ma czasem też problemy z takimi shitami, i wypala też do bani te plyty shitowe .Jak widzisz nie ma idealnych wypalarek. Może najlepszym rozwiązaniem jest kupować płyty po prostu PEWNIEJSZE ?!
    jakie himalaje ? normalnie na vakosach i hawkach nagrywaja nagrywarki DVD i daja sie normalnie odcztywac

wiekszosc ludzi chce jak ja nagrac na tania plyte gre czy mp3 i to nie ma byc swieta krowa ale chwila zabawy a po 7 miesiacach wiem z raktyki i tak juz sie nie wraca do tych danych

zreszta nie wierze ze Benq nagra na dobrej drogiej plycie tak ze wytrzyma to dlugie lata

malo komu sie chce bawic w polowania na plyte co sie Benq spodoba

uzywanie Benq to jak jazda autem ktore niektorymi drogami jedzie jak limuzyna a innymi mu podwozie odpada mimo ze dla innych aut nawierzchnia jest nienajgorsza

a marudze bo bardzo slaba nagrywarke wychwalacie i poczatkowo slepo wierzylem ale przeprowadzilem wywiad srodowiskowy wsrod sprzedawcow i to nie takich co podaja w mediamarkecie i wsrod ludzi co maja Benq i to cholerstwo jest nieciekawe

mam nie marudzi a kupic ? tylko co ? Neci chyba nie robia takich jaj z najwazniejsza funkcja dla nagrywarek czyli nagrywaniem na niedrogich plytach
    Ostatnio edytowane przez dune2 ; 22.Feb.2006 o 10:29

nowy:) ralph03 ma szanse Avatar ralph03

Domyślnie

Nagrywam na TDK za 1.50zl i nie widze zadnych takich objawow. Nie ma sensu oszczedzac pare groszy na plytach. Wystarczy ze oszczedzam na plytach CD Patrzac na pojemnosc CD a DVD i ceny tych nosnikow wysoko-jakosciowych wydaje mi sie, ze nie ma sensu kupowac smieciowe plyty. Nie nagrywam masowo plyt DVD, wiec nie wiedze sensu kupowac tanich nosnikow i modlic sie czy aby to nie jest jakis "odrzut" z produkcji.
    Dlatego mam zamiar uzywac plyt Sony, Verbatim i TDK tutaj ryzyko jest znikome tak samo jak roznica w cenie.

Charakterystyczne "pykanie" to chyba robi WOCP.
    "Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Domyślnie

Cytat Napisał dune2
    jakie himalaje ? normalnie na vakosach i hawkach nagrywaja nagrywarki DVD i daja sie normalnie odcztywac

wiekszosc ludzi chce jak ja nagrac na tania plyte gre czy mp3 i to nie ma byc swieta krowa ale chwila zabawy

malo komu sie chce bawic w polowania na plyte co sie Benq spodoba

uzywanie Benq to jak jazda autem ktore niektorymi drogami jedzie jak limuzyna a innymi mu podwozie odpada mimo ze dla innych aut nawierzchnia jest nienajgorsza
    Himalaje tzn. że wykresy < uskoki i wzniesiena > są tak pięknie kolorowe jak kolory tęczy To ja wiem,że nagrać, nagrają tylko radze potem zrobić jakiś test plyty Na Benqu chcialem nagrać plytce Active Jeta to nie mogłem , na Esperanzie czy na innych śmiało nagrywa. Benq DW 160 to nowa wypalarka... tyle jeszcze przed nią, więc na pewno nowe firmware zmieni coś. Benq DW 1640 też miał czasem takie problemy ale potem jak się rozręcili z tymi biosami,powychodziły nowe, to była i jest jedną z najlepszych nagrywarek.

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał ralph03
    Nagrywam na TDK za 1.50zl i nie widze zadnych takich objawow. Nie ma sensu oszczedzac pare groszy na plytach. Wystarczy ze oszczedzam na plytach CD Patrzac na pojemnosc CD a DVD i ceny tych nosnikow wysoko-jakosciowych wydaje mi sie, ze nie ma sensu kupowac smieciowe plyty. Nie nagrywam masowo plyt DVD, wiec nie wiedze sensu kupowac tanich nosnikow i modlic sie czy aby to nie jest jakis "odrzut" z produkcji.
    Dlatego mam zamiar uzywac plyt Sony, Verbatim i TDK tutaj ryzyko jest znikome tak samo jak roznica w cenie.

Charakterystyczne "pykanie" to chyba robi WOCP.
    1. Benq psuja sie bardzo czesto mimo sprzedazy pdoobnej do LiteOn,Nec i LG
    2. Maja problemy z marketowymi plytami ktore najczesciej sa niezle i inne nagrywarki niezle na nich nagrywaja - bez modlitwy
    3. Nigdzie w sklepach nie widzialem TDK za 1,5 a taki Vakos wlasnie kosztuje 1,5
    4. Benq nie trzymaja normy ich kupowanie to jak los w totka dlatego tez malo sklepow je ma - to opinia wielu sklepow a wsrod nich majace Benq i nie majace

pytam po co Benq ? nie lepiej nagrywarke co nie robi problemu i nagrywa na wieksozsci plyt ?

Domyślnie

Cytat Napisał ralph03

tu się zgadzam, po co ryzykować i nagrywać na śmieciach ? a potem niewiadomo czy po roku czasu nie odczyta z tego nośnika. 1,50-1,80 dać za płytke DVD zł to nie fortuna

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał marcus777
    Himalaje tzn. że wykresy < uskoki i wzniesiena > są tak pięknie kolorowe jak kolory tęczy To ja wiem,że nagrać, nagrają tylko radze potem zrobić jakiś test plyty Na Benqu chcialem nagrać plytce Active Jeta to nie mogłem , na Esperanzie czy na innych śmiało nagrywa. Benq DW 160 to nowa wypalarka... tyle jeszcze przed nią, więc na pewno nowe firmware zmieni coś. Benq DW 1640 też miał czasem takie problemy ale potem jak się rozręcili z tymi biosami,powychodziły nowe, to była i jest jedną z najlepszych nagrywarek.
    nie jestem milosnikiem gor wykresy mnie nie interesuja

plyty to zabawa i chce kupic jak przy Cd cos niedrogiego i nie myslec czy Benq polubi czy nie tylko nagrac

nie bede analziowal czy poziom bledow na jednej plycie jest wiekszy czy mniejszy - wazne by mi dzialalo

po c mi testy ?

nowe firmware z czasem itd ? co to za kupowanie by czas cos poprawial ?

podstawowa funkcja nagrywarki jest nagrywanie poprawnie odrazu bo za to place

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał marcus777
    tu się zgadzam, po co ryzykować i nagrywać na śmieciach ? a potem niewiadomo czy po roku czasu nie odczyta z tego nośnika. 1,50-1,80 dać za płytke DVD zł to nie fortuna
    skoncz z bajkami

mam rozne "smieci" nagrane na nagrywarkach CD i maja n-lat uzywane do oporu i dzialaja swietnie

a gdybym zbadal bledy pewnie by wyszlo ze nagrane sa tragicznie

mniej statystyk i wykresow wiecej realiow

Domyślnie

Cytat Napisał dune2
    nie jestem milosnikiem gor wykresy mnie nie interesuja

plyty to zabawa i chce kupic jak przy Cd cos niedrogiego i nie myslec czy Benq polubi czy nie tylko nagrac

nie bede analziowal czy poziom bledow na jednej plycie jest wiekszy czy mniejszy - wazne by mi dzialalo

po c mi testy ?

nowe firmware z czasem itd ? co to za kupowanie by czas cos poprawial ?

podstawowa funkcja nagrywarki jest nagrywanie poprawnie odrazu bo za to place
    nie wiem czy zauważyłeś ale ogólnie wszystkie modele nagrywarek DVD i do nich nośniki są bardzo wybredne,co do siebie ! Jak miałem nagrywrke CD-RW to nie miałem takich problemów, nagrywało się wszystko i nie patrzyło się czy płyta jest za tyle czy za tyle,szło się do sklepu i się kupywało bez namysłu ! Może w przyszłości powstanie supernagrywarka DVD , na razie takiej nie ma

Domyślnie

Cytat Napisał dune2
    skoncz z bajkami

mam rozne "smieci" nagrane na nagrywarkach CD i maja n-lat uzywane do oporu i dzialaja swietnie

a gdybym zbadal bledy pewnie by wyszlo ze nagrane sa tragicznie

mniej statystyk i wykresow wiecej realiow

no ja też mam na CD-śmietniskowych nagrane, które mają kilka lat i nie robiłem też żadnych testów jak w przypadku DVD, tylko teraz cos mi odwaliło,sie wkręciłem może prawda jest taka że na dzień dzisiejszy-modele wypalarek DVD nie są takie jakie byśmy chcieli. Ale czekać aż sie coś pojawi w niedalekiej przyszłości

Domyślnie

Cytat Napisał dune2
    problemy benq z nagrywaniem na wielu plytach czyni ta nagrywarke slaba a nie idealna
    Poczytaj dokładnie. Wcale nie pisałem, że jest to idealna nagrywarka. U mnie jak na razie nagrywa na wszystkim, choć częściej niż np. w Nec-u zdarza się jej "zastrajkować". Nie rozumiem jednak osób, które nie przeczytają dokładnie testów, a potem wszelkie pretensje kierują wobec tych, którzy daną nagrywarkę zachwalali. To wolny kraj i każdy może sobie kupować co zechce. Jak chcesz to kup sobie LG wtedy to dopiero zobaczysz, co to jest nie nagrywanie na słabych nośnikach. Tak, więc niech każdy chwali sobie co chce, a jak chcesz to sobie sam etykietki nalepiaj.

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał marcus777
    nie wiem czy zauważyłeś ale ogólnie wszystkie modele nagrywarek DVD i do nich nośniki są bardzo wybredne,co do siebie ! Jak miałem nagrywrke CD-RW to nie miałem takich problemów, nagrywało się wszystko i nie patrzyło się czy płyta jest za tyle czy za tyle,szło się do sklepu i się kupywało bez namysłu ! Może w przyszłości powstanie supernagrywarka DVD , na razie takiej nie ma
    tu nie chodzi o supernagrywarke i niekoniecznie musi nagrywac na wszystkim calkowicie ale nie moze byc takich jaj jak z Benq

taki Liteon czy Nec z tego co wiem nagrywa na wiekszosci

wiec podaj mi powod logiczny za Benq bo nie widze ?

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał punisher
    Poczytaj dokładnie. Wcale nie pisałem, że jest to idealna nagrywarka. U mnie jak na razie nagrywa na wszystkim, choć częściej niż np. w Nec-u zdarza się jej "zastrajkować". Nie rozumiem jednak osób, które nie przeczytają dokładnie testów, a potem wszelkie pretensje kierują wobec tych, którzy daną nagrywarkę zachwalali. To wolny kraj i każdy może sobie kupować co zechce. Jak chcesz to kup sobie LG wtedy to dopiero zobaczysz, co to jest nie nagrywanie na słabych nośnikach. Tak, więc niech każdy chwali sobie co chce, a jak chcesz to sobie sam etykietki nalepiaj.
    czytalem testy i ja akurat nie rozumiem osob co chwala nagrywarke ktora stwarza takie problemy

samo to ze lubi zastrajkowac ja dyskwalifikuje bo czyz nie lepiej wziac np. Neca czy Liteona ?

co niby z nimi nie tak i co czyni ze Benq ktory ma wielka wade jest tak chwalony ?

nowy:) ralph03 ma szanse Avatar ralph03

Domyślnie

Cytat Napisał dune2
    1. Benq psuja sie bardzo czesto mimo sprzedazy pdoobnej do LiteOn,Nec i LG
    2. Maja problemy z marketowymi plytami ktore najczesciej sa niezle i inne nagrywarki niezle na nich nagrywaja - bez modlitwy
    3. Nigdzie w sklepach nie widzialem TDK za 1,5 a taki Vakos wlasnie kosztuje 1,5
    4. Benq nie trzymaja normy ich kupowanie to jak los w totka dlatego tez malo sklepow je ma - to opinia wielu sklepow a wsrod nich majace Benq i nie majace

pytam po co Benq ? nie lepiej nagrywarke co nie robi problemu i nagrywa na wieksozsci plyt ?
    1. Czesto to pojecie wzgledne. Moze przytocz konkretne liczby. Na ile sprzedanych napedow ile wraca z powodu wad i jak to sie ma do innych firm.
    2. Jesli chodzi o plyty DVD to sie zgodzę. Jesli jednak o CD, to nie masz racji. Nagrywam na benq Vakossy CD pala sie rownie dobrze jak na moim LG.
    3. Popatrz na esc.pl tam wlasnie nabylem swoje TDK w cake'u jak i naped. Dzieki Tobie zreszta , bo podrzuciles adresikiem.
    4. Mi nagrywarka nie robi problemow. Zakladalem na poczatku, ze bede nagrywal na smieciowych plytach DVD, ale jak zobaczylem jaka jest roznica w cenie to okazalo sie, ze nie ma sensu przeplacac. Wczoraj kolega byl w tesco z Bielsku. Ceny plyt w cake'u [10 sztuk] ksztaltuja sie tak:
    dvd-r 4x Hawk - 11zl
    dvd+r 4x Frog - 11,50zl
    dvd+/-r 8x Esperanza - 14zl
    DVD-r 8x TDK - 15zl
    dvd+/-r 8x Titanium - 14zl

jak widzisz roznica cenowa jest znikoma. Dlatego nie warto oszczedzac, bo nie ma miedzy nimi cenowej przepasci. Przepasc mozna zaobserwowac w jakosci nagran.

Mysl przewodnią "tanie wypalanie" zostawny dla plytek CD.
    Ostatnio edytowane przez ralph03 ; 22.Feb.2006 o 11:17
    "Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Domyślnie

Cytat Napisał dune2
    tu nie chodzi o supernagrywarke i niekoniecznie musi nagrywac na wszystkim calkowicie ale nie moze byc takich jaj jak z Benq
    taki Liteon czy Nec z tego co wiem nagrywa na wiekszosci
    wiec podaj mi powod logiczny za Benq bo nie widze ?
    Masz rację, że takich jaj być nie powinno. Być może tę sytuację zmienią kolejne update firmware. To dosyć nowa nagrywarka. U innych firm np. LG 4167 też było podobnie, o czym zresztą możesz się przekonać czytając forum. Nie muszę ci sie tłumaczyć dlaczego wybrałbym benq, a nie inną nagrywarkę, lecz napiszę z jakich powodów dokonałem zakupu tej wypalarki: jakość nagrywanych płyt markowych, wolę swoje dane mieć bezpieczne i dobrze nagrane. W porównaniu do Nec-a benq lepiej wypada pod tym względem. Pakiet qsuite a w nim: ustawianie bitsettingu lub niestandartowej prędkości nagrywania oraz skanowanie jakości płyty. Dwie pierwsze funkcje np. w necu są dostępne dopiero po wgraniu modyfikowanego firmware. Szybkość nagrywania: benq jest szybszy od mojego starego nec-a. Być może nowszy model nec-a dorównuje benq, ale teraz mam porównanie tych dwóch nagrywarek i zauważalnie widać większą szybkość wypalania na benq.
    Mi akurat benq pasuje i nie mam do niego większych zastrzeżeń. Posiada cechy, które mogą być ci niepotrzebne, ale ja nie mogę się bez nich obejść. Jak pisałem wcześniej to wolny kraj i każdy niech kupuje sobie co zechce!
    Ps. Jeżeli miałbym wybierać między necem a Liteonem to zdecydowanie wybrałbym nec-a

ciololo
    Gość

Domyślnie

Wydaje mi sie że trafiłeś na zwalona paczkę Vakosów , kazdej firmie produkujacej nosniki zdarza się taka wtopa, jeśli chcesz miec pewnośc to sprawdz inna paczkę Vakossów ( najlepiej kupioną gdzie indziej), a najtaniej to olac sprawe i przejsc na nieco droższe firmowe nośniki jak wielu tutaj radzi.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)