Witam wszystkich Forumowiczow
Zanabylem niedawno w/w nagrywarke i niestety mimo wielu pozytywnych opinii od razu ZONK. Nigdy wczesniej nie zwracalem (bo nie musialem ) uwagi na jakosc nosnikow (mam jakiegos LiteOn'a CDR/W i pali na wszystkim) , wiec polecialem do pobliskiego supermarketu i zakupilem najtansze badziewie :
Vakoss DVD+R 4,7 Gb x8
No i sie zaczelo ...
pierwszych 6 plyt do kosza ...
napierw po kilku procentach jakis blad , pozniej po nagraniu calej , pozniej na samym pocztku ... az tu nagle ... juz juz prawie
...wygladalo ze bedzie swietnie , ale pan serwisant co akurat naprawial telewizor zatescil swoje naprawy i bach koreczki w calym domu .
Kolejna plyta i kolejna niepewnosc 8x nie ma mowy od razu wywala blad
4 x zaczyna i wypalil choc trwalo to 35 min skonczyla . Nawet widac co nagralem ... ale jedynie na nagrywarkach zrodlowej i LG (jakas zewnetrzna) , na urzadzeniach typu combo lub odtwarzaczach DVD nie widac kompilacji.
Dopatrzylem sie po przeczytaniu kilku postow ze tzw. pierscien na samym poczatku plyty oddzielajacy reszte kompilacji skutecznie powoduje brak mozliwosci odczytu takiej plyty.
I po tych nieco dlugich opisach pytanie.
Panowie czy ta nagrywarka :
1 Tak sie zachowuje normalnie czy jest to wina plytek (bede testowal na lepsiejszych ) bo moze SERWIS cos pomoze lub wymiana na inna nagrywarke
2 Jesli plytki to jakie Sony , Emtec , Verbatim ... jakies tansze?
Pierwsza rzecza jaka zrobilem po uruchomieniu kompa z Benkiem to upgrade flasha na nowy.
Ktorys z kolegow opisywal problem pierscieni a ktorys plytek Vakossa - ze daja rade , u mnie nie i dlatego nie wiem czy serwis czy testy
Poradzcie Prosze
Pozdrawiam
Krynek

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem
)...