Od 9 dni mam BenQ'a DW1655 i mam problem, chce się dowiedzieć czy tylko mnie to spotkało czy kogoś jeszcze(?)
Mianowicie "BŁĄD FIKSACJI SESJI" wiem już co to znaczy ale czy w nowych nagrywarkach może pojawiać się taki błąd czy raczej nie powinien a zwłaszcza że BŁĄD pojawił się przy próbie nagrania płytki TDK DVD+R 8x, zepsuło 3jedną za drugą, a na jakiegoś ActiveJet nagrało bez problemu i wszystko działa.
Później nagrałem na Emtec'a i znów spróbowałem na TDK i nagrało ją bez problemu.
A i jeszcze 1dnia jak jątylko podłączyłem to zepsuła mi 7cd-r SONY jedną za drugą "BŁĄD FIKSACJI".
Kolega ma Pioneera nie pamiętam modelu(?) juz rok nagrywa płyty i to dużo płyt i różne a taki komunikat o BŁĘDZIE widział dopiero pierwszy raz u mnie, był zdziwiony.

Czy ktoś oprócz mnie miał z tym BenQ'iem taki problem
Czy powinienem reklamować tą nagrywarkę
Jak tak to gdzie Nie rozumiem za bardzo tego serwisu zewnetrznego Czy zawieźć ją normalnie do sklepu w którym ją kupiłem

Bo ja już sam nie wiem czy to pech czy co.

Mam też LiteON'a CD-RW tez podupada i ledwo zatrybia płyty ale już gwarancja się skończyła.
Żałuje troche, że nie kupiłem PLEXTORA,mój stary PX1210A ma już prawie 6lat i działa bez zarzutu do dziś, od 2lat u kolegi.

michalsnopek@vp.pl