+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Temat: LG GSA-H20L Problem z LightScribe

djtag
    Gość

Domyślnie LG GSA-H20L Problem z LightScribe

Witam,
    Mam nagrywarkę LG GSA-H20L i niestety nie mam aktywnej opcji LightScribe. Moje oprogramowanie NERO w wersji 6.6.1.4 obsługuje LightScribe ale w Cover Designer w zakładce preferencje LightScribe i domyślny napęd nie mogę nic wybrać. Nie wiem co z tym zrobić i proszę o pomoc.
    Pozdrawiam TAG

kapitan Kloss :] marcus777 ma szanse Avatar marcus777

Domyślnie

ściągnij potrzebny update a zakładka w Nero pojawi ci się na pewno

tu masz linka...

http://lightscribe.com/downloads/LS_..._1.4.67.1_.exe

djtag
    Gość

Domyślnie

Pomogło na innym programie ale w nero nie mysle ze mam jakąś darmową wersje nero i coś tam czytałem ze te buraki wyłączają tę opcje bedzie trzeba troszku pokraczy

Szeregowy pioter ma szanse Avatar pioter

Domyślnie

Ja mam ten sam problem z nagrywarką LG GSA-H20L.
    Żadna wersja nero nie rozpoznaje w niej lightscribe.
    Udało mi sie zrobić etykietę dopiero w SureThing, ale tylko na płytach ls v1.0. Płyt z ls v1.2 mi nie widzi.

djtag
    Gość

Domyślnie

wyslij mi pustego meila na tag@poczta.onet.pl to ci cos tam skrobne na temet LS w LG

-=MIXED CLAN=- VANT ma szanse

Domyślnie

problemem jest serial a nie nagrywarka.

Kill Bill Gates!!! masaman ma szanse Avatar masaman

Domyślnie

CO do LG GSA H20L to niejestem pewien ze to jest serial... ja mam tą nagrywarkę i zna ją b. dobrze. Dostalem seriala z OEM i wszystko mi chodzi pięknie. Poprostu wg. mnie trzeba aktualizować nero w wersji 6.xxx.xxxx.xxx i niezmieniac go na wersje 7.xxx.xxx.xxx Pozdr. Masaman

-=MIXED CLAN=- VANT ma szanse

Domyślnie

@masaman
    do nero 7 potrzeba odpowiedniego seriala.....
    My PC:
    MB: Gigabyte GA-7VAXP / CPU: AthlonXP 1700+@2600+ Mobile (odbl. mnożnik + RMClock) / RAM: 1536MB DDR 333MHz / GPU: Asus V9999GT/TD 256MB GDDR3 / HDD: WD-800JB + WD-1600JB + 2x Barracuda 7200/9 160GB / DVD-RW: Plextor PX-760A / DVD-RW: Pionieer DVR-111BK@111L / DVD-RW: Pionieer DVR-115D / Audio: X-Fi XtremeMusic / Fan: 2x Arctic Cooling Fan Pro2L TC / Power: Manchatan ISO-500DP 420W Dual Fan, Active PFC (by CWT).........

Szeregowy adam792 ma szanse

Wink Nero 7 lightscribe

Do nero 7 żeby mieć lightscribe trzeba ściągnać dodatkowe oprogramowanie
    http://ww2.nero.com/nero7/enu/System...t_Updates.html

Szeregowy Obi-San ma szanse Avatar Obi-San

Domyślnie Zle_zlo

Panowie, mam problem - również mam LG GSA h20L i niestety update firmware'u, aktualizacja LightScribe, ani Nero z mojej płyty dołączonej do nagrywarkiani, ani ST:SE ze strony lightscribe.com nie pomogły. Żaden program nie rozpoznaje mojej nagrywarki jako LS. Nie wiem jak już sobie radzić. Przeczytałem chyba wszystkie możliwe manuale i poradniki na ten temat, jednak dalej kaplica. Co mogę jeszcze zrobić?

Ps. również jak #djtag mam zakładkę w Nero - "LightScribe", jednak nie mam do wyboru z listy żadnego napędu. Googlując na ten temat w internecie doszedłem do wniosku że z oprogramowaniem do tej nagrywarki LG Electronics dało solidnie ciała (i to w dodatku w tani sposób).
    Ostatnio edytowane przez Obi-San ; 10.Aug.2006 o 01:22

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Odpal Nero Express i potem rozwiń opcję z lewej strony. Tam wybierz nagrywarkę LS i potem kliknij na pole "Utwórz okład. i etykiety". W nowym oknie wybierz "Pusty dokument" i kliknij OK. Potem przejdź do zakładki Dysk1 (znajduje się na dolnej listwie) i umieść na "płycie" jakiś tekst/rysunek. Potem z górnej listy wybierz "Plik > Drukuj etykietę LS".

Najnowszą wersję sterowników LS znajdziecie tu: http://www.lightscribe.com/support/index.aspx?id=305

Warto mieć najnowsze NERO.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy Obi-San ma szanse Avatar Obi-San

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Odpal Nero Express i potem rozwiń opcję z lewej strony. Tam wybierz nagrywarkę LS i potem kliknij na pole "Utwórz okład. i etykiety". W nowym oknie wybierz "Pusty dokument" i kliknij OK. Potem przejdź do zakładki Dysk1 (znajduje się na dolnej listwie) i umieść na "płycie" jakiś tekst/rysunek. Potem z górnej listy wybierz "Plik > Drukuj etykietę LS".

Najnowszą wersję sterowników LS znajdziecie tu: http://www.lightscribe.com/support/index.aspx?id=305

Warto mieć najnowsze NERO.
    No i tu jest właśnie mój problem. W moim NERO [dołączonym do płyty] NIE MA OPCJI "DRUKUJ W LS" :/ , sterowniki mam NAJNOWSZE, a nawet jeśli nero miałbym "nie takie" - to każdy inny program do wypalania w LS [polecane przez lightscribe.com ] nie wykrywa w mojej nagrywarce technologii LightScribe. Pomimo tego, że mam nowy firmware i uruchomioną usługę lcs. Gdzie logika?

Tutaj nawet macie moją "listę wyboru" :

a tutaj, jakże widoczną opcję "drukuj w lightscribe / print in lightscribe":

Edit: dodatkowo wyczytałem ostatnią przyczynę, przez którą nie można używać LightScribe - brak pewnej poprawki w Windows Xp SP2. Zatem zainstalowałem WSZYSTKIE brakujące poprawki, które wyszły od czasu premiery Service Pack 2. Rezultat? Dalej to samo, co dokumentuje kolejnym screenem:

Szlag mnie już trafia przy okazji.
    ...

Edit2: ah... już po wszystkim. Oczywiście nie ja dałem ciała lecz LG. Moja nagrywarka okazała się wadliwa (a to dziwne, skoro płytki wypalała bardzo dobrze). Problem rozwiązany. Jedyne co moge polecić w takich sytuacjach to jak najszybciej wymienić cholerstwo.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Obi-San ; 17.Aug.2006 o 23:51

Szeregowy mateuszek ma szanse

Cool ?

Jakich plyt uzywacie jak wam wypala w ls ? mi idzie tylko na philips i verbatimkach...reszte wyrzuca...

Szeregowy pl_NukeR ma szanse

Domyślnie Nero

kazdy ma troche racji
    po
    1 trzeba miec zainstalowana wtyczke lightscribe
    2 nero juz w wersji 6.6.xxxxxx obsluguje lightscribe
    3 odpowiedni serial, mam wersje premium, po wpisaniu seriala z wersji ultra opcja druku znika, malo tego jezeli wpisze inny serial do wersji premium tez nie dziala.
    reasumujac : trzeba miec nero najlepiej juz 7 , wtyke lihtscribe i odpowieni serial ktory jest kluczem do sukcesu! pozdr;P

Szeregowy mateuszek ma szanse

Talking +

+ Dobre płyty

Kami1313
    Gość

Exclamation Problem z nagrywara LG GSA-H2OL

Siemka ludzie!

Mam ogromny problem.Kupilam nagrywarke LG GSA-H2OL.Podlaczylam ja do kompa zgodnie z instrukcja(chyba)i mam w dodtaku drugi CD-ROM.Na poczatku po samej instalacji system czytal oby dwie stacje dyskow CD-ROM a teraz nie czyta ani jednej ani drugiej.Odlaczylam ten stAry CD-ROM i podlaczylam nowy tak jak byl podloczony tamten i nic.Potem zmienilam Zworke na Slave i nic.CO mam zrobicPOMOZCIE PROSZE!

wlodek
    Gość

Domyślnie Problem z LightScribe w LG GSA-H20L- Wystąpił błąd wewnętrzny

Witam! Jestem posiadaczem nagrywarki LG GSA-H20L. Nie wiem dlaczego ale udalo mi sie wydrukowac tylko jedna etykiete i naped wiecej nie chce drukowac- program LightScribe Diagnostic Utility sciagniety ze srony LS nie znajduje zadnych bledow i wyskakuje napis ze wszystko jest w porzadku ( rozpoznaje rowniez bez problemu plyte w napedzie).
    Problem polega na tym ze wkladajac plyte do czytnika (oczywiscie stroną z danymi do góry) i wcisnieciu polecenia drukuj program zaczyna dzialac normalnie (tzn. Przygotowanie etykiety do druku itd.- dziala nawet podglad), ale kiedy rozpoczyna sie proces drukowaia to czytnik zakreci płytą, dioda mignie kilka razy i w programie wyskakuje mi okienko z informacją "Wystąpił błąd wewnetrzny"- klikam na ok i plyta wyjezdza z czytnika. Czasami czytnik w ogole nie moze rozpoznac plyty wywalajac mi okno z informacja zebym wyczyscil plyte bo nie moze odczytac informacji o plycie chociaz w programie LightScribe Diagnostic wszystko dziala jak nalezy. Probawalem juz chyba wszystkiego; zaktualizowalem firmware napedu, zainstalowalem najnowsze sterowniki LS, prob dokonywalem w programach nero (CoveDesigner) w kilku wersjach- w wersji 6.6.1.4 ( płyta z programem dołączona do nagrywarki), w wersji 6.6.0.6, oraz w nero w wersji 7.2.3.2. Proby wypalenia etykietki byly dokonywane rownież w programie Sure Thing CD.
    Pomyslalem sobie ze moze to byc wina zbyt zasmieconego systemu- wiec zrobilem formata. Po sformatowaniu zainstalowalem nero 6.6.1.4 z plyty dolaczonej do nagrywarki i dalej bylo to samo. Wgralem wiec sterowniki LS sciagniete ze strony internetowej i nic. Sformatowalem wiec system po raz drugi. Zainstalowalem Nero w wersji 6.6.0.6 i nic sie nie zmienilo. Zainstalowalem wiec Nero w wersji 7.2.3.2 i dalej jest to samo.
    Bardzo prosze o pomoc jezeli ktos sie na tym zna lub mial podobny problem i sie z nim uporal. Czy jest to wina sprzętu czy oprogramowania, a może problem tkwi w firmie nosnika

Dane o sprzecie:

Czytnik: LG GSA-H20L- wewnętrzny; firmware w wersji 1.01

Sterowniki LightScribe w wersji 1.4.142.1

Programy: Nero Cover Designer z pakietu Nero w wersji: 6.6.0.6, 6.6.1.4, 7.2.3.2, Program do etykiet Sure Thing CD

Plyta light scribe: BenQ CD-R 52x
    Na płycie nagralem juz dane i podkreslam ze jedna plyte udalo mi sie zadrukowac
    W celu doklaniejszych parametrow moge przeslac plik txt z informacjami z programu LightScribe Diagnostic Utilility
    __________________________________________________ _____________________________________
    /// Witam Problem rozwiązałem Problemem tym był nośnik BenQ. Kupilem Verbatima i wszystko poszlo pięknie SEBAW dzieki za pomoc///POZDRAWIAM
    Załączone obrazki Załączone obrazki LG GSA-H20L Problem z LightScribe-lg-gsa-h20l.jpg  
    Ostatnio edytowane przez wlodek ; 09.Feb.2007 o 13:37

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Weź sprawdź jeszcze inny nośnik, np. Verbatim LS. Jeżeli okaże się to samo, to weź podepnij nagrywarkę do innego kompa. Jeżeli tam będzie również to samo, to czeka nagrywarkę tylko serwis.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

a moim zdaniem masz brudny laser... z doswiadzczenia powiem ze wlasnie takimi artefaktami sie to objawia
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)