witam!
wie ktos jak powinien zachowywac sie buffor nagrywarki i odczytu podczas nagrywania plyty? ja mam nagrywarke DVD BENQ DW1650 i ostatnio nagrywalem CD-R i bufory spadaly do 0 co chwile ale plytke nagralo! jak mialem LiteOn'a to buffory byly prawie zawsze na maxa a w BENQ jest roznie... najczesciej sam buffor nagrywarki skakal na wypalaniu plyt DVD... miedzy 89 a 99% a czasem skoczyl na chwile na 35% ...
czy to jest cos zastanawiajacego? nagryware kupilem niedawno ... czy wypadalo by ja oddac do serwisu na przeglad... ? z tym, ze pewnie powiedza, ze jak nagrywa to ok i tyle...
moze to byc zwiazane z plytami? czytalem, ze BENQ nie lubi slabej jakosci plyt!
no to moze tez napiszecie jakich plytek najlepiej uzywac i jakie sa spoko jakosci w stosunku do ceny!
ja uzywam DVD-R i DVD+R Verbatima 16x za okolo 1.90zl, wiec mysle, ze to akurat dobra firma i dobra jakosc plytek a jesli chodzi o CD-R to uzywam roznych raczej tanszych...
czy te verbatimy sa wystarczajace jako nagrywanie dvdkow roznego rodzaju?
co byscie polecili z CD-R np. do normalnych plikow lub do plyt audio... no i aby cenowy tez bylo spoko bo ja raczej kupuje wiele plyt wiec cena tu tez jest wazna aby cos rozsadnego znalesc... czy tez verbatimy sie tu nadaja? czy jest cos tanszego ale jakosciowo rownie dobrego... jesli faktycznie BENQ jest taki wybredny a nie chce zastanawiac sie czy dobrze nagra czy zle...
z gory dzieki za pomoc!
pozdro

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem