nie zawsze chce nagracc p³yte DVD w nero wyskakuje kopmunikat Brak kalibracji mocynie chce nagrywac p³yt cd ale czyta wszystkie normalnie
![]()
nie zawsze chce nagracc p³yte DVD w nero wyskakuje kopmunikat Brak kalibracji mocynie chce nagrywac p³yt cd ale czyta wszystkie normalnie
![]()
Aktualizacja firmware - jak nie pomoze to tylko serwis(jesli masz ja jeszcze na gwarancji). Mam teraz w pracy z liteonami same klopoty - co chwile ktos przychodzi z wlasnie podobnymi objawami jak twoje.
mam najnowszy firmware i nie dzia³a
Uszkodzi³e¶ eepromnagrywarki!On odpowiada za jednostkê napiêciow± prawie ca³ego napêdu,a tak¿e za moc wi±zki lasera!Dlatego pokazuje ci sie taki komunikat podczas wypalania p³yty!Na 99% jest to prawie niemo¿liwe ale zostaje ten 1% i przy aktualizacji biosa w liteonach siê to zdarza.Nagrywarki liteona nie s± najwyrzszej jako¶ci,a programy aktualizacyjne nie s± w 100% dopracowane! Wypalaj p³yty na minimalnej Prêdko¶ci! Ratunek to kopia eeproma z takiej samej nagrywarki albo serwis!
Pioneer DVR-112
czy jestem sam wgrac ten eproonn i gdzie go szukac![]()
Pingiel a jak z p³ytami DVD, nagrywa normalnie ? Od kiedy to sie dzieje, od zmiany firmware ? Sprawd¼ pod³±dzenie zasilania i ta¶my sygna³owej.
ligos Mo¿e i masz racje tylko ¿e takie b³êdy wystêpuj± równie¿ na innych nagrywarkach nie tylko na "niskiej jako¶ci" liteonie
tasmy sprawdzone pod³aczenia tez . Nie chce palic p³yt DVD s³abszej jakosci takich jak Hawk omega Tdk pali ale lead on trwa z 2-3 minut .pustych p³yt CD nie rozpoznaje
eeprom standardowo nie jest redagowany na ¿adnych ze stron,na firmowych stronach nawet go nie szukaj bo go tam nieznajdziesz!Posiada go tylko serwis!
Niestety mo¿esz tylko liczyæ na dobr± wolê prywatnego uzytkownika tej samej nagrywarki.Poszperaj na stronach mo¿e go kto¶ wypu¶ci³ w obieg!Zaktualizowaæ
eeprom mo¿esz za pomoc± standardowego programu Ltnflash.
Nie przeprowadzaj dalszej aktualizacji biosa bo to nic nie da!>Uwierz mi wiem co piszê!
Pioneer DVR-112
dzieki bede szuka³
Uszkodziæ/wgraæ inny eeprom to mo¿na by³o w liteonach 401 i 411 w aktualnie dostêpnych modelach raczej jest to nie mo¿liwe, a za taki komunikat mo¿e byæ odpowiedzialne uszkodzenie nagrywarki lub te¿ s³aby/za mocno obci±¿ony zasilacz.
Pingiel jak mo¿esz to id¿ z nagrywark± do kolegi i sprawd¿ na jego komputerze jak bêdzie to samo to tylko serwis lub zakup nowej.
tak tez zrobie dziekuje za pomoc
Witam Ja z zapytaniem mam problem z nagrywaniem p³yt filmów Dvd itd
je¿eli wrzucam p³ytke i nagrywa do pewnego momentu i potem jest zawiecha staje na 30 % i koniec trzeba resetowaæ kompa niewiem czemu a czasami wyrzuca Brak kalibracji mocybra³em te nagryware do siebie i u mnie hula na cacy
! wzie³em swoj± nagryware dvd przynios³em do kolesia i na jego kompie to samo na nowej mojej nagrywarce czyli znakiem jest to ¿e napewno chyba cos nie tak z kompem jest ale co to niewiem mo¿e wy mi pomo¿ecie bardzo bym by³ wdziêczny dziêki wam i pozdrawiam
![]()
Mo¿e to byc wina zasilacza-nie stabilne napiecia, zbyt wysokiej temperatury w komputerze (wyczy¶æ raditor na procesorze) itp
Dziêki Wielkie tez pyta³em w sklepie i to samo mówili ¿e zasilanie albo wymiana pasów z p³yta g³ówna sam niewiem póki nie sprawdze ;P zrobie tak jak mówisz wyczyszcze radiator wentylator zasilanie i zobaczymy co z tego wyjdzie jeszcze raz dziêki wielkie pozdrawiam![]()
Witam jeszcze raz wszytkich mam problem z kompem niewiem czemu sie tak dzieje komp sam automatycznie sie wy³±cza a pr±d normalnie w domu jest
³±czze go z neo wszystko cacy a po czzasie sie wy³±cza pomó¿cie co to mo¿e byæ i od czegodziêkuje i pozdrawiam
![]()
A pokazuje siê komunikat z odliczaniem?
Od jakiego momentu tak siê dzieje?
Skrzynia:
sebawl[ma³pa]tlen.pl
Mój sprzêt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Witam wszystkich mam pytanko niedawno kupi³em kompa athlon 3000 p³yta g³ówna asusa 512 ramu grafika radeon X1300 256 mb i mam pytanko zainstalowa³e sobie gre painkillera podczasa grania po czasie painkiller mi sie wy³±cza i odrazu przechodzi mi do pulpitu niewiem czemu sie tak dzieje jest to mo¿liwe ¿e to grafika skoro ma tylko radiator bez wentylatora je¿eli bym, zamontowa³ to mo¿e by³o by ok odpiszcie bardzo prosze czy mo¿e to jerst inny powód dziêkuje i pozdrawiam
Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)