Wiatam ! Czy ktoś z was problem z tym napędem polegający na tym, że nie czyta on minusów (w tym płytek tłoczonych) czytając równocześnie plusy i zwykłe cd ? Co ewentualnie można w tej sprawie zrobić ?
Wiatam ! Czy ktoś z was problem z tym napędem polegający na tym, że nie czyta on minusów (w tym płytek tłoczonych) czytając równocześnie plusy i zwykłe cd ? Co ewentualnie można w tej sprawie zrobić ?
To dosyć stary już naped, więc może na początku przeczyść optykęNapisał Boguss
Ja mam 1802 i na razie wszystko jest OK, choć ma juz swój wiek. Czy masz w napędzie najnowszy firmware?
To nie sprawa firmwaru, skoro nie czyta tez tloczonych. Jesli juz, to raczej powinna miec wieksze klopoty z odczytem plusow. Wgrac najnowszy nie zawadzi, ale to tak na dodatek.
Wyczyscic optyke....albo juz laser sie konczy, ale badzmy dobrej mysli.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Optyke przeczyściłem na samym początku. A obecnie napęd ma wgrany firmware no limit ze strony http://hijacker.rpc1.org/toshiba_nolimit/. Problemy z minusami rozpoczęły jeszcze przed zmianą firmwaru. Sprawa jest bardzo dziwna bo plusy czyta bez zarzutu, przy minusach zaczyna rozpoznawać płyte, a po kilku sekundach dioda zaczyna świecić w sposób ciągły i napęd zamiera.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)