+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Temat: LG GSA-H20L nie rozpoznaje płyt lightscribe v1.2

Szeregowy pioter ma szanse Avatar pioter

Domyślnie LG GSA-H20L nie rozpoznaje płyt lightscribe v1.2

Mam poważny problem.

Nagrywarka nie rozpoznaje płyt LightScribe v1.2, chociaż nie ma problemu z wersją 1.0.

Czy ktoś wie co mogę zrobić?

P.S. Słyszałem, że aby nagrywarka rozpoznawała płyty LS v1.2 trzeba zaktualizować firmware, ale czy ktoś gdzieś widział nowy firmware do GSA-H20L ?

Kill Bill Gates!!! masaman ma szanse Avatar masaman

Domyślnie

Hmmm a to jest śmieszne wiesz.... ja 2 miesiace temu zakupilem LG GSA H20L. U mnie wszystko idzie normalnie... a jaką masz wersję nero I wersje LS ( wiesz sterownik )

Domyślnie

Wszystkie stery mam najnowsze.

Możliwe, że masz już nowszy firmware, albo zaktualizowales go przez internet programikiem, który jest na płytce do nagrywarki. Ja niestety nie moge tego zrobić bo nie mam w domu neta. A ściągnąć się go nie da nigdzie (a przynajmniej ja nie znalazłem).

Możesz napisać jaka masz wersje firmware'u?

Domyślnie

Hmmm. co do frimwaru to nic niezmienialem. Mam taki jaki dostalem z Lg-kiem czyli zwykły. U mnie odtwarza pięknie. Niewiem poszukaj frimwaru w postach na forum. A przede wszystkim spytaj się Administratora SoBala

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Pioter,
    Przykro mi ale nie mogę zweryfikować w tej chwili czy nowy LG ma kłopoty z płytami LS 1.2. Jest to bardzo mało prawdopodobne, gdyż w specyfikacji formatu nie ma informacji o przymusowej aktualizacji firmware'u nagrywarek do obsługi LS 1.2

1) Napisz konkretnie jaki to nośnik LS (jest już kilka płyt LS 1.2)
    2) Czy korzystasz z Nero czy może SureThing Disc Labeler?

Do tego modelu LG nie wyszła jeszcze żadna aktualizacja firmware'u. Pierwsza ma być dostępne w przeciągu czterech tygodni.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

Próbowałem płyt Verbatim LS v1.2 i w Nero i SureThing. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki LS. Wyskakuje mi komunikat, że płyta, która znajduje się w napędzie to nie jest płyta LS.

Domyślnie

Ty a moze poprostu nosnik wkladales odwrotnie?

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Cytat Napisał masaman
    Ty a moze poprostu nosnik wkladales odwrotnie?
    Ale kolega napisał, że z płytami LS 1.0 nie miał problemów, to z nowszymi modelami wie jak się obchodzić.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

SEBAW masz rację...Niewiem a może pioter spróbuj na innej płycie DVD+R LS 1.2 Tak jak napisałem powyżej to u mnie z tym niema problemu... ale ja natomiast mam inny problem. Mam płytę ( zwykłą za 1,50 firmy BLUPOP )DVD+R nagrywaną na jakiejś nagrywarce LG i u mnie jakoś dziwnie ją odtwarza. Jak wkładam ją do nagrywarki i chce np. oglądać film to po ok. 37sek. prędkość nośnika wzrasta i film przycina się gdzieś na 1,2 sek.

Domyślnie

Panowie nie mam pojęcia jak, ale problem sam się rozwiązał. Wczoraj udało mi się w Nero nagrać płytkę Verbatim LS 1.2 bez żadnych problemów. Mogło na to wpłynąć wiele czynników gdyż od ostatniej próby minęło trochę czasu i wiele się zmieniło w moim kompie
    Płytka nagrywała się ok 20 min w najlepszej jakości, ale kontrast jest nieporównywalnie gorszy od verbatim LS 1.0 nagranej w SureThing. Nie wiem tylko czy różnica wynika z winy programu (nero, surething) czy wersji płyty LS.

dayzee
    Gość

Domyślnie

Witam!
    Ja także mam problem z tą nagrywarką. Na samym początku nie rozpoznawała płyt LightScribe i do tej pory tego nie robi, a na dodatek od dwóch dni zepsuł kolejno 19 płyt. Chyba czeka ją szrot.

Pozdrawiam

Domyślnie

a jakto zepsuł 19 płłyt Jakie to płyty były CD DVD i z jakiej firmy.>/?Jak ja zrozumiałem to zepsułeś 19 płyt nagrywając je?

dayzee
    Gość

Domyślnie

To były płyty CD-R firmy TDK, i padły podczas nagrywania. Nagrywałem audio i data.

Pozdr

Domyślnie

Hmm to już jest problem.. Niewiem co zrobic poniewaz mam nagrywarke taką samą LG DVD-RAM H20L i niemam takiego problemu

Szeregowy mcmarco ma szanse

Domyślnie

Cienki jestem w te klocki, u mnie nagrywarka nie chciała "drukować" z Nero 7.xxx. Po zainstalowaniu Nero 6.xx zero problemów. Żadnych sterowników z płyty, zainstalowałem LightScribe w wersji LS_Update_1.4.89.1 ściagnięte ze strony. Wydaje mi się też, że kolejność instalacji ma znaczenie. Najsamprzód ( lub jak ktos woli najsampierw) sterowniki LightScribe potem Nero cycóś innego.

Nin
    Nin jest nieaktywny
    Szeregowy Nin ma szanse

Domyślnie

Witam
    Poczytałem sobie wasze wypowiedzi na temat nagrywarki LG H20L, jaką także posiadam. Co do odczytu płyt to zastrzeżeń bardzo nie mam, jedynie kolega mi kiedyś przyniósł jakąś Platinium DVD RW ale nie pamiętam czy "+" czy "-",ale jak powiedziałe u innego kolegi na napędzie LG 4166 także ta płyta nie działała, stąd wniosek,że akurat tego nośnika nie obsługuje ta nagrywarka póki co i czekam na nowy firmware.Poza tym nie do końca jestem zadowolony z czasu dostępu tej nagrywarki...trochę myśli zanim przeczyta płytę(ale jak spojrzałem na jej testy jest raczej normalne). Nie moge się niestety wypowiedzieć co do LigstScribe bo jeszcze tego nie użyłem,ale w najbliższym czasie to zrobię i dam znać jakie efekty.
    Pozdro

+ Odpowiedz na ten temat

LinkBacks (?)

1. 29.Aug.2008, 21:41

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)