witam, mam pytanie otóż zamieżam kupić nagrywarkę dvd i z tego co dotąd przejrzałem to w zasadzie 3 firmy produkują godny uwagi towar czyli benq, nec i pioneer. Pioneer od razu odpada bo jakoś nie widze w sklepach konkretnych modeli ten firmy za to jest masa benq i nec'ów.
tak też wybrałem wstępnie BenQ DW1650 i NEC ND-4550A
moje wymaganie nie są jakieś wybredne po prostu niech dobrze nagrywa płytki DVD +/- R (głównie nośniki verbatim/tdk/benq ) i w miarę szybko. Do tego fajnie by było gdyby był możliwie cichy choć to nie jest główne kryterium. i oczywiście żeby trzymał się jakiś czas, a nie padł po miesiącu. Dodam, że nie wypalam za dużo płytek.
Który z tych napędów byście zarekomendowali? czytałem wiele dobrego o BenQ i póki co właśnie ten model zamierzam kupić.
A i jescze jedna sprawa- BenQ DVD+/-RW DW1655 LightScribe. czy opłaca się dać te 50 zł więcej i mieć bajerek jakim jest LightScribe? W sumie fajna rzecz, że można na płytce wypalić nadruk ale czy rzeczywiście sprawadza sie to w rzeczywistości? Czy tylko nagra sie pare płytek z nadrukiem, a potem zapomina sie o tej funkicji?
z góry thx za odpowiedzi![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem