+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Pare zasadniczych pytań co do Benq 1650

Szeregowy Seraphin ma szanse Avatar Seraphin

Domyślnie Pare zasadniczych pytań co do Benq 1650

Przeczytałem większość artukułów o Benq 1650 ale wciaz mam pytania:

- czemu w Win98 tak wolno robi obrazy i nagrywa płyty DVD (na xp jest pięknie)

- czy powinienem wgrać najnowszy soft do Benq ? Czy cosna tym trace/zyskam ?

- Nagrywam jedynie na -, jakie płytki naprawde polecacie ? (nagrywam dla gier ps2 xbox itp) Przedtem nagrywałem na TDK, ale one chyba zeszły na psy Za to na EMTEC all jest prima sort'.

- Ściągnąłem i zainstalowałem Qsite, co mi proponujecie włączyć itd ? Najwazniejsze by płytki były dobrze nagrane, może sie nagrywać o te pare minut (ale tez nie za dużo!) wiecej.

...miałem jeszcze pare pytac, ale zadam je później, jak sobie przypomne.

Pozdrawiam .

Nie Ma Drogi
    Prowadzącej Do Pokoju
    Pokój Jest Drogą !

Każdy Krok
    Niesie Pokój
    Czy wspólnie odbędziemy
    naszą podróż ?

Starszy szeregowy noodles ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał Seraphin
    - czemu w Win98 tak wolno robi obrazy i nagrywa płyty DVD (na xp jest pięknie)
    To raczej wina systemu/konfiguracji a nie nagrywarki.

Cytat Napisał Seraphin
    - czy powinienem wgrać najnowszy soft do Benq ? Czy cosna tym trace/zyskam ?
    Raczej nic nie stracisz a najczęściej zyskać możesz obsługę nowych nośników, nagrywanie z większymi prędkościami, nowe strategie zapisu dla starych nośników. rzadziej zyskujesz obsługę nowych technologii (LightScribe, DVD-RAM) i czasami pozbywasz sie jakichś błędów.

Cytat Napisał Seraphin
    - Nagrywam jedynie na -, jakie płytki naprawde polecacie ? (nagrywam dla gier ps2 xbox itp) Przedtem nagrywałem na TDK, ale one chyba zeszły na psy Za to na EMTEC all jest prima sort'.
    BenQ 1650 nie ma generalnie problemów z żadnymi płytami choć niektórzy twierdzą że jak się nagrywa większą ilość tanich płyt to BenQ lubi ni z tąd ni z owąd zakaprysić. Moje doświadczenia tego nie potwiedzaja ale ja tak naprawde nigdy nie nagrywałem wiekszej ilości tanich płyt. Po kupieniu nagrywarki kupowałem po kilka sztuk z każdego dostępnego rodzaju "śmieci" i nagrywałem je do celów naukowych. Może dlatego nigdy tej wady nie doświadczyłem. Normalnie, jesli się nie nagrywa kilkuset płyt miesięcznie to nie ma sensu używac tanich płyt bo smieci kosztują 0,90 - 1,10 zł a Verbatimy mozna kupic po 1,30 zł więc niewielka różnica w cenie nie uzasadnia ryzyka utraty danych po jakimś czasie. Sprawdzone i polecane płyty to Verbatim, Sony, Platinum, Emtec i TDK ale z tymi ostatnimi może byc kłopot bo te spod znaku CMC sa do niczego. A te porzadne z TY trudno wywąchac przed zakupem.

Cytat Napisał Seraphin
    - Ściągnąłem i zainstalowałem Qsite, co mi proponujecie włączyć itd ? Najwazniejsze by płytki były dobrze nagrane, może sie nagrywać o te pare minut (ale tez nie za dużo!) wiecej.
    Moim zdaniem jeśli będziesz nagrywał na dobrych płytach to QSuite możesz wogóle nie instalować. A juz na pewno nie należy się sugerować QScanem który oceniając płyty przed zapisem twierdzi że Verbatim nie nadaje się do zapisu z żadną prędkością.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)