Witam!
Chciałem się spytać czy gwarancja obejmuje rozwalenie płyty w napędzie? Napęd BenQ DW1640, płyta oryginalna AudioCD. Proszę o odpowiedź.
Witam!
Chciałem się spytać czy gwarancja obejmuje rozwalenie płyty w napędzie? Napęd BenQ DW1640, płyta oryginalna AudioCD. Proszę o odpowiedź.
Wydaje mi się, że nie.
Możesz wziąć nagrywarkę do serwisu i zobaczyć co Ci powiedzą.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Raczej nie uznają naprawy gwarancyjnej a sam bez usunięcia plomby gwar. nie usuniesz wszystkiego z wnętrza napędu.
Mam nadzieje że się mylicieDzisiaj zadzwonie do serwisu i dam znać. Dzięki za pomoc.
EDIT:
Właśnie jestem po rozmowie z miłą panią w biurze obsługii powiedziała że uzna reklamację i mam wysłać nagrywarkę
![]()
Ostatnio edytowane przez BuBos18 ; 27.Apr.2006 o 10:18
To masz szczęście. W niektórych przypadkach takiej rzeczy nie uznają, ale jak widać są wyjątki.Napisał BuBos18
![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Z tego co wiem to LG nierobi problemów w takich przypadkach - przytrafiło mi się coś takiego z CD-ROMem LG 52x - ale wczesniej sam go rozkręciłem i wusunąłem resztki płyty (niemiałem plomb - ale wtedy gwarancje były jednoroczne).
Także LiteOn 52x24x52 zmielił mi jedną - ale niemusiałem oddawać ją na gwarancję - usunąłem resztki płyty bez odkręcania (tu już miałem plomby - jest to możliwenapęd chodzi do dziś..
Dziwne, że ci walnęła audio - przecież takie płyty powinno się kopiować wolno - nieraz tak robiłem z płytami z pękniętym środkiem..
Ze 2 lata temu temu miałem nagrywarke LiteON Cd i tez mi rozwaliło płytke ale rozkręciłem ją sobie i działa do tej pory u mojego kumpla!
Ja nie rozumiem, jak można rozwalić płyty któa znajduj e się wnapędzie :O ?
Normalnie - jak płyta jest źle wywarzona, lub o zgrozo ma niewidoczne pęknięcie od środka to się tak może zdarzyć, zwłaszcza jeśli wrzucamy ją do bardzo głośnego napędu - co ma powiązanie z jego tłumieniem wibracji.Napisał SubDivide
Gdybym nie miał gwarancji sam bym naprawił, ale skoro uznali to tylko się cieszyćNapisał mchazory
@anabolo
Nie zauważyłem żadnego pęknięcia płyty, dlatego nie limitowałem prędkości. Ta sztuka co miałem od początku była jakaś lewa. Z tego co czytałem DW1460 jest cicha, a u mnie jak zapuściłem np kopiowanie płyty DVD to słychać było w drugim pokoju :/ Do tego ostatnio zdażało się, że nie chciała oddać płyty, tzn nie reagowała na wciskanie przycisku na panelu, pomagał tylko restart kompa. Mam tylko cichą nadzieje, że nie wpadną na pomysł naprawy napędu tylko dadzą od razu nowy.
Ostatnio edytowane przez BuBos18 ; 01.May.2006 o 13:32
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)