Dokładnie myśle tak samo. Z kolei widzę że tu kolega wspomiał o Nero 7 i chciałbym opowiedzieć swoją historyjkę. Otóż mam płytkę VAKOSS
DVD+RW i nagrywarkę LiteOn SOHW-1653S kiedyś wypaliłem taką płytkę (i wszystko było ok) ale w późniejszym czasie (ok 6 miesięcy) skasowałem i chciałem nagrać ponownie i tu pojawił się problem... Płytkę można skasować, ale podczas nagrywania "Illegal disk". Więc zainstalowałem Nero 7 i co? Płyta nagrała się, ale podczas weryfikacji wyleciało kupa błędów odczytu sektorów i oczywiście płytka nie działa.
Próbowałem kilka razy i zawsze to samo. Dałem sobie spokój z tą płytką, chyba do wyrzucenia. Zaznaczam że mam najnowsze firmware CS0T. Podczas takich
prób z formatowaniem, ale już pod Nero 7 pojawił się problem z windowsem XP. Otóż nie mogę wyłączyć komputer w normalny sposób poprzez Start.... bo nie ma takiego wyboru w menu start. Przestał działać też menedżer zadań, ale jakoś po googlowaniu znalazłem jak go włączyć, ile nie szukałem w necie nie moge znaleźć jak przywrócić wyłączenie komputera oraz przestał działać funkcja prawego przyciśniecia przycisku myszy w menu start, przez co nie moge go ani posortować ani po przeciągać skrótów. Podkręslam że napewno to się stało podczas formatowania płyty w Nero, bo chciałem wyłączyć to formatowanie, ale Nero zablokował wszystko (menedżer zadań, wyłączenie komputera, a nawet opcję Uruchom...) i od tej pory tak zostało.
Próbowałem programu xp-AntiSpy, nic mi nie pomógł, grzebałem w rejestrze (zadziałał po tym Menedżer zadań), ale reszta nie działa. Może ktoś wie w jaki sposób to odwrócić?