+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Temat: Nagrywam i nic

Szeregowy noey ma szanse

Domyślnie Nagrywam i nic

Witam:
    Mam jak dla mnie wielki problem , od razu mówie że jestem mało doświadczony w tych sprawach.
    A chodzi mi o to że mam problemy z nagrywaniem płyt DVD , próbowałem już w nero 7 i w alcohol 120%.
    Płyta sie nagrywa po zakończeniu kiedy ją wyjmę widać na płycie że jest coś na niej wypalone, ale jak ją wrzuce do napędu to nic mi z niej nie odczytuje.
    Próbowałem nagrać film, grę i obraz płyty i zawsze to samo.
    Próbowałem juz z 20 razy i lipa.
    Dodam że z nagrywaniem płyt CD nie ma żadnych problemów

PS : Jeżeli wpisałem ten post nie tam gdzie powinienem to przepraszam.

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Napisz więcej jak nagrywasz, na jakiej nagrywarce wypalasz itd. Zbyt ogólnie napisałeś, żeby można było Ci pomóc. Wstępnie to wydaje mi się, że nie zaznaczasz opcji nagrywanie i robisz tylko symulację nagrywania.
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Szeregowy noey ma szanse

Domyślnie

Nagrywarka jest firmy " writemaster TSScorpCD/DVDW SH-W162C", jest nowa.
    A nagrywam prostym sposobem , włączam nero i daje na opcie" wypal pliki DVD-video". Ten sposób jest napewno dobry bo dzisiaj byłem u brata i nagrywałem tym sposobem u niego film i wszystko poszło bez najmniejszego problemu.

A jeszcze dodam że jak kupiłem kompa to nie miał nagrywarki DVD i niedawno ją dokupiłem , więc może trzeba coś gdzieś pozmieniać w biosie, albo nie każda nagrywarka działa na każdych komputerach ...nie wiem nie znam sie na tym

To może ja napisze jaki mam komp. nie wiem czy to potrzebne , ale nie zaszkodzi

Procek- Intel Celeron D 2,3 Ghz
    Pamięć- 1 Gb DDR 400 Mhz
    Grafika- Nvidia Gforce FX 5500 128 mb
    Płyta głowna - Ashrock P4 Combo
    Ostatnio edytowane przez noey ; 29.Apr.2006 o 22:20

Domyślnie

Czy nagraną przez Ciebie płytę próbowałeś odtworzyć w innym komputerze lun odtwarzaczu stacjonarnym? Na jakich płytach nagrywasz
    Nec 3540A

Szeregowy noey ma szanse

Domyślnie

U kogoś nie próbowałem odtwarzać, ale próbowałem na stacionarnym DVD ( i nie chodzi)
    A co do płyt to nagrywałem na "HAWK DVD+R" wiem ze firma nie zbyt dobra, ale straciłem całą paczke czyli 20 sztuk i raczej chociaż na jednej powinno się udać. I jak wcześniej pisałem że nagrywałem dzisiaj u brata i było ok to również na HAWKu.

Domyślnie

U brata nagrywałeś swoją nagrywarką, czy też inną
    Nec 3540A

Szeregowy noey ma szanse

Domyślnie

U brata nagrywałem na jego nagrywarce, a po to żeby sprawdzić czy ja w ogóle potrafie nagrywać DVD. I jak wróciłem to próbowałem takim samym sposobem nagrać u mnie i nie dało rady.

Domyślnie

Jeżeli masz pewność, że z Twoim kompem wszystko jest ok to oddaj nagrywarkę do serwisu. Przed tym jednak weź nagrywarkę do brata i u niego sprawdź czy występuje ten sam błąd.
    Nec 3540A

nowy:) ralph03 ma szanse Avatar ralph03

Domyślnie

Takie testy, to sie robi przy uzyciu DVD+/-RW. Zaoszczedzilbys sporo plyt.
    "Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

No z opisu wynika, że masz samsunga, a ten niebardzo pali nawet dobrej jakości płyty, a co dopiero szajs w postaci Hawk - spróbuj nośniki ze zdarzenia i dopiero sprawdź - jak to samo, to nagrywara na serwis!

Szeregowy wiktor_m ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    No z opisu wynika, że masz samsunga, a ten niebardzo pali nawet dobrej jakości płyty, a co dopiero szajs w postaci Hawk - spróbuj nośniki ze zdarzenia i dopiero sprawdź - jak to samo, to nagrywara na serwis!
    Dokładnie myśle tak samo. Z kolei widzę że tu kolega wspomiał o Nero 7 i chciałbym opowiedzieć swoją historyjkę. Otóż mam płytkę VAKOSS DVD+RW i nagrywarkę LiteOn SOHW-1653S kiedyś wypaliłem taką płytkę (i wszystko było ok) ale w późniejszym czasie (ok 6 miesięcy) skasowałem i chciałem nagrać ponownie i tu pojawił się problem... Płytkę można skasować, ale podczas nagrywania "Illegal disk". Więc zainstalowałem Nero 7 i co? Płyta nagrała się, ale podczas weryfikacji wyleciało kupa błędów odczytu sektorów i oczywiście płytka nie działa. Próbowałem kilka razy i zawsze to samo. Dałem sobie spokój z tą płytką, chyba do wyrzucenia. Zaznaczam że mam najnowsze firmware CS0T. Podczas takich prób z formatowaniem, ale już pod Nero 7 pojawił się problem z windowsem XP. Otóż nie mogę wyłączyć komputer w normalny sposób poprzez Start.... bo nie ma takiego wyboru w menu start. Przestał działać też menedżer zadań, ale jakoś po googlowaniu znalazłem jak go włączyć, ile nie szukałem w necie nie moge znaleźć jak przywrócić wyłączenie komputera oraz przestał działać funkcja prawego przyciśniecia przycisku myszy w menu start, przez co nie moge go ani posortować ani po przeciągać skrótów. Podkręslam że napewno to się stało podczas formatowania płyty w Nero, bo chciałem wyłączyć to formatowanie, ale Nero zablokował wszystko (menedżer zadań, wyłączenie komputera, a nawet opcję Uruchom...) i od tej pory tak zostało. Próbowałem programu xp-AntiSpy, nic mi nie pomógł, grzebałem w rejestrze (zadziałał po tym Menedżer zadań), ale reszta nie działa. Może ktoś wie w jaki sposób to odwrócić?

Domyślnie

Lite On to wogóle jakieś cuda sprawiają - kiedyś pożyczyłem kolesiowi na nagranie verbatima -rw 6x - na jego litku 1633 nie dość się, że nie nagrało (miał najnowszy firmware) to u siebie płytki także nie mogłem nagrać, dopiero całkowite formatowanie pomogło (przy szybkim wyskakiwał komunikat "błąd fiksacji sesji"). Podobna sytuacja wystąpiła na którymś LG - chyba 1613 o ile dobrze pamiętam.. U siebie na BenQ 1640 też miałem problem z tą płytą - na BSLB wogóle jej nieobsłużył, BEGB widział zapis 4x, ale i tak to niebyło możliwe (problem z formatowaniem), dopiero ostatni BSOB obsługiwał poprawnie tą płytę.
    A tak poza tym to niewiem czemu, ale starsze litki 1633 oraz 1653 mają jakieś dziwne problemy z NERO 7..

Szeregowy noey ma szanse

Domyślnie

Wyczytałem gdzie nie gdzie, że do nagrywarek trzeba instalować jakieś " FIRMWARE", ale ja nie mam zielonego pojęcia skąd mam go ściągnąć ani co to w ogóle jest, a może to by coś pomogło.

Domyślnie

Na początku dobrze sprawdź nagrywarkę u brata. Za zmianę firmware bierz się na końcu.
    Nec 3540A

Kill Bill Gates!!! masaman ma szanse Avatar masaman

Domyślnie

Ja miałem podobny problem tylko ze z płytką PLATINUM DVD+R DL i powinienieś spróbować zamknąć płytkę ... w nero gdzieś jest taka opcja

Szeregowy noey ma szanse

Domyślnie

Myślę że po części mi się udało dojść do rozwiązania.

Kupiłem sobie płytkę DVD+R i się elegancko nagrał film,a zawsze próbowałem na "minusach" a po drugie to lepszej firmy (Verbatim)

Teraz zostało mi sie dowiedzieć: czy udało mi się dzieki lepszej firmie czy temu że to "+".
    Ostatnio edytowane przez noey ; 07.May.2006 o 11:47

Domyślnie

Bardziej prawdopodobne jest to, ze uzyles plyt w standardzie +. Po prostu większość nagrywarek lepiej pali plusy albo minusy - jest to normalne zjawisko. Chociaz oczywiście jakość uytych nośników (czyli producent) tez ma duze znaczenie!

Domyślnie

Cytat Napisał noey
    Myślę że po części mi się udało dojść do rozwiązania.
    Kupiłem sobie płytkę DVD+R i się elegancko nagrał film,a zawsze próbowałem na "minusach" a po drugie to lepszej firmy (Verbatim)
    Teraz zostało mi sie dowiedzieć: czy udało mi się dzieki lepszej firmie czy temu że to "+".
    Doszłeś do rozwiązania po naszych podpowiedziach musisz to przyznać. Wypalałeś na szajsie to nie powinieneś się dziwić. Myślę, że będziesz wypalał bezproblemowo na markowych nośnikach. Rodzaj płyty raczej nie ma znaczenia.l
    Nec 3540A

Szeregowy wiktor_m ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał wiktor_m
    Dokładnie myśle tak samo. Z kolei widzę że tu kolega wspomiał o Nero 7 i chciałbym opowiedzieć swoją historyjkę. Otóż mam płytkę VAKOSS DVD+RW i nagrywarkę LiteOn SOHW-1653S kiedyś wypaliłem taką płytkę (i wszystko było ok) ale w późniejszym czasie (ok 6 miesięcy) skasowałem i chciałem nagrać ponownie i tu pojawił się problem... Płytkę można skasować, ale podczas nagrywania "Illegal disk". Więc zainstalowałem Nero 7 i co? Płyta nagrała się, ale podczas weryfikacji wyleciało kupa błędów odczytu sektorów i oczywiście płytka nie działa. Próbowałem kilka razy i zawsze to samo. Dałem sobie spokój z tą płytką, chyba do wyrzucenia. Zaznaczam że mam najnowsze firmware CS0T. Podczas takich prób z formatowaniem, ale już pod Nero 7 pojawił się problem z windowsem XP. Otóż nie mogę wyłączyć komputer w normalny sposób poprzez Start.... bo nie ma takiego wyboru w menu start. Przestał działać też menedżer zadań, ale jakoś po googlowaniu znalazłem jak go włączyć, ile nie szukałem w necie nie moge znaleźć jak przywrócić wyłączenie komputera oraz przestał działać funkcja prawego przyciśniecia przycisku myszy w menu start, przez co nie moge go ani posortować ani po przeciągać skrótów. Podkręslam że napewno to się stało podczas formatowania płyty w Nero, bo chciałem wyłączyć to formatowanie, ale Nero zablokował wszystko (menedżer zadań, wyłączenie komputera, a nawet opcję Uruchom...) i od tej pory tak zostało. Próbowałem programu xp-AntiSpy, nic mi nie pomógł, grzebałem w rejestrze (zadziałał po tym Menedżer zadań), ale reszta nie działa. Może ktoś wie w jaki sposób to odwrócić?
    Odpowiadam sobie

Zeby przywrócić powyższe niedziałające opcje trzeba w rejestrze
    zmienić:
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explore]

zmienic w:

NoChangeStartMenu z 1 na 0
    NoClose z 1 na 0
    NoLogOff z 1 na 0
    NoRun z 1 na 0

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)