Witam!
Jaki jest czas otwarcia "folderu napedu" od momentu zamkniecia szufldy u mnie to trwa 10 sekund <- troche dlugo i czy to normalne, ze gdy plyta jest w napedzie dioda caly czas swieci?
Dodam, ze komp to penitum 4 2.6GHz(HT) 512ram win xp sp2
Witam!
Jaki jest czas otwarcia "folderu napedu" od momentu zamkniecia szufldy u mnie to trwa 10 sekund <- troche dlugo i czy to normalne, ze gdy plyta jest w napedzie dioda caly czas swieci?
Dodam, ze komp to penitum 4 2.6GHz(HT) 512ram win xp sp2
Ostatnio edytowane przez pepto ; 02.May.2006 o 00:53
To, że dioda cały czas się świeci w BenQ już było wielokrotnie poruszane! To normalne! A co do otwierania szuflady, to różnie z tym może być, choć w tych napędach raczej średnio się wysuwa - może po prostu tragiłeś na egzepmlarz z jakąś bardziej rozciągniętą gumką.. No ale to nie może być podstawą gwarancji.
Mnie nie chodzi o otwieranie szuflady a tak przy okazji to to w 1655 mnie sie podoba jest takie fajnie miekkie.A co do otwierania szuflady, to różnie z tym może być, choć w tych napędach raczej średnio się wysuwa - może po prostu tragiłeś na egzepmlarz z jakąś bardziej rozciągniętą gumką.. No ale to nie może być podstawą gwarancji.
Chodzi mi o czas od zamkniecia sie szuflady do wyswietlenia folderu dysku. Dzis zmierzylem i to jest 14 sekund troche to duzo. Ma ktos ten model, jak to wyglada u was?
U mnie tak samo.
Czasem 14 sekund czasem nawet 17, a dla DVD+R nawet nieco ponad 20 sekund.
Wszystko zalezy od plyty w napedzie i co na niej sie znajduje.
Sprawdzalem na CDRW [TDK], CD [Vakoss] i DVD+R [TDK].
Czas mierzony od zamkniecia sie tacki, do pojawienia sie rzeczy na plycie w Total Commanderze.
Nawet nie wiedzialem, ze tak dlugo to trwa. Moze dlatego, ze nigdy nie zwrocilem na to uwagi, bo nie przeszkadzalo mi to i nadal nie przeszkadza.
Ostatnio edytowane przez ralph03 ; 02.May.2006 o 18:05
"Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"
BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN
Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage
Co to jestJak to działa
Skąd to ściągnę
Gdzie to znajdę
Ludzie zacznijcie używać GOOGLE
A ja muszę dopiero w Moim Komputerze przeglądnąć zawartość płytki... Nigdy żaden autorun mi sie nie włączył, ani nie poawiła się nazwa dysku :/
Bo może masz tą funkcję wyłączoną.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Witam!
Na moim Benq trwa to rowniez ponad 10 sek , sprawdzalem na 3 plytach :
DVD+R TDK, DVD+R MediaStore, DVD-R SONY. Jakos nie widze w tym nic uciażliwegopozdrawiam
To w Benq jest jak najbardziej normalneDuzo zależy od płytki jaką włożyłes (czy jest porysowana czy też nie i jak dobrze jest nagrana) Pozdrawiam
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)