Filmy nagrane na Verbatim DVD+R przez Benq 1640 nie są widziane w napędzie LG 4163B. Filmy te bez problemu chodzą na odtwarzaczach stacjonarnych lub napedzie Benq.
Ktos się z tym spotkał?
Filmy nagrane na Verbatim DVD+R przez Benq 1640 nie są widziane w napędzie LG 4163B. Filmy te bez problemu chodzą na odtwarzaczach stacjonarnych lub napedzie Benq.
Ktos się z tym spotkał?
a ten Lg czyta inne płyty DVD, tzn nagrane w innych napędach niż ten Benq? A jak z innymi markami DVD+?
A słychać, jak napęd się rozpędza i hamuje? Czy wkładasz nośnik i nastaje cisza?
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
SEBAW nastaje cisza, jest nadzieja i wyczekiwanie a potem.............![]()
Napęd mechanicznie pracuje prawidłowo. nie czyta też płyt DVD-R Verbatim i TDK. Także tych nagranych przez siebie. Sprawdziłem też dziś płyty tłoczone i było to samo. Potem wrzuciłem płytę DVD tłoczoną z danymi - Chip. I ją czyta bez problemów. O dziwo po odczytaniu tego Chipa zaczął znowu czytac płyty nagrywalne...
Moze to kwestia zabrudzenia optyki?
Aha, co ciekawe nagrywanie płyt przebiega prawidłowo.
czyli obecnie czyta wszystko? Ciekawe jak wyłączysz kompa i ponownei go uruchomisz. Jaki masz sptrzęt tzn. płyta główna, czy Benq i Lg są Twoje jak masz je podpięte itp?
Dziś znowu nie czyta. Za to nagrywa nadal świetnie.
Napędy są moje. LG - Master , Benq - Slave.
Konfiguracja kompa się nie zmieniła a zawsze chodziło na niej dobrze.
Mam bios 106, może sprawdzę z innym biosem.
jak już czyta to dobrze, ale napęd można przedmuchać i zaktualizawać firmware.
Własnie sprawdziłem po ponownym właczeniu kompa i ... czyta.
To by sugerowało że problem jest natury programowej a nie sprzętowej.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)