Witam wszystkich! (tym bardziej, ze to moj pierwszy post na tym forum)
Zakupiłem nagrywarke LiteON SHW-16H5S i niestety nie moge wypalic etykiety na plycie. W trakcie zapisywania wyskakuje blad i zapis konczy sie niepowodzeniem. Płyta wyjezdza zapisana tylko w czesci (za kazdym razem przerywa w innym miejscu) Mam Nero 6.0 dolaczone do nagrywarki i na forum wyczytalem, ze z oryginalnym kluczem zapis lightScribe jet niedostepny, ale u mnie ta opcja jest dostepna... Nero wyswietla nastepujacy komunikat:
"Nero - LightScribe
Proces drukowania nie powiódł się!
Wystąpił błąd wewnętrzny!"
Dla pewnosci zainstalowalem inne oprogramowanie: SureThing CD Labeler 4 SE
Niestety, niec to nie zmienilo, oprocz tresci komunikatu bledu, ktory teraz wyglada tak:
"LightScribe Engine Error
A communication error has occured with the LightScribe Drive. Please restart your PC and try the label again."
Ciekawe jest to, ze jak odinstalowalem sterowniki od lightScribe i probowalem wypalic etykiete, to powyzszy komunikat sie nie zmienil...
Czytalem forum i probowalem juz chyba wszystkiego: zainstalowalem najnowsze sterowniki do lightScribe 1.4.89.1 (plik instalacyjny nazywa sie LS_HSI), sciagnalem z netu i zainstalowalem AutoPatcher_Jan06_Polish_Full, zrobilem update biosu nagrywarki z LS0R do LS0W no i nic sie nie zmienilo... W sumie przeprowadzilem wiele prob i tylko raz udalo sie nagrac etykiete do konca...
Dodam, ze nagrywarka pracuje w obudowie zewnetrznej USB 2.0, mam Win XP Pro SP2, a plyty na ktorych probowalem wypalic etykiety to PHILIPS i VERBATIM.
Czy macie jaka rade ? Moze nagrywarka jest uszkodzona ?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem