+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Problem z dvd dl -r na samsung SH-W162C

Szeregowy witch ma szanse

Domyślnie Problem z dvd dl -r na samsung SH-W162C

Witam,
    jak w temacie... Po prostu nagrywara odmawia posluszenstwa. Mam 5-ciopak verbatimow i testowalam to na roznych programach... nero nie moze zastartowac funkcji disc-at-once, 2 inne programy mialy problem z "power calibration"... jeden z nich to imgburn, drugi byl jakis badziewny, bo wyskoczyl mi z tym errorem przy wypalaniu zwyklej dvd-r co wczesniej nigdy sie nie zdazylo...
    fakt jest faktem, cokolwiek nie zrobie, nagrywarka nie chce nawet zaczac nagrywac tych chol**nych duali. nie zalezaloby mi tak na tym, ale plytki mam specjalnie zalatwione z Ploski, teraz siedze sobie w UK, pomyslalam ponagrywam co mi zalega na kompie (ulubiony serial mojego faceta - kompania braci). nie bede kupowac innych nosnikow, bo verbatimy i tak sa uznawane za najlepsze, a nie bede wywalac 25-30 funtow na kolejny 5-ciopak. jak sie z tym nie uporam (a walcze juz kilka dni) to ide jutro do sklepu i zmusze ich do udowodnienia mi, ze ten sprzet potrafi nagrywac na tych plytach. jak nie, to chce inna... tylko jaka? jesli mi dadza inna, to tylko taka jaka maja na sklepie... w gre wchodza (po moim poprzednim rozeznaniu sie) lg GSA-H10N i benq DW1650. benq nqwet tanszy, ale nie o to chodzi, tylko o to, zeby nagral i odtworzyl potem te chol**ne duale.
    dodam jeszcze, ze mam najnowszy firmware dostepny na strone samsunga (znalazlam nowszy, ale nie wiem co o nim sadzic, bo nie ma go na stronie samsunga). nigdy wczesniej nie probowalam nagrywac duali na zadnej innej nagrywarce, na tej tez nie. czyli ten samsung nigdy nie nagral zadnego duala. z tego co czytalam, napis na pudelku i na stronie producenta, ze ten sprzet nagrywa duale to czysty pic na wode fotomontaz, ale moze komus udalo sie zmusic ten sprzet do nagrania duala? i jesli tak, to jak?
    kompa mam w miare mocnego. amd 64 bit 3200, 1,5 gb ram... 160 gb hdd... system windows xp sp2...

jesli ktos bylby w stanie mi pomoc, to bede bardzo wdzieczna. z natury nie jestem osoba ktora lubi sie wyklucac w sklepach, a do tego pewnie dojdzie, bo tu w uk jesli chodzi o kompy to ludzie sa traktowani przez sprzedawcow jak bydlo a sami sprzedawcy niewiele wiecej wiedza... trudno bedzie udowodnic ze cos jest nie tak... a jesli mi maja dac nowy sprzet, ale ten sam model, to niech mi udowodnia, ze potrafi nagrac duala... trudno bedzie.

sorki za tak dlugiego posta, ale jestem kobieta no i pisze po obejrzeniu druzgoczacego meczu polski w pucharze swiata... wybaczycie mi prawda?

pozdrawiam, witch

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Wydaje mi się, że nagrywarka jest uszkodzona. Jeżeli piszesz, że przy różnych płytach DVD występują komunikaty info. o złych parametrach, to nie ma się co zastanawiać, tylko iść do serwisu. Ja jeszcze dodam, że nie warto kupować nagrywarek firmy Samsung, bo nie radzą sobie dobrze z zapisem na nośnikach DVD. Mogą jedynie nadawać się do odczytu płyt.

Jeżeli wahasz się między LG GSA-H10N a Benq DW1650, to polecam BenQ. Na stronie głównej, w dziale ‘Test sprzętu’ są recenzję - zobacz je. Jeżeli masz możliwość, to zakup Pioneer'a z rodziny 111, a najlepiej bez litery 'D' w oznaczeniu.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)