mam porblem z nagraniem p³yt dvd-r.nie chce mi nagrywac p³yt dvd-r czytac czyta nie wiem co moze byc tego powodem
mam nagrywarke firmy liteon 1653,z góry dzieki
mam porblem z nagraniem p³yt dvd-r.nie chce mi nagrywac p³yt dvd-r czytac czyta nie wiem co moze byc tego powodem
mam nagrywarke firmy liteon 1653,z góry dzieki
A jakiej marki s± te p³yty?
Nale¿y pamiêtaæ, ¿e nagrywarki DVD firmy LiteON s± wybredne na no¶niki DVD-R. Zawsze warto kupowaæ p³yty renomowanych firm, a nagrywarka powinna je wypaliæ.
Skrzynia:
sebawl[ma³pa]tlen.pl
Mój sprzêt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
powiem tyle ze juz niewiem jakie mam kupowac sprawdza³em juz wszystkie TDK - Verbatim - PLatinium - Sony i tak dalej i zadna nie dzia³a wiêdz co moze byc przyczynom?
Je¶li masz najnowszy firmware, a problem nadal wystêpuje, to niestety nie pozostaje nic innego jak pogodziæ siê z cienk± jako¶ci± LiteOn'a..
PS. A napisz jaki konkretnie komunikat ci wyskakuje - bo to, ¿e niechce nagrywaæ to niewiele mówi![]()
a mozesz mi powiedziec co to jest ten firmware,a blad mi wyskakuje ze nie znaleziono jekiegos plikuteraz to ci juz niepowiej dok³adnie bo odda³em nagrywake do reklamacji naszczescie jeszcze gwarancja by³a majom mi dac nowom wiec poczekam i zobacze czy to samo bedzie
![]()
Ostatnio edytowane przez neon251 ; 18.Jun.2006 o 12:45
Firmware to po prostu program zapisany w pamiêci FLASH EPROM nagrywarki steruj±cy prac± nagrywark± (taki BIOS, tyle ¿e dla nagrywarki).
Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)