podczas skanowania nod 32 usonoł mi jakieś pliki a tym samym sterowniki do tej nagrywarki, i teraz komp mi jej nie widzi, w mój komputer nie mam wogle ikony z dvd,a sterowników nigdzie nie moge znaleźć, może wiecie co z tym zrobić
podczas skanowania nod 32 usonoł mi jakieś pliki a tym samym sterowniki do tej nagrywarki, i teraz komp mi jej nie widzi, w mój komputer nie mam wogle ikony z dvd,a sterowników nigdzie nie moge znaleźć, może wiecie co z tym zrobić
Nie ma czegoś takiego jak sterowniki do nagrywarki (no poza zewnętrznymi). Sprawdź w Menedżerze Urządzeń Windowsa, czy jest tam nagrywarka. Jeśli niema to sprawdź ustawienia kontrolera IDE pod który masz podpiętą nagrywarkę. Jeśli go niema, to najlepiej usuń go i zrestartuj windows - po tym powinien się na nowo zainicjować.
właśnie podczas odinstalowania tego urzadzenia z menadżera i po restarcie wytępuje jakis bład i nie może on znaleźźć nagrywarki, w menadżerze mam cos takiego
System Windows pomyślnie załadował sterownik urządzenia dla tego sprzętu, ale nie może odnaleźć urządzenia sprzętowego. (Kod 41)
To dziwne - widocznie coś zostało usunięte z windy - powinna pomóc reinstalacja systemu na bieżącą instancję (instalke możesz odpalić bezpośrednio z poziomu windy).
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)