+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: LG GSA-H20L a WINDOWS98

Szeregowy maple ma szanse

Angry LG GSA-H20L a WINDOWS98

Nabyłem drogą kupna nagrywarkę DVD LG GSA-H20L, którą zainstalowałem w starym komputerze z WINDOWS98. Czyta OK, ale gdy chciałem zainstalowć oprogramowanie z płytki CD dostarczonej z napędem opluło mnie, że WINDOWS ma być co najmniej 98 SE. Czy mogę bez zmiany systemu WIN98 (zakupiony razem z PC-tem) może za pomocą innego oprogramowania nagrywać płytki CD i DVD ? Jakiego ?

Plutonowy Atlantis ma szanse

Domyślnie

A co to za komputer? Dlaczego XP na nim nie zainstalujesz?

Szeregowy maple ma szanse

Domyślnie

Wiem, że najprościej byłoby kupić WIN XP Home OEM, ale komuter nadaje się do wymiany i co potem z tym legalnym WIN XP przypisanym do komputera, można go bez problemu przenieść na inny nowy komputer i aktywować oficjalnie ?

tomek.xp
    Gość

Domyślnie

No z tego co wiem to WinXP OEM jak to trafnie zauważyłeś jest przypisany do komputera więc wystarczy niekiedy wymienić część (zależy jaką) aby windows był uznawany za nie legalny, a o przechodzeniu sobie na inny komputer nie ma mowy.
    Ostatnio edytowane przez tomek.xp ; 30.Jun.2006 o 15:01

Plutonowy Atlantis ma szanse

Domyślnie

O ile mnie pamięć nie myli, to nie można wymienić płyty głównej, a liczba wymiany poszczególnych elementów też jest ograniczona...
    A może mimo wszytsko zdradzisz co to za sprzęt? Bo wiesz... Na naprawdę starym kompie musisz pamiętać o ograniczonych m,ożliwościach magistrali i kontrolera IDE, do tego pewnie pamięci może być mało...

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał Atlantis
    O ile mnie pamięć nie myli, to nie można wymienić płyty głównej, a liczba wymiany poszczególnych elementów też jest ograniczona...
    A może mimo wszytsko zdradzisz co to za sprzęt? Bo wiesz... Na naprawdę starym kompie musisz pamiętać o ograniczonych m,ożliwościach magistrali i kontrolera IDE, do tego pewnie pamięci może być mało...
    Skoro masz wersję A Windows 98, to weź najlepiej zainstaluj sobie wersje 98 SE - niestety co prawda ta wersja była dostępna tylko jako OEM - ale w Twoim przypadku niemasz wyboru.. Gorzej gdybyś wogóle nieposiadał legalnego Windowsa. Możesz też do niego zainstalować nieoficjalny Service Pack. Chociaż o ile mi się zdaje wraz z aktualizacją do IE 6 powinna się większość programów instalować na pierwszej wersji W98, gdyż rozchodzi się tu jedynie o wersję instalatora windowsa.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)