witam, mam taki problem, jedną płyte dvd z prędkością x8 nagrywa mi 45 minutczy ktos wie dlaczego tak długo
koledze nagrywa 15 minut a mi 45
prosze o pomoc
witam, mam taki problem, jedną płyte dvd z prędkością x8 nagrywa mi 45 minutczy ktos wie dlaczego tak długo
koledze nagrywa 15 minut a mi 45
prosze o pomoc
możesz mieć zabardzo obciążony system różnymi zbędnymi programami, które u ruchmiaja się w trakcie rozruchu komputera, spróbuj wyłączyć niepotrzebne programy w menu start wciśnij uruchom i wpisz msconfig, następnie w zakładce uruchamianie odznacz programy które niemają się uruchamiać przy starcie, zapisz zmiany i uruchom ponownie kompa, spróbuj nagrać płytke mi to pomogło z płytkami cd, możesz tez wyłączyć programy do sciągania plików z neta tylu emule, kaza, dap i pamiętaj podczas nagrywania płytki staraj się nie korzystać z innych aplikacji, bo to cześto i znacznie spowalnia prace komputera i nagrywanie płytek, jest też możliwość że masz trcoche słaby sprzęt ale to raczej odpada, wypróbuj moje zastosowanie![]()
1. podczas nagrywania płytki nie mam odpalonych zadnych programów ...
2. sprzęt mam DOBRY :] wiec to nie jest jego wina ....
ehhh powiedzcie mi czy to jest podstawa do reklamacji sprzętu ?
Na pewno? A np. antywirus? Sprawdź w autostarcie i na pasku zadań.
ehh mowie ze nie to nie .... NA PEWNO ...
W takim razie może to wina nośnika.... Jakie to są płytki?
mam z firmy esperanza i alfa, ale nagrywalem tez na płytkach od kolegi z innej firmy , jego nagrywarka nagrała w 20 minut moja w 50 :/ czyli płytki odpadają ... ehh
Czy masz aktualny firmware? Może nagrywarka nie rozpoznaje tych nośników?
i tutaj musze się przyznac ze nie mam pojęcia co to w ogole jest, jesli mzoesz to napisz pare słów o tym... dzięki :]
Jest to oprogramowanie BIOS-u Twojej nagrywarki. Wejdź na stronę producenta i wyszukaj firmware. Powinny pokazać się symbole i daty aktualizacji, ew. także wprowadzone zmiany. Jeżeli nie będzie wyszukaj na forach cdrlab lub cdrinfo po kluczu typ+firmware. Na etykietce Twojej nagrywarki widnieje oznaczenie BIOS-u. Porównaj. Na forach cdrlab a szczególnie cdrinfo znajdziesz szczegóły aktualizacji BIOS-u w poszczególnych modelach nagrywarek. Miałem to samo w swoim BenQ DW1620, pomogło jak ręką odjął.
Ostatnio edytowane przez Pablo1964 ; 08.Jul.2006 o 14:24
ok dzięki :] posprawdzam to i napisze wyniki mych działańthx za pomoc
Tylko dobrze poczytaj zanim zaczniesz działać. Jest z tym trochę zachodu ale warto. Powodzenia !
http://forum.cdrinfo.pl/flashowanie-...ow-optycznych/
Ostatnio edytowane przez Pablo1964 ; 08.Jul.2006 o 16:43
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)