Mam nagrywarke LG gsa-4167b, płyty tłoczone czyta bardzo dobrze, tak samo CD-R/RW, jednak w ogóle nie widzi DVD-R/RW(Sprawdzałem TDK,Media-Tech,Active-Jet,Bulkpaq). Na początku sądziłem że to wina sterowników(miałem DL11), więc zainstalowałem DL13, jednak to nic nie dało. Kiedy próbuje w Nero(6.6.0.15) uzyskać informacje o dysku, pisze, że "trwa uzyskiwanie dostępu do dysku", oczywiście nie ma nawet na co czekać, bo w Windowsie płyty w ogóle nie widać. Nie wiem czy to coś wnosi, ale kiedyś pożyczyłem od kolegi nagrywarkę(też LG, ale nie pamiętam dokłądnie jaką) i po aktualizacji pięknie mi wypalała. Teraz tych wypalonych płyt nie moge odtworzyć na mojej nagrywarce, jednak co dziwne, płytę którą wypalił mi kolega, na tej samej nagrywarce co mi pożyczał, to ją "widać" w napędzie, nero rozpoznaje ją prawidłowo, jednak dostęp do niej jest zablokowany(gdy próbuje otworzyć folder na płycie, wyskakuje, że "nie można otworzyć folderu, ponieważ nie można uzyskać dostępy do płyty.) O co w tym wszystkim może chodzić? Jeśli czegoś nie rozumiecie to będe tłumaczył o co chodzi. Aha, mój komp: PIII 800MHz 256MB RAM Windows Xp.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem