+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: Jak skopiować pliki VOB z jednej na drugą płytę

Konrad7
    Gość

Domyślnie Jak skopiować pliki VOB z jednej na drugą płytę

Witam wszystkich
    mam mega problem (chyba)

Posiadam orginalną płytke DVD z filmem i chciałbym go przegrać na inną płytkę DVD. Skopiowałem wszystko co jest na płytce z filmem na dysk, uruchamiam Nero i wybieram "Utwórz dysk DVD z danymi" dodaje wszystkie pliki jakie były na płytce z filmem a tu wskazuje mi inny rozmiar niż rzeczywiście te pliki zajmują na dysku czyli na dysku jest 4 GB a jak nagrywam płytke to jest 6GB

pomocy nie mam pojęcia jak skopiować ten film na inna płytke, za odp z góry dzięki
    pozdraviam

Kapral _kicek_ ma szanse Avatar _kicek_

Domyślnie

A od czego jest w Nero opcja "Kopiuj całą płytę"...
    Ale jeżeli lubisz sobie życie utrudniać to powinieneś wybrać opcję "Pliki DVD_Video"...
    || Intel Core 2 Duo E4500 || Gigabyte GA-EP35C-DS3R || Geil Ultra 2x1GB DDR2 800 || Seagate Barracuda 7200.10 250 GB SATA II ||
    || Samsung SH-S223F || Gainward GeForce 8600GT 256MB DDR3 GS GLH || Samsung SyncMaster 2243BW || Corsair CMPSU-450VXEU || Cooler Master Elite 334 ||

Konrad7
    Gość

Domyślnie

No pewnie tak tylko mam 1 sprawny napęd. Co do drugiej Twojej opcji "Pliki DVD_Video" to też nie działa wyskakuje kom za mało miejsca czy coś w tym stylu

Domyślnie

W "Kopiuj całą płytę" ustawiasz swój napęd jako źródłowy oraz docelowy. Najpierw zrobi się obraz płyty, tacka się wysunie, podmieniasz płytkę na czystą i powstały wcześniej obraz zostaje nagrany.
    || Intel Core 2 Duo E4500 || Gigabyte GA-EP35C-DS3R || Geil Ultra 2x1GB DDR2 800 || Seagate Barracuda 7200.10 250 GB SATA II ||
    || Samsung SH-S223F || Gainward GeForce 8600GT 256MB DDR3 GS GLH || Samsung SyncMaster 2243BW || Corsair CMPSU-450VXEU || Cooler Master Elite 334 ||

Konrad7
    Gość

Unhappy

Cytat Napisał _kicek_
    W "Kopiuj całą płytę" ustawiasz swój napęd jako źródłowy oraz docelowy. Najpierw zrobi się obraz płyty, tacka się wysunie, podmieniasz płytkę na czystą i powstały wcześniej obraz zostaje nagrany.
    No wszystko ekstra ale jak wcześniej pisałem nadal pojawia sie komunikat że za mało miejsca na płytce

Może poprostu ten film jest zabezpieczony i trzeba to jakoś "odkodować" :/

Domyślnie

A na jakiej płytce chcesz nagrać - "plus" czy "minus" - "minusy" mają troszkę większą pojemność.

Konrad7
    Gość

Domyślnie

Na "minusie" ale mi potrzeba 6GB a normalnie pliki zajmują coś ponad 4GB

Domyślnie

A próbowałeś zrobić obraz płyty (Alcoholem, WinISO, UltraISO itp.)
    Nie możliwe jest aby nagle z 4 GB zrobiło się 6 GB...
    Może ta płyta jest dwuwarstwowa ?

Konrad7
    Gość

Domyślnie

A jak zrobie obraz płyty to raczej nie bedzie mi działał ten film na standardowym odtwarzaczu DVD. Według mnie ten film jest zabezpieczony (gdzieś kiedyś o tym słyszałem ale nie pamiętam nic)

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Przede wszystkim masz prawdopodobnie płytę dwuwartwową i dlatego nie możesz jej przegrać. Po prostu masz za mało miejsca na płycie dvd-r. Oczywiście płyta może mieć też zabezpieczenia, ale raczej nie objawia się to, tym, że nie starcza Ci miejsca. Poczytaj sobie o programie dvd shrink. Przygotuj sobie kopię filmu za pomocą tego programu i potem nagrasz bez problemu film na dvd. Gdyby w/w program miał problemy ze zrobieniem kopii filmu, to znaczy, że film jest zabezpieczony. Wtedy pytaj dalej, podpowiem co robić. Tak więc na początku zalecam lekturę o programie dvd shrink.
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Konrad7
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał punisher
    Przede wszystkim masz prawdopodobnie płytę dwuwartwową i dlatego nie możesz jej przegrać. Po prostu masz za mało miejsca na płycie dvd-r. Oczywiście płyta może mieć też zabezpieczenia, ale raczej nie objawia się to, tym, że nie starcza Ci miejsca. Poczytaj sobie o programie dvd shrink. Przygotuj sobie kopię filmu za pomocą tego programu i potem nagrasz bez problemu film na dvd. Gdyby w/w program miał problemy ze zrobieniem kopii filmu, to znaczy, że film jest zabezpieczony. Wtedy pytaj dalej, podpowiem co robić. Tak więc na początku zalecam lekturę o programie dvd shrink.
    Faktycznie to jest płyta dwuwarstwowa. Zrobiłem wszystko tym programem dvd shrink ale nie moge teraz oglądać tego filmu na odtwarzaczu dvd u mnie na kompie działa ale pożyczyłem tą płytke koleżance i jej nie działa na kompie coś się jej wyświetla w stylu "brak kodeka dvd" czy coś takiego tak zrozumiałem
    pozdro

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

To chyba raczej problem koleżanki, a nie twój. Skoro u ciebie działa to znaczy, że ona powinna coś zrobić z kompem, a nie ty.
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Szeregowy karol_nec ma szanse

Domyślnie kodek

... a najlepiej zaproś koleżankę do siebie jak masz sprawnego kodeka to sobie pooglądacie do woli...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)