Witam, kupiłem niedawno nagrywarkę BenQ DW1655 ( wybrałem ją na podstawie waszych wypowiedzi z forum ect.) staram się czytać co tylko mogę na jej temat ale jest pare niejasności... dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do Was
1. Instalacja i konfiguracja
Zamontowałem elegancko BenQ'a , zainstalowałem Nero , ściągnąłem jakiś tam plik potrzebny do wypalania lightscribe'a i wypaliłem 1'wszą płytkę. Jednym słowem - bezproblemowo ;' ) W życiu bywa tak, że zazwyczaj jest jakieś "ale..."
Wszystko pięknie ładnie, ale... czy nie trzebaby zrobić czegoś więcej, żeby uzyskać najlepszą jakość?
2. Wypalanie płytek
Mam wszystko na podstawawowych sterownikach. Pierwszą warstwę wypalam normalnie, widząc screeny kolegi który wypalał dwie warstwy ( nie pamiętam nick'a ) pokusiłem się i na to... Lecz Jego płytki wyglądały "troszkę" inaczej
Po ponownym wypaleniu etykiety pojawiły się takie hm... "brzydkie" cienkie linie wokół płyty ( przy pierwszej warstwie ich nie było ) tak jakgby w tych mikroskopijnych liniach odleciał barwnik, płyta troszkę jakby była za mgłą ale ogólnie kontrast mocniejszy... Moje pytanie brzmi: Czy to normalne? Czy trzeba jakiś specjalych czynności przy wylananiu dwukrotnym etykiety?
3. Updaty...
Czytam zaciekle forum i znajduję wątki o updatech,programach i innych ciekawostkach...lecz ciężko takiemu n00b'wi jak ja połapać się w tym wszystkim.Co zrobić by zainstalować najnowszy\najlepszy update , i jakie programy są najlepsze do wypalania\montowania etykiet?
Gdyby ktoś zechciał pomóc byłbym wdzięczny, z góry dziękuje i pozdrawiam Jammaey

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem