Witam, mam przejściówke z ide na sata, czy jest sens podlanczac nagrywarke dvd pod takie wejscie?
Witam, mam przejściówke z ide na sata, czy jest sens podlanczac nagrywarke dvd pod takie wejscie?
Tak - jeśli brak Ci np. wolnych portów IDE (nagrywarkę najlepiej podłączać jako jedyną na kanale).
mam jedynie dysk twardy podłączony do sata, a napęd oddzielnie do IDE, czy w tym wypadku zmiana na sata cos da?
Teoretycznie może zmniejszyć trochę obciążenie systemu oraz przyśpieszyć transfer do/z nagrywarki. Poza tym warto skorzystać z kabla SATA ze względu na mniejsze blokowanie przepływu powietrza w obudowie.
a jeśli podłacze go do sata to nie będzie problemu np. z bootowaniem windy?
i jak podlaczyles poprzez przejsciowke SATA ? jak dziala ci nagrywarka ?
C2D 2.13@3.8GHz ; Abit AB9 QuadGT ; OCZ DDR2 800 2GB (2x1GB) ; GALAXY GF7300GT 256MB ; Seagate Baracuda 7200.9 160 GB ; BENQ 1650 Black ; Pioneer 212 Black SATA ; LCD Flatron L1730P
jeszcze tego nie zrobiłem bo nagrywarka nie doszla, ach ten 4speed.pl ... w poniedziałek myśle ze bedzie, odrazu napisze wrazenia. pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)