witam. mam problem z nagrywarką GSA-H20L, otóż nie moge nagrywać z większą prędkością niż 4x. zainstalowałem Nero w wersji 7.2.3.2b, dalej nic. dziekuje z góry i pozdrawiam
witam. mam problem z nagrywarką GSA-H20L, otóż nie moge nagrywać z większą prędkością niż 4x. zainstalowałem Nero w wersji 7.2.3.2b, dalej nic. dziekuje z góry i pozdrawiam
Wgraj nowszy firmware, moze nie rozpoznaje odpowiednio plyt. Wersja 1.01 tutaj http://forum.rpc1.org/dl_file.php?si...20L101(EW).zip
Ostatnio edytowane przez Druss ; 07.Sep.2006 o 13:23
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
zainstalowałem nowy firmware...bez rezultatu. czy problemem moze być sposób podpięcia nagrywarki? mam ją jako master na jednej taśmie z DVD-ROM, który jest jako slave. Pozdrawiam
Podpiete masz dobrze, ale mozesz dla proby odpiąć tego dvd-roma i sprawdzic czy cos sie poprawi.
Na jakich plytach probujesz nagrywac? Jesli na jakichs groszowych szajsach, to sprobuj na np verbatimach czy sony.
Pozdrawiam/ Grzeniu
nagrywa z max 4x czy nie można wybrać prędkości większej niż 4xBo jeśli to pierwsze to przyczyną może być wyłączone DMA
My PC:
MB: Gigabyte GA-7VAXP / CPU: AthlonXP 1700+@2600+ Mobile (odbl. mnożnik + RMClock) / RAM: 1536MB DDR 333MHz / GPU: Asus V9999GT/TD 256MB GDDR3 / HDD: WD-800JB + WD-1600JB + 2x Barracuda 7200/9 160GB / DVD-RW: Plextor PX-760A / DVD-RW: Pionieer DVR-111BK@111L / DVD-RW: Pionieer DVR-115D / Audio: X-Fi XtremeMusic / Fan: 2x Arctic Cooling Fan Pro2L TC / Power: Manchatan ISO-500DP 420W Dual Fan, Active PFC (by CWT).........
próbowałem odpiąć roma, bez efektów. problem polega na tym ze w nero nie moge wybrać innej prędkości nagrywania niż 4x, a co za tym idzie tak tylko moge wypalać. w tym momencie mam płyty Platinium i Benq. Serwis czy jeszcze da sie cos zrobic?
mam ten sam problem tyle ze posiadam nagrywarke hp dvd840i zna ktos rozwiazanie problemu?
Weź spróbuj inne płyty - tlyko jakieś firmowe np Verbatim +R 16x (MCC 004). Poza tym zainstaluj sterowniki forceASPI. Na koniec sprawdź też ustawienia kontrolera IDE, czy jest włączony tryb UDMA2.Napisał Mr.Nothing
Mr.Nothing zrob tak jak mowi Anabolo uzyj jakis innych nosnikow mi pomoglo...
Problem rozwiązany...wina nośników. dzieki wszystkim za pomoc i pozdrawiam!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)