Witam wszystkich na forum.
Używam programu Nero7Premium i LG GSA-H10N.
Na płytę zawsze nagrywa się w kolejności alfabetycznej,a chciałbym nagrywać w dowolnej kolejności.
Która opcja za to odpowiada (nie potrafię jej znaleźć).
Witam wszystkich na forum.
Używam programu Nero7Premium i LG GSA-H10N.
Na płytę zawsze nagrywa się w kolejności alfabetycznej,a chciałbym nagrywać w dowolnej kolejności.
Która opcja za to odpowiada (nie potrafię jej znaleźć).
Ostatnio edytowane przez ig2205 ; 20.Sep.2006 o 18:09
Z tego co się orientuję, to nero nagrywa katalogi w kolejności, tak jak są umieszczone w widoku panelu plików do nagrania.
Niestety, próbowałem różnych ustawień i zawsze nagrywa alfabetycznie.
Nigdy nie przywiązywałem do tego wagi, ale wydaje mi się że nero tak ma.
Jedyny sposób to pozmieniać nazwy na takie żeby ci ich kolejność alfabetyczna odpowiadała.
Faktycznie kijowe to trochę, ale widać dla Aheada nie ma to znaczenia. Niby drobiazg, ale mogło by to być ustawiane przez użytkownika.
Pozdrawiam/ Grzeniu
@ig2205 ale ty dziwnie piszesz. Na początku napisałeś "Chcę nagrywać na płycie w kolejności alfabetycznej." a potem "...próbowałem różnych ustawień i zawsze nagrywa alfabetycznie". Więc chcesz, aby nagrywał alfabetycznie, czy nie?
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Przepraszam za błąd, już go poprawiłem.
Ja chcę nagrywać w dowolnej kolejności, a zawsze wychodzi alfabetycznie.
U mnie w Nero 7 (ale nie Express) po dodaniu plików/folderów do okna kompilacji da się ustawić, w jaki sposób mają być "widoczne" pliki. Po lewej stronie masz okienko podzielone na 2 części. W pierwszej widać folderu, a w drugim same pliki. Klikasz na dowolony plik prawym klawiszem myszy i wybierasz "Rozmieść ikony wg". Masz do wyboru: Nazwa, Typ, Rozmiar oraz Data.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Gdyby to było takie proste, to nie byłoby pytania. Wszystko się zgadza,ale jakiekolwiek ułożenie plików czy folderów zawsze powoduje nagrywanie alfabetyczne.
Obstaję przy tym, że się nie da. Pisałem wyżej.
Niech mnie ktoś przekona, że jest inaczej![]()
Pozdrawiam/ Grzeniu
nie wiem czy wiecie ale to co widzicie w np. oknie exploratora windows to zawsze jest widok sortowany, więc nie wiem po kiego grzyba komuś nagrywanie w kolejności jak i tak widok zależy od ustawień wyświetlania.
btw.Opcję priorytetowania danych (mająca na celu szybsze ładownie ważnych danych) miał bodajże easy cd-dvd creator i tylko wtedy widzę sens w możliwości ustawiania kolejności w nagrywaniu.
Ostatnio edytowane przez VANT ; 21.Sep.2006 o 13:06
My PC:
MB: Gigabyte GA-7VAXP / CPU: AthlonXP 1700+@2600+ Mobile (odbl. mnożnik + RMClock) / RAM: 1536MB DDR 333MHz / GPU: Asus V9999GT/TD 256MB GDDR3 / HDD: WD-800JB + WD-1600JB + 2x Barracuda 7200/9 160GB / DVD-RW: Plextor PX-760A / DVD-RW: Pionieer DVR-111BK@111L / DVD-RW: Pionieer DVR-115D / Audio: X-Fi XtremeMusic / Fan: 2x Arctic Cooling Fan Pro2L TC / Power: Manchatan ISO-500DP 420W Dual Fan, Active PFC (by CWT).........
Pytanie brzmiało czy się da nagrywać w dowolnej kolejności, a nie czy jest to komuś potrzebne czy nie.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)