Witam kupiłem właśnie nagrywarke Samsung SH-S182M i w Nero CD-DVD Speed oraz w DVD Info Pro nie chce mi ruszyć test na jakość płyty, słyszałem że w niektórych modelach ta funkcja jest blokowana. Jak ją odblokować![]()
Witam kupiłem właśnie nagrywarke Samsung SH-S182M i w Nero CD-DVD Speed oraz w DVD Info Pro nie chce mi ruszyć test na jakość płyty, słyszałem że w niektórych modelach ta funkcja jest blokowana. Jak ją odblokować![]()
Witaj,
Aby odblokować możliwość pomiaru jakości nośnika przy pomocy Nero CDSpeed musisz uruchomić edytor rejestru (regedit.exe) a następnie przejść do:
Mój komputer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ahead\Nero Toolkit\CD Speed\CD Quality
Klucz Blocked, klikasz na nim dwa razy, z listy kasujesz TSST i uruchamiasz ponownie Nero CDSpeed. I już wszystko ok!
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
Dziękuje za informacje.
A ja mam takie pytanie mam domyślnie ustawione podczas testu że będzie zliczać jitter a jak test się zaczyna to ta opcja jest nieaktywna. Czy da się z tym coś zrobić żeby to włączyć? czy to poprostu wina napędu optycznego?
pozdrawiam
NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25)
![]()
![]()
oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)
http://www.freetibet.org/
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)