+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Nagrana płyta DVD jest pusta ;-(

Pierek
    Gość

Domyślnie Nagrana płyta DVD jest pusta ;-(

Witam,
    Nagrałem sobie kiedyś plytkę DVD ze zdjeciami, normalnie ją odtwarzałem w kompie i przeglądałem zdjecia, jednak zrobilem formata i .... komp widzi płytkę jako pusty nośnik DVD Co robić Czyżby moje dany przepadly?

PS. juz drugi raz mi sie tak stalo ze po formacie komp widzial płytke jako pustą.

Młodszy chorąży Czarcik ma szanse Avatar Czarcik

Domyślnie

Formata plytki czy twardziela? Jezeli plytki to nic dziwnego ze ja widzi jako pusta.

Starszy szeregowy bdkacz ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał Pierek
    Witam,
    Nagrałem sobie kiedyś plytkę DVD ze zdjeciami, normalnie ją odtwarzałem w kompie i przeglądałem zdjecia, jednak zrobilem formata i .... komp widzi płytkę jako pusty nośnik DVD Co robić Czyżby moje dany przepadly?

PS. juz drugi raz mi sie tak stalo ze po formacie komp widzial płytke jako pustą.
    Może używałeś jakiejś aplikacji do zapisu pakietowego ? np Nero InCD ? wtedy musisz zainstalować tą aplikacje przy pomocy której nagrywałeś
    Ostatnio edytowane przez bdkacz ; 04.Oct.2006 o 19:35

Pierek
    Gość

Domyślnie

Oczywiście ze format twardzila

A co do tej aplikacji to było to zwykłe nero express.
    Niewiem, nieznam sie na tym ale spekuluje ze moze jest to jakies zabezpieczenie danych? A może to dla tego że nie zamknąłem sesji na DVD-R

Młodszy chorąży Czarcik ma szanse Avatar Czarcik

Domyślnie

Czyli nagrywales z zaznaczona opcja "utworz dysk wielosesyjny"? Jezeli tak to sesja byla zamknieta, a plyta nie. Czasami przy dogrywaniu kolejnych sesji do takiej plyty zdarza sie ze inne napedy jej nie widza. Jezeli jak napisales nie zamknales sesji, no to takiej plyty naped raczej nie zobaczy. Proponuje sprawdzic ja na innym kompie.

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

a ja proponuje uzyc programu PowerISO lub UltraISO odzyskasz dane ze wszystkich sesji...
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Pierek
    Gość

Domyślnie

Dzieki za pomoc Płytka zaczeła działać o tak sobie bez niczego, niewiem dlaczego, ale najwazniejsze ze działa.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)