+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: LightScribe i Samsung SH-S182M - pilne

Szeregowy Prekto ma szanse

Unhappy LightScribe i Samsung SH-S182M - pilne

Witam,

proszę o informację posiadaczy nagrywarki SH-S182M jaka jest jakość wypalonych rysunków na tej nagrywarce. chcę kupić tę nagrywarkę przede wszystkim do wypalania "rysuneczków". Mam wiele filmów rodzinnych i tak będzie ładnie opisane. i jeszcze pytanko o jakość zapisu ponieważ będą to ważne filmy/dane chciałbym aby były dobrze zapisane.

tak przy okazji testuję teraz LG H20L i ładnie "rysuje" ale gdy wypalam na płytkach dane w nero (żadnych błędów) i później nero weryfikuje to zawsze pod koniec weryfikacji pojawiają się błędy zapisu. dletego oddaje tę nagrywarkę i chcę kupić samsunga 182M ale tamtej nie mam możliwości przetestowania.

proszę o szybką odpowiedź (dzisiaj chcę kupić)

Pozdrawaim,
    Prekto
    Ostatnio edytowane przez Prekto ; 11.Oct.2006 o 17:44

Domyślnie

może cosik ktoś napisze

Pozdrawiam,
    Prekto

Szeregowy krzysiekgicala ma szanse

Domyślnie

Jeśli chodzi o lg to ja gdy ją miałem były problemy z odczytem. Nagrywała ładnie. Natomiast lubiła "niewidzieć wielu płyt".
    Jeśli chodzi o samsunga to kupiłem go wczoraj więc za dużo nie powiem.
    Jeśli chodzi o jakość nagrywania jest bardzo dobra. Jest też cicha ale niezbyt inteligentna w tej kwestii. Trzeba ją zmuszać do ciszy DriveSpeed'em od nero.
    Benq jak wykrywa że duży transfer nie jest potrzebny sam zwalnia i jest bezgłośny
    Jeśli chodzi o rysunki to jeszcze nie próbowałem bo nie mam płyty. Ale skonfigurowałem nero i zaintalowałem sterownik LS więc może jutro jak coś kupię to wypale i napisze co wyszło

Domyślnie

czekam więc z niecierpliwością
    i jeżeli możesz to sprawdź nagranie całej płyty programem nero i zaznacz aby nero sprawdziło płytę.
    dzisiaj wziąłem drugą nagrywarkę lg h20l i sprawdziłem nagrywanie płytek i były takie same błędy podczas weryfikacji nagrania przez program nero.
    czy coś z tymi nagrywarkami jest nie tak?

a tak ogólnie to jeżeli ktoś chce wybrać nagrywarkę dvd z lightscribe to którą najlepiej polecacie:

Benq DW1655 (niedostępna w sklepach więc odpada)
    Samsung SH-S182M
    LG H20L (ja nie polecam)
    i reszta jakie
    na razie pozostaje samsung
    jeżeli ktoś jeszcze mógłby dodać jakąś niezłą nagrywarkę ale dostępną w sklepach to byłoby super.

Pozdrawiam,
    Prekto

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

co do LG to ja moge napisac ze jestem z niej zadowolony, nagrywajac na dobrych nosnikach bledow praktycznie zadnych (co nie znaczy ze wogole, ale stosunkowo niewiele) a jesli juz jakies sie trafily to raczej z powodu badziewnych plyt lub z racji tego ze libie sobie w sprzecie grzebac i czasem cos nie podziala gdzies tam cos zaslyszalem ze trafialy sie nienajlepsze partie tych wypalarek i akurat mogles na takowa trafic ...
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

-=MIXED CLAN=- VANT ma szanse

Domyślnie

Żeby zrobić sobie ładne nadruki na płytki to potrzeba drukarki która umożliwia nadruk na płytkach printable, a nie LS które w porównaniu do drukarki wypada fatalnie żeby nie powiedzieć żałośnie.....no i płytki printable sa tańsze....
    My PC:
    MB: Gigabyte GA-7VAXP / CPU: AthlonXP 1700+@2600+ Mobile (odbl. mnożnik + RMClock) / RAM: 1536MB DDR 333MHz / GPU: Asus V9999GT/TD 256MB GDDR3 / HDD: WD-800JB + WD-1600JB + 2x Barracuda 7200/9 160GB / DVD-RW: Plextor PX-760A / DVD-RW: Pionieer DVR-111BK@111L / DVD-RW: Pionieer DVR-115D / Audio: X-Fi XtremeMusic / Fan: 2x Arctic Cooling Fan Pro2L TC / Power: Manchatan ISO-500DP 420W Dual Fan, Active PFC (by CWT).........

Domyślnie

w tym sęk, że akurat taki wydruk jak lightScribe mi bardzo się podoba i nie potrzebuję niczego więcej

pozdrawaim,
    Prekto

Domyślnie

No więc wypaliłem na verbatimie x52 lightscribe. Nie robiłem żadnych fajerwerków obrazów tylko sam tekst. Kontrast na max rozdzałka 1200dpi. No i wyszło.. normalnie. No nie będe zachwalał bo faktycznie do płytek drukowalnych tego porównać nie można. Ale do oznaczania archiwów w zupełności wystarczy . Jak ktoś się lubi bawić to może nawet coś ładnego stworzy. Ja nie bardzo miałem czas i ochotę. W każdym razie tekst jest czytelny bez rozmazań. Wyszło tak jak miało wyjść w projekcie
    Co do jakości nagrań nie będe powielał bo na forum nawet skanik zamieściłem DVD-RW. Wyszło zajefajnie więc nie sądze aby R nagrywały się gorzej. Pisze oczywiście o dobrych nośnikach bo tylko takich staram się używać

Jeśli chodzi o wybór palnika to ja bym sie trochę wstrzymał (może tydzień) bo jest ciekawy model asusa na horyzoncie - 1612 z LS. Wielu sądzi jednak (ja też) że to produkcja LG. Zobaczymy wkrótce. Ale jeśli chcesz już to polecam tego samsunga albo jeszcze lepiej Benqa 1655 LS - jeśli nie zależy ci na DVDRAM. W Poznaniu jest jeszcze dostępny!
    Ostatnio edytowane przez krzysiekgicala ; 12.Oct.2006 o 18:15

Domyślnie

dzięki za info
    W Poznaniu to jak są to dobrze ale ja jestem z Gorzowa i akurat tam nie będę. a jeżeli to jest sklep internetowy to daj namiar to kupię tego benqa.
    a jak nie benia to samsunga a jak nie .... to już sam nie wiem

Pozdrawiam
    Prekto

Szeregowy Slabuk ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał Prekto
    ...a jak nie benia to samsunga a jak nie .... to już sam nie wiem
    Prekto
    Poczytaj tu http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...-sh-s182m.html
    Taki mały test nagrywania, lightscribe przy normalnych ustawieniach jest do przyjęcia.

Domyślnie

Zapytaj tu: http://www.znak.pl/index.php?cid=232&scid=1176
    To jest sklep internetowy. Jak nie będą mieli to przyślą ci odpowiedź na maila. Albo po prostu zadzwoń. Dwa tygodnie temu te benqi były

Domyślnie

Cytat Napisał krzysiekgicala
    Zapytaj tu: http://www.znak.pl/index.php?cid=232&scid=1176
    To jest sklep internetowy. Jak nie będą mieli to przyślą ci odpowiedź na maila. Albo po prostu zadzwoń. Dwa tygodnie temu te benqi były
    dzwonilem i nie mają i nie wiedzą kiedy będą bo u dostawcy też nie ma. Benq 1655 wyginęly jak dinozaury

Wczoraj testowalem Liton 16H5S i jak nagrywałem x8, x12 nagrało ok ale przy weryfikacji pokazywało błędy a już przy narywaniu x16 było ok.
    płytki tdk i verbatim
    co wy na to?

Pozdrawiam,
    Prekto

Domyślnie

Wyginęły bo to ostatnie dobre sprzęty tej firmy były
    Jeśli chodzi o płytki to ja zdecydowanie polecam verbatimy. Ale staraj się dopasować płyty do nagrywarki. Na wielu forach są pokazane skany nagranych płyt na konkretnym modelu nagrywarki. Ja tak zrobiłem i po zakupie DVD-RW do samsunga 182m się nie rozczarowałem. Nagrana świetnie ta jak u innych

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)