+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Temat: Problem z LightScribe (Samsung)

maikelll
    Gość

Domyślnie Problem z LightScribe (Samsung)

Witam! Mam taki problem. Wczoraj zakupiłem nagrywarke DVD SAMSUNG SH-S182 z funkcja LightScribe. Nagrywarka chodzi sprawnie, jednak nie idzie wypalać obrazów LSem, po zaprojektowaniu płytki programem NERO COVER DESIGNER (wersja nero 6.6.0.19d) i naciśnieciu przycisku PRINT LIGHTSCRIBE LABEL , a nastepnie PRINT, wyskakuje komunikat "No disc in drive. Please insert a LightScribe disc into the drive with label side facing down". Płytka jest dobra i z funkcja LS, włożona tak jak powinno. Tak wiec co może stanowić problem?

Starszy szeregowy bdkacz ma szanse

Domyślnie

Albo zrąbany system pozycjonowania albo może ten pierścień na którym są kreski używane przy pozycjonowaniu są brudne ? np odcisk palca ?

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

A płytę NERO miałeś dostarczoną z nagrywarką, czy pobierałeś program z internetu?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

maikelll
    Gość

Domyślnie

Sprawdzałem po dokładnym wyczyszczeniu płytki i dalej nie odczytuje. Jeśli chodzi o NERO to miałem dostarczone na płytce z nagrywarka. Co tu zrobić z tym?

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Pobierz NERO 6.6.1.4 + spolszczenie (z działu Pliki) oraz sterowniki do LS: http://www.lightscribe.com/downloads...1.4.113.1_.exe
    Najpierw instalujesz Nero, potem spolszczenie, a następnie LS. Nie potrzebujesz odinstalowywać starej wersji Nero.
    Napisz rezultat.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

maikelll
    Gość

Domyślnie

Rezultat jest taki, że... niestety nie ma żadnego. Dalej się to samo dzieje i wyskakuje taki sam komunikat :/.

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

to ja zaczne od innej strony:] na jakich cd probowales wypalic labelke? :] bo cos mnie sie widzie ze najakiejs niby firmowce... a kwestia taka ze nie wszystkie plyty z LS sa obslugiwane
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Szeregowy KOSU ma szanse

Domyślnie

... dawno dawnio temu ..
    miałem podobny problem z nagrywakę LG , nero OK , LS OK , a nagrywarka nie rozpoznawała żadnej płytki LS ,,
    pomogło format C: ..
    potem dokładnie na tym samym oprogramowaniu wszystko działało bez zarzutu..

oczywiście jesli masz możliwość to podłącz do swojego kompa inny modekl DVD-RW +LS, i zobacz jaki efekt.. może zaoszczędzisz parę godzin instalcji świeżego systemu

maikelll
    Gość

Domyślnie

Na razie próbowałem wypalać na Esperanzie (dvd-r 8x), spróboje kupić też Verbatima. Co do tego co napisał KOSU, to mam kompa świeżo co po formacie, a niestety nie mam możliwości podłączenia innego modelu. No nic, spróboje na innej płytce wypalić i zapytam w ogóle w tym sklepie gdzie kupowałem.

maikelll
    Gość

Domyślnie

Kupiłem płytke Verbatima(choć droższa) ale działa :]. Temat myśle, że można zamknąć. Dzieki za rady. Pzdr

Domyślnie

proste ... sprawdzane doswiadczalnie :] a post z tekstem ze format dobry na wszystko raczej (dla mnie) wrecz bluznierczy

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Szeregowy Garfo ma szanse

Domyślnie

Witam! jestem nowym użytkownikiem forum i od razu zacznę od pytania.
    Mam mały problem z nagrywarką SH-S182M. Mianowicie ściągnąłem sobie okładki do wypalenia kolorowe i chce je wypalić w nero cd covers. Nie widzi on niestety mojej nagrywarki. Gdy wybieram opcje wydruk LightScribe pojawia się pole do wydruku. Jedna pole wyboru nagrywarki jest puste. Mam zainstalowane nowe nero 7 jak i najnowsze stery do LightScribe. Problem też istniał na oryginalnym nero z nagrywarką .

Domyślnie

Cytat Napisał Garfo
    Witam! jestem nowym użytkownikiem forum i od razu zacznę od pytania.
    Mam mały problem z nagrywarką SH-S182M. Mianowicie ściągnąłem sobie okładki do wypalenia kolorowe i chce je wypalić w nero cd covers. Nie widzi on niestety mojej nagrywarki. Gdy wybieram opcje wydruk LightScribe pojawia się pole do wydruku. Jedna pole wyboru nagrywarki jest puste. Mam zainstalowane nowe nero 7 jak i najnowsze stery do LightScribe. Problem też istniał na oryginalnym nero z nagrywarką .
    zapewne w gre wchodzi kwestia wiele razy walkowana czyli niewlaciwy klucz :] ten ktory posiadasz jest ok w sensie oemowy jednak nie uruchamia on LSa :]

Szeregowy damian_xxi ma szanse

Smile Ls

Żeby uaktywnić nagrywarkę lightscribe dla XP
    zajrzyj tu.
    Jak masz inny system to tu.

Szeregowy damian_xxi ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro
    ^^^ adresy identyczne ^^^

faktycznie
    przepraszam widocznie nie skopiowałem drugiego linka poprawnie i wyskoczył ten sam adres.
    Tutaj jest adres dla innych systemów.

Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)