Witam, moja nagrywarka to BenQ DW 1655 (box), dzisiaj wypalałem sobie pierwszy sezon serialu LOST i coś podkusiło mnie aby przeprowadzić test w Nero CD-DVD Speed, gdyż bardzo dawno tego nie robiłem. Płytka DVD to Verbatim DVD+R 16X MCC 004. Pierwsza seria popularnyhc lostów mieści się na 2 płytkach DVD, pierwszą nagrałem z prędkością 4X, drugą z 8X. W obu przypadkach weryfikacja kompilacji wypadła wporządku. Jednak gdy włączyłem Nero CD-DVD Speed pojawił się problem. Na samym końcu testu wywaliło błąd - NO ADDITIONAL SENSE INFORMATION (000000) - Nie mam pojęcia co to jest, pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Do nagrywania używam Nero 7 Ultra Edition, natomiast do testu wykorzystałem Nero CD-DVD Speed 4511.
Orzedtem wielokrotnie wykorzystwałem tę aplikację i podany wyżej, a zilustrowany niżej błąd nie występował. Prosiłbym o opinię w tej sprawie osoby zorientowane w temacie.
Dodam jeszcze że moja nagrywarka posiada firmware BCAB - wiem że stary, ale mam złe doświadczenia ze zmianą firmware`u w moim Lite-On`nie, a skoro BenQ wypalało mi płytki kilkukrotnie z jakością 99 to nie widziałem potrzeby zaminy FW.
Oto screeny błędu:
EDIT:
Przeglądając TESTY jakości jakie wykonałęm jakiś czas temu, zauważyłem, że Nero CD-DVD Speed pokazywał w ramce koniec "xxxx MB" taką ilość MB jaka zostałą nagrana na płytce, natomiast teraz pokazuje mi maxymalną pojemnośc płytki (mimo to, że ta została wypalona i zamknięta). Wychodzi na to, że błąd wynika z tego, ze Nero CD-DVD speed próbuje zbadać jakość pustej przestrzeni na dysku DVD

LinkBack URL
About LinkBacks

Odpowiedź z Cytatem