Witam...
Podczas kodowania za pomocą DVD Shrink pojawia się komunikat o błędzie...
wcześniej kopiowałem parę filmów dvd i nie napotkałem na problem tego typuCzy wina może leżeć po stronie płyty z filmem
![]()
Witam...
Podczas kodowania za pomocą DVD Shrink pojawia się komunikat o błędzie...
wcześniej kopiowałem parę filmów dvd i nie napotkałem na problem tego typuCzy wina może leżeć po stronie płyty z filmem
![]()
Płyta z filmem to oryginał, czy ta druga wersja?![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Niestety tak zwłaszcza dystrybutor COLUMBIA takie płytki wypuszcza i koduje mają one kolor czerwony i one są najgorsze do przegrania ale spróbuj ściągnąć sobie najnowszą wersję pr.AnyDVD 6.0.8.0 oczywiście po zainstalowaniu go będziesz mógł korzystać tylko przez 21 dni z niego chyba że wykupisz licencję sobie na niego lub załatwisz sobie skądś cracka ale uprzedzam że z starszych wersji tego programu cracki niedziałają a wykupienie licencji do niego kosztuje około 40 dolarów!
Ma on specjalną funkcję że współpracuje z wszystkimi programami typu:shrink,dvd decrypter,dvdclone ale jak wsp.tylko najnowsza wersja czyli 6.0.8.0 radzi sobie z najnowszym kodowaniem przez firmę można ustawić potem na język polski cały pr.oraz potrzebne w nim funkcje poustawiać aby niebyło problemów z dekodowaniem filmów!
płyta oryginał ale widocznie porysowana, może stąd te problemy....![]()
Witam ponownie możliwe że masz czulszą odtwarzarkę lub nagrywarkę dvd dlatego musisz dokładnie płytę oczyścić może jest popalcowana proponowałbym jeśli to na początek pomoże pod letnią wodę wypłukać ją i najlepiej jak masz szmatkę do okularów to od początku płyty niemyl z brzegiem czyli jak jest w środku dziurka w płycie jak mechanizm ją łapie w odtw.dvd wziąść i delikatnie przesuwając do końca wytrzeć wodę z niej dokładnie i spróbować ponownie załadować do napędu tylko pamiętaj płyta musi być dokładnie sucha a niby to tak każdy mówi że płyty są niezniszczalne zwłaszcza dvd sama masz przykład.Życzę powodzenia!
sprawdziłem jednak płyta jest uszkodzona, zacina się w pewnym momencie... i wszystko jasne....
Noto teraz już wiemy naczym stoimy to już racze z tym nic niezrobisz!
Trzeba zastosować DVDFab Decryptera (freeware), jest jedynym jaki znam szybkim "lekarstwem" na zaczerwienione płyty, najnowsza wersja umożliwia
zrzut samego filmu,. bez dodatków, a potem dvd shrink jeżeli jest taka potrzeba
pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)