siemanko wszystkim chcialbym kupic jakas dobra spawareczke do laptopa pod usb wiem ze ogolnie napedy w laptopach to lipa wiec z gory dzieki
zapomnialem dodac ze musi to byc nagrywarka DVD
Edycja SEBAW: posty 2w1.
siemanko wszystkim chcialbym kupic jakas dobra spawareczke do laptopa pod usb wiem ze ogolnie napedy w laptopach to lipa wiec z gory dzieki
zapomnialem dodac ze musi to byc nagrywarka DVD
Edycja SEBAW: posty 2w1.
Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 25.Oct.2006 o 07:39
Mało jest tych napędów do wyboru. Pamiętaj, że są to napędy wewnętrzne schowane w obudowie.
Nasuwają mi się dwie marki: BenQ oraz Pioneer. Patrząc na produkty BenQ, to są dostępne 2 modele, oparte na 1640 oraz 1670. Oraz Pioneer DVR-110U External USB 2.0 Ja raczej przychylam się do Pioneera, bo patrząc na testy tego napędu, to jest to bardzo dobry sprzęt do wypalania nośników, nawet tych z dolnej półki.
Zanim wybierzesz dla siebie napęd, to poczekaj na sugestię innych użytkowników.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
dobra dzieki tak jak powiedziales poczekam na inne opinie
A rozpatrywałeś możliwość zakupu zwykłej nagrywarki i osobno obudowy?Ja osobiście mam takie 2 zestawy . Obudowa zewnętrzna Welland i Pioneer 111, oraz Plextor 755. Obudowy możesz wybrać - z zasilaniem zewn. lub przez USB.Sposób tańszy i praktyczniejszy moim zdaniem.I ma ten plus że kupujesz i montujesz nagrywarkę taką jaką chcesz, nie jesteś skazany na 2 modele.Jak wyjdzie nowsza to starą na allegro i montujesz nowy model![]()
Za 340 zł masz najnowszego Pioneera i obudowę -bardzo ładna, aluminiowa, trwała.Transfer przez USB lub FireWire.
czesc no i nie wiem co mam kupic nagrywarka i oddzielna obudowa odpada wiec nie wiem benq czy pioneer koedys mialem pioneera i nigdy nie mialem problemu a benq to nie wiem nie znam tego sprzetu pomozcie!
Zdecydowanie pioneera lub asusa - to też produkt pioneera( Asus ma w ofercie naped zewnetrzny )Lub jak masz dużo kasy to plextora. Na pewno nie benq - to najsłabszy napęd z tych wszyskich mozliwosci.
siema miho powiadasz plextor szukalem i znalazlem jakac za 580zl ale cena nie gra roli masz jakis konkretny model plextorai powiadasz ze sa dobre...
ja osobiscie mam Px-755A w obudowie( rozwiązanie które proponowałem Ci na początku )Ale jesli kasa nie gra roli to chyba ten model powinien Cię zadowolić http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=32928.
Oczywiście ze polecam plextora - nie mam nic do zarzucenia tym napędom. Duża kultura pracy i wykinania, bardzo dobre wyniki testów. Nie zawiódł mnie jeszcze nigdy, zadnych niespodzianek, dwuletnia gwarancja door to door. Wg. mnie jedyna alternatywa dla niego to pioneer. Żadnych słabych punktów, rewelacyjna jakość palenia, moze mniej finezyjne wykonanie i brak oprogramowania jakim dysponuje plextor. Za to sporo nizsza cena. Jezeli pieniadze nie są ograniczeniem - to dla mnie plextor jest cool.
no musze przyznac ze ladny ten plextor ladowanie plyt od gory super wiec chyba kupie tego plextora prezentuje sie swietnie i do lapka bedzie pasowal dzieki za propozycje mam nadzieje ze to nie jest taka lipa jak z napedami w laptopach zakup planuje za 1.5 miesiaca wiec dam znac na forum jak sie sprawuje naped dzieki
znalazlem tego plextora za 124eu to jest 475zl tu masz link zobacz
http://www.ble-computer.com/?such=PL6820301&blereff=15
ale lepiej zakupic w polsce mi sie zdaje bo serwis i takie tam![]()
Hmmm, na cuda ze strony tego napędu mimo wszystko nie licz. Tam nie ma predkosci palenia x18. Żadna z tych nagrywarek nie ma takiego potencjału jak zwykły napęd. Dlatego proponowałem Ci taki zakup i obudowę zwewnętrzna. Poprostu znając markę plextor uwazam ze bedzie to najlepsze rozwiazanie w Twoim przypadku. Sprawdź jeszcze na zachodnich serwisach czy nie ma gdzieś testu tego napedu.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)