+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Lg Gsa-h22l

Szeregowy Paweł PC ma szanse

Domyślnie Lg Gsa-h22l

Witajcie

Jestem tu nowy i proszę Was o pomoc. Dzisiaj kupiłem nagrywarkę LG GSA-H22L z funkcją lightscribe. zainstalowałem nero z płyty dołączonej do sprzętu, ale nie mogę zainstalować funkcji lightscribe...wyskakuje mi komunikat, że mam nieaktualny Service Pack...CO ROBIC?

Mam system operacyjny Windows Millenium.

Starszy szeregowy bdkacz ma szanse

Domyślnie

Z tego co pisze tu lightscribe działa tylko na windowsach 2000 i XP

"Which Windows versions so support LightScribe printing?
    LightScribe printing is possible on Windows 2000 and Windows XP. Older versions like Windows 98 Second Edition and Windows Millennium Edition can not be used for LightScribe printing. Burning CDs and DVDs on these older versions is however no problem."

Cytat stąd
    Ostatnio edytowane przez bdkacz ; 07.Nov.2006 o 23:34

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie ??

Cytat Napisał Paweł PC
    Witajcie

Jestem tu nowy i proszę Was o pomoc. Dzisiaj kupiłem nagrywarkę LG GSA-H22L z funkcją lightscribe. zainstalowałem nero z płyty dołączonej do sprzętu, ale nie mogę zainstalować funkcji lightscribe...wyskakuje mi komunikat, że mam nieaktualny Service Pack...CO ROBIC?

Mam system operacyjny Windows Millenium.
    Ściągnąć ServicePack do tej kalekiej wersji windows - jeśli nadal nie pomoże, to trzeba będzie skorzystać z innego programu - np SureThingLabeler - niestety nie jest za darmo...

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Ściągnąć ServicePack do tej kalekiej wersji windows - jeśli nadal nie pomoże, to trzeba będzie skorzystać z innego programu - np SureThingLabeler - niestety nie jest za darmo...
    1. Ale to silnik trzyma a nie aplikacja a tego samego silnika używa zarówno nero, SureThing jak i inne aplikacje
    2. Surething w wersji "okrojonej" SE jest do pobrania ze stron lightscribe za friko. IMHO jest to wersja wystarczająca.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Skoro problem dotyczy enginu to inna sprawa - w temacie wątku było opisany problem odnośnie nero. A o darmowej wersji niewiedziałem - gdyż nie używam LS bo go nie mam

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Skoro problem dotyczy enginu to inna sprawa - w temacie wątku było opisany problem odnośnie nero. A o darmowej wersji niewiedziałem - gdyż nie używam LS bo go nie mam
    Nero i reszta nie zobaczy lightscribe'a do czasu zainstalowania silnika,a Millenium silnika nie łyka więc kółko się zamyka
    Ostatnio edytowane przez bdkacz ; 08.Nov.2006 o 12:51

Domyślnie

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Czyli mam przez to rozumieć, że na Millenium funkcja lightscribe nie pójdzie? Jeżeli możecie to proszę Was, podajcie mi link do strony, z której mogę ściągnąć programy.

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł PC
    Dziękuję Wam za odpowiedzi. Czyli mam przez to rozumieć, że na Millenium funkcja lightscribe nie pójdzie? Jeżeli możecie to proszę Was, podajcie mi link do strony, z której mogę ściągnąć programy.
    No z tego co pisze na stronie oficjalnej lightscribe i z cytatu który wstawiłem wynika jednoznacznie,że lightscribe działa tylko pod 2000/XP. O jakie programy CI chodzi ? Linki do silnika,surethinga itp są tutaj
    Ostatnio edytowane przez bdkacz ; 08.Nov.2006 o 21:18

Domyślnie

Dziękuję za pomoc Zainstalowałem XP i udało mi się zainstalować funkcję lightscribe Nie wypalałem jeszcze tylko płyt...

Domyślnie

Jednak pomimo tego, że funkcja ls działa, to nie mogę wypalić obrazka na płycie.

Wyskakuje taki komunikat w momencie, gdy nagrywarka powinna już zacząć wypalac obrazek:

Runtime ERROR!

Program C:\Program files\Ahead\CoverDesigner\CoverDes.exe

abnormal program termination

Wie ktos co mam robic

Domyślnie

A nie lepiej używać surething labelera do pobrania za free ze stron lightscribe ? Mi bardziej przypadł do gustu i nie ma z nim żadnych problemów

Domyślnie

Wielkie dzięki za pomoc Już wypaliłem pierwszą płytę z obrazkiem. Używam programu, który zaproponował mi bdkacz. Jeszcze raz dzięki

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia