+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Błędy ogniskowania i smugi na płytach

Szeregowy panyapa ma szanse

Domyślnie Błędy ogniskowania i smugi na płytach

Witam mam nagrywarke LG DVD-ram GSA 4163B. Mam ją już półtora roku i czasem zdarzalo sie ze na 20 płytek się 2 spalły ale od miesiaca dzieje sie tak ze nagra np 3 płytki i następne 3 spali niezaleznie od marki zawsze nagrywałem na mediastorach i bylo ok jak zaczely sie problemy z tym błedem kupiłem cake Verbatimow 10 sztkuk i to samo 3 czy 4 nagrane 5-ta spalona najczesciej pali na samym początku nagrywania i wywal bład ogniskowania nie mozna zakoncznyc w trybie Dao nagrywarka była ostatio w serwisie ale nie tym LG tylko w sklepie gdzie ją kupilem powiedzieli ze wszystko jest ok i ze u mnie problemem moze byc zasilacz (mam 350W) albo tasma(wymienilem). Nagralem wiec plytke i bez problemu tylko ze byly na niej smugi zaczelem sie przygladac wczesniej wypalanym i tylko na plytach ktore nagralem z predkoscia 4x nie ma smug dodam ze swiezo nagrana plytka 8x ze smugami(verbatim) nie chciala sie odczytac (CRC)
    I jeszcze jedno pytanie próbowalem raz nagrac verbatima x16 i nagrywal sie dluzej niz x4 ok 13-14 minut. x4 wypala ok 11-12 min a 8x ok7-8 min załaczam skany verbow z widocznymi przebarwieniami i tes nagrania media stora (brak smug) i prsze o rade czy to wina nagrywarki czy mam pecha do plyt bo nie wiem czy bic sie z serwisem z gory dziękuje za pomoc
    aha zapomnialem o najwazniejszym 512 ramu Athlon 1700+ Ecs K7S%A dysk 160 + 40 nagrywaraka jest podłączona jako secondary master dysk 160 jak o primary master dysk 40 jako secondary slave i bagrywarka samsung jako secondary slave
    kurcze troche nagmatwałem wieć spytam tak czym jest spowodowany błąd ogniskowania i smugi na płytach
    ps firmawre podobno najowszy wgrali sprawdzilem w nero i nowszego nie ma ;(
    Załączone obrazki Załączone obrazki Błędy ogniskowania i smugi na płytach-plytki12.jpg   Błędy ogniskowania i smugi na płytach-bez-tytu-u.jpg   Błędy ogniskowania i smugi na płytach-bez-tytu-u12.jpg  

Błędy ogniskowania i smugi na płytach-bez-tytu-u3.jpg  
    Ostatnio edytowane przez panyapa ; 12.Nov.2006 o 16:04

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

a laser w napedzie czysty?:]
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

no raczej tak
    a jak można wyczyścić laser nie rozkrecajac napędu (gwarancja) a do plytek czyszczacych mam uraz
    trochę mnie niepokoi ta prędkosć nagrywania która jest pokazana na jesdnym ze screnow ustawiłem x8 płytka wypaliła sie przez cały czas x 6 ( tak wnioskuje z wykresu)

Domyślnie

jak juz napisalem w innym watku ... od czego sa plyty czyszczace...no ale jesli masz do nich uraz to coz ... innej rady nie widze chwilowo ale w tym przypadku stawiam na zabrudzony laser :]

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

moze i fakt zobaczymy jak sie bedzie sprawowala na innym oprogramowaniu do wypalania mam narazie burn4free i cdburner xp powiem ze wypalilem jedna plytke na burn4free i przyzwoicie wyglada

Domyślnie

Laser czysty smugi występują przy zapisie wiekszym niz 4x nie wiem moze procesor za slaby jaki powinien byc do nagrywarek dvvd? A czy nie powinno być tak ze w tym teście nero sped(załącznik) krzywa nie powinna wzrosnac z 6x do 8x pod koniec a moze moj model jest wadliwy i ma problemy z 8x i 16x

Domyślnie

procesr to akurat nie ma nic do tego....byc moze ze nagrywarka sie konczy i tyle

Domyślnie

uuuuuu to tego byś my nie chcieli w serwisie niby wszystko cacy ale im zawsze wszystko ładnie dział a ja jak nagrywam szybciej niz 4x to te cholerne smugi a oni mi mowia ze to wina plyt no sory ale chyba 10 verbatimow pod rzad z czego jeden spalony to chyba nie przupadek wcoraj sprawdzalem wszystkie nagrane plyty dvd i na kazdej ktora byla nagrana sa smugi tam gdzie 4x prawie wcale ale sa wiec nie wiem czy wina nagrywarki czy sprzetu formatowan od momentu posiadania nagrywarki bylo ok 6 czyli raczej nagrywarka jest beeeeee

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)