Witam mam nagrywarke LG DVD-ram GSA 4163B. Mam ją już półtora roku i czasem zdarzalo sie ze na 20 płytek się 2 spalły ale od miesiaca dzieje sie tak ze nagra np 3 płytki i następne 3 spali niezaleznie od marki zawsze nagrywałem na mediastorach i bylo ok jak zaczely sie problemy z tym błedem kupiłem cake Verbatimow 10 sztkuk i to samo 3 czy 4 nagrane 5-ta spalona najczesciej pali na samym początku nagrywania i wywal bład ogniskowania nie mozna zakoncznyc w trybie Dao nagrywarka była ostatio w serwisie ale nie tym LG tylko w sklepie gdzie ją kupilem powiedzieli ze wszystko jest ok i ze u mnie problemem moze byc zasilacz (mam 350W) albo tasma(wymienilem). Nagralem wiec plytke i bez problemu tylko ze byly na niej smugi zaczelem sie przygladac wczesniej wypalanym i tylko na plytach ktore nagralem z predkoscia 4x nie ma smug dodam ze swiezo nagrana plytka 8x ze smugami(verbatim) nie chciala sie odczytac (CRC)
I jeszcze jedno pytanie próbowalem raz nagrac verbatima x16 i nagrywal sie dluzej niz x4 ok 13-14 minut. x4 wypala ok 11-12 min a 8x ok7-8 min załaczam skany verbow z widocznymi przebarwieniami i tes nagrania media stora (brak smug) i prsze o rade czy to wina nagrywarki czy mam pecha do plyt bo nie wiem czy bic sie z serwisem z gory dziękuje za pomoc
aha zapomnialem o najwazniejszym 512 ramu Athlon 1700+ Ecs K7S%A dysk 160 + 40 nagrywaraka jest podłączona jako secondary master dysk 160 jak o primary master dysk 40 jako secondary slave i bagrywarka samsung jako secondary slave
kurcze troche nagmatwałem wieć spytam tak czym jest spowodowany błąd ogniskowania i smugi na płytach
ps firmawre podobno najowszy wgrali sprawdzilem w nero i nowszego nie ma ;(

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem