Witam, mam problem z płytką DVD-rw 1.4 GB SONY.
Na owej płytce jest film z USA w formacie NTSC. Co mam zrobic żeby komputerek zobaczył płytkę (system Windows) ? Jak przekonwertowac na PAL skoro nie mam do niej dostępu?
Witam, mam problem z płytką DVD-rw 1.4 GB SONY.
Na owej płytce jest film z USA w formacie NTSC. Co mam zrobic żeby komputerek zobaczył płytkę (system Windows) ? Jak przekonwertowac na PAL skoro nie mam do niej dostępu?
Ostatnio edytowane przez motyka91 ; 28.Jul.2009 o 17:47
Napisał motyka91
Witam moze ci pomoge bo mialem ta sama sytuacje ale jakoś wybrnałem. WIec tak płytka musi byc nagrana w tzw DVD-VR a to jedynie bedzie widziec Kamera ( szczerze to urządzenie , w którym było nagrywane) wiec jeżeli tylko sesja jest zamknieta na tej DVD RW to nie ma wiekszego problemu
wystarczy znaleść program IsoBuster PL oczywiscie musi być z Numerem seryjnym, nastepnie włozysz DVD w naped gdzie bedzie widzial zawartosc Płyty DVDRW i sobie skopiujesz na dysk. Więc 1 problem będziesz miał z głowy
A jeżeli chodzi o przekonwertowanie z NTSC na PAL to jest program, który sie nazywa DVDSanta gdzie on ma wiele opcji i spokojnie przerobi ci z NTSC na PAL.
UwagaJeżeli fizycznie nie została zamknieta sesja na płycie DVDRW poprzez kamere to nic nie zrobisz poniewaz nie bedzie widziało płyty, ponieważ sesja wyjscia nie została zamknieta.
Pozdrawiam serdecznie![]()
Procesor AMD ATHLON 64 X2 - 4000+ - Pamięć 2 GB DDR - DYSK 1 TB - GRAFIKA HIS RADEON X1600 512MB/256 BIT TV,HDV - DVD REC LITEON LIBESCRYBE - DVD REC NEC LABEL FLASH - SYSTEM XP PROFESIONAL SP2![]()
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)