+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Temat: LiteOn 832s

Heraklit
    Gość

Domyślnie

czy znacie jakąś stronę z testami tej nagrywarki? Przypadła mi do gustu, ale nie chcę jej w ciemno kupować. Insteresuje mnie jak daje sobie radę z zabezpieczonymi płytami (key2audio, safedisc itd), zgrywanie audio, jakość nagrywania dvd.

The Mad One Marius-the-Mad zero jak zero Avatar Marius-the-Mad

Domyślnie

Np. tutaj jest test: http://www.extrememhz.com/sohw832s-p1.shtml

Co do zabezpieczeń, powinna radzić sobie z nimi dokładnie tak samo, jak 812S (a 812S sobie radzi).

Heraklit
    Gość

Domyślnie

812s nie potrafi nagrać Safedisc v2.51 - v2.8.

Domyślnie

Cytat Napisał Heraklit
    812s nie potrafi nagrać Safedisc v2.51 - v2.8.
    Not quite right: popatrz tutaj

A co do SecuROMu - zostaje stara, kombinowana metoda (chyba, że ktoś posiada Plextora Premium).

Heraklit
    Gość

Domyślnie

Marius-the-Mad
    Not quite right: popatrz tutaj
    Rzeczywiście, ale zauważyłem rozbieżności między tym testem, a ostatnim testem na cdrinfo. W podanym przez Ciebie linku nagrywarka daje sobie radę z LaserLockiem, a na cdrinfo ma problemy z nagraniem płyty zabezpieczonej LaserLock'iem

Domyślnie

Laserlok to zabezpieczenie, które zmusza napęd do wyciśnięcia siódmych potwów z jego mechaniki. Biorąc pod uwagę to i kilka innych czynników, mamy kilka możliwych wersji:

- nieco gorszy mechanicznie napęd (nagrywarki każdego producenta różnią się nieco jakością pomiędzy sobą i trudno coś na to poradzić)

- ze względu na brak (?) opisu procedury testowej, nie mogę na pewno stwierdzić, czy nie wynikło to z ewentualnych kłopotów z aspi (wiele programów, które korzystają z aspi, działa na ich nienajlepszych wersjach, ale w pełni rozwija skrzydła tylko przy 4.60 (1021)) - nie znaczy to, że przypuszczam, że tak było, ponieważ jak było - nie wiem

- jeśli obraz był wykonywany CloneCD, procedura mogła się nie powieść (to dość stary program, pomimo uaktualnień)

- wnioskując z testów CD Freaks i CDR-Info.com, być może tylko BlindWrite potrafi poradzić sobie z SD i LL w przypadku 812S ?

Obawiam się, że nie mogę dać jednoznacznej odpowiedzi, ale biorąc pod uwagę testy na różnych stronach, najbardziej prawdopodobne wydają się być dwie możliwości:

- w przypadku 812S, z zabezpieczeniam typu SD i LL najlepiej radzi sobie BlindWrite

lub

- 812S miewa kłopoty z tego typu zabezpieczeniami.

Moja rada brzmi: http://club.cdfreaks.com

Znajdziesz tam sporo różnych działów, również poświęconych kopiowaniu gier. Chyba najlepiej będzie przekonać się o właściwościach napędu, czytając wypowiedzi samych użytkowników...

Szeregowy mateusz_se zero jak zero

Domyślnie

Nie wiecie, czy ten Lite-On czyta i wapala płyty DVD Audio I czy jest możliwe oglądanie i przegrawanei płyt dwustronnych (nie dwuwarstwowych)

Domyślnie

DVD-Audio jest niemożliwe do skopiowania (na razie). Czytać odczyta to chyba każdy odtwarzacz DVD z przyzwoicie napisanym firmwarem. Zapis płyt dwuwarstwowych - 832S (lub 451S/851S/812S przerobiony na 832S, lub 1213S - ale to później i to nic pewnego). Zapisywalnych płyt dwustronnych na razie nie ma (i się nie zanosi).

Domyślnie

Ten model (832S) ma możliwość zmiany booktype dla płytek DVD+R Bo wydawało mi się że ma, a ja nie mogę zienić formaty +R na ROM.... Jak mam to zrobić Mam go zmienić przed wypaleniem filmu, a potem nagrać

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Cytat Napisał Marius-the-Mad
    Zapisywalnych płyt dwustronnych na razie nie ma (i się nie zanosi).
    Widzialem ostatnio gdzies za 3zl dwustronne Esperanzy 9,4gb. Wedlug mnie nie ma sensu kupowac takich plyt bo to jest to samo co 2x jedna plytka 4,7gb.
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Domyślnie

A jak na takich plytkach sie wypala zmienia sie strony

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Normalnie sie przeklada jak placek na patelni
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Domyślnie

A zmianę booktype powinno sie robić przed wypaleniem filmu

Starszy sierżant sztabowy madmax2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał Heraklit
    Marius-the-Mad

Rzeczywiście, ale zauważyłem rozbieżności między tym testem, a ostatnim testem na cdrinfo. W podanym przez Ciebie linku nagrywarka daje sobie radę z LaserLockiem, a na cdrinfo ma problemy z nagraniem płyty zabezpieczonej LaserLock'iem
    Ja próbowałem zrobić kopię bezpieczeństwa płyty zab. Laserlockiem - "Biologia dla gimnazjum kl. I i II" zarówno Clone CD - w wersji 5.0.2.2 i Alcoholem 1.9.2 build 1705 na LDW 451s@832s z biosem VSOAi VSOB. Odczyt był wykonywany przy pomocy DVD Toshiba SD-M1712 (na nagrywarce trwałoby to wiecznoś, bo po odczytaniu kilku błędnych sektorów napęd stanął i nie chciał dalej ruszyć). Kopia nie działa (zmarnowałem kilka płyt) niezależnie od tego z jaką prędkością nagrywałem i to tyle. Dodam, że u qmpla na nagrywarce CD Litku 52x32x52 próbowałem zrobić kopię i też nic z tego. Efekt taki sam.
    Pozdr.
    Z.K.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)